Analize și opinii

Mirel Curea: “Vai de capul ei de Justiție, vai de capul lor de călăi dezumanizați vopsiți în procurori”

Se face mișto de Andrei Chiliman, fostul primar liberal al Sectorului 1, probabil ultimul liberal autentic, pentru faptul că-l recomandă pe candidatul George Tuță. Două categorii fac mișto de omul ăsta. Prima, proștii, a doua, cei care nu știu. Doar pentru cei care nu știu:
În seara reținerii primarului Andrei Chiliman, în 19 iunie 2015, DNA comunica prin gorniștii de presă ai SRI, că primarul în exercițiu de atunci a luat o mită de 670 de milioane de euro! 670 de milioane!
Mi-a luat ceva timp să explic elitelor SRI-DNA din redacția Evenimentul Zilei – niște imbecili perfecți, încă nu fuseseră ușuiți – că o asemenea sumă de bani, ca sa ajungă la un mituit, trebuie transportată cu un tir.
După o vreme, DNA a lăsat-o la 8 milioane, mai apoi, la 30.000 și către sfârșit, la 10.000.
Anii au trecut, vorba prozatorului, și după ce au trecut, DNA a anunțat că a clasat Dosarul „Chiliman”:
„La data de 16 decembrie 2020, procurorii anticorupție au dispus soluția clasării, în conformitate cu prevederile art. 16, lit. a (fapta nu există) și c (nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea).”
„Fapta nu există” și nici „nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea”! De la 640 de milioane de euro, la 8 milioane de euro, la 30.000, la 10.000, la „nu există” nici fapte, și nici probe!
Vai de capul ei de Justiție, vai de capul lor de călăi dezumanizați vopsiți în procurori, vai de capul lui de stat democratic, vai de capul lor de deontologi de presă, cu pericardul și meningele rupte în coate și putrezite pe la cusături și vai de capul nostru, de români, de popor fără cap și fără memorie.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu