Analize și opinii

Mirel Palada: „AMÂNDOI tinerii au murit. De Covid evident. De pneumonie, că a fost glonțul rece.”

Doi tineri sînt brutalizați cu ticăloșie de Miliție că nu purtau mască. Ad literam polițiștii s-au pișat pe ei, i-au bătut, i-au gazat, i-au umilit sexual, apoi i-au abandonat pe cîmp. A ieșit scandal. Care scandal s-au chinuit să-l mușamalizeze. Apoi, la cîteva săptămîni, amîndoi, repet, AMÎNDOI tinerii au murit. De Covid evident. De pneumonie, că a fost glonțul rece. Evident că nu este nici o relație de cauzalitate între moartea celor doi tineri și abuzurile Miliției. Au murit din cauza rușilor, proștii de tineri. Circulați. Circulați. Nimic de văzut.
Un amărît de protestatar este băgat direct la spitalul de nebuni că a îndrăznit să protesteze împotriva stăpînirii. Nici Stalin nu se pricepea să facă lucrurile atît de pe față. Dar nu contează. Batista pe țambal. Nu există nici o relație de cauzalitate. E doar o întîmplare că l-au săltat și sedat și dus direct la balamuc. Zeci de nenorociți care făceau spume la gură și aruncau cu borduri și cu pungi de căcat și se legau de gardul Guvernului și împroșcau cu vopsea și sînge pereții instituțiilor și loveau cu pumnii oameni politici în plină stradă, ăia nu mai erau nebuni. Nu, dom’le. Ăia erau vocea civică a tefeleilor. Ăia nu erau de balamuc. Circulați. Circulați. Nu e nimic de văzut.
Niște oameni fac vaccin. O familie, la Filipești, la noi în Prahova. Apoi mor, unul după altul. Imediat se pune batista pe țambal. Evident că nu este nici o relație de cauzalitate între moartea celor doi amărîți și vaccinarea acestora. Dacă pînă acum erai declarat mort de Covid și dacă te călca tramvaiul în sufragerie, acuma dintr-o dată ce să vezi a dat pudibonderia metodologică peste deontologi și dintr-o dată au scrupule, nu pot dom’le să tragă concluzii. O fi de la radiațiile cosmice. O fi din cauza rușilor. E clar că e din cauza rușilor. Circulați. Circulați. Nimic de văzut.
Niște mulți oameni, zeci de mii de oameni, ies aseară în stradă în doar decît 24 de orașe ale țării să protesteze împotriva abuzurilor și limitărilor abjecte de libertate. Au ieșit mai mulți oameni în stradă decît la Revoluție, în 89. În mai multe orașe. Evident că nici o televiziune nu transmite, cu excepția României TV. Televiziunile, acești sclavi fericiți, aceste Iuda care s-au vîndut pe 40 de arginți, pe 40 de milioane și pe 40 de megaherți. A doua zi, imediat cum a ieșit lumea buluc în stradă, să le ceară gîtul și capul pe tavă la nenorociții de la conducere care-și bat joc de noi, dintr-o dată a dat înțelepciunea peste distinsul înțelept Cîțu, capul la acest guvern, și s-a apucat să milogească ajutor de la PSD. Să vină PSD-ul cu specialiștii să-i ajute să iasă din necaz. Fix același PSD pe care l-au demonizat în ultimii ani mai ceva ca pe ruși și asupra cărora au prăvălit tone de muie, hectare de dosare penale și vagoane de invective deontologice. Ce să vezi? Nu e nici o relație de cauzalitate între cele două evenimente. Circulați. Circulați. Nu e nimic de văzut. Puneți-vă masca peste ochi și făceți-vă că e bine.