Analize și opinii Cultură și Familie

Mesajul Anonymous pentru Romania (2) – ACTA“Salutare, cetateni ai Romaniei! Suntem Anonymous.

In timp ce protestele voastre pierd avant din cauza vremii rele si pe masura ce politicienii vostri continua circul pe ecranele televizoarelor, Parlamentul European a semnat acordul ACTA.

Acest acord va impune o dictatura a Intenetului, in cadrul careia fiecare aspect al activitatii voastre pe Internet va fi monitorizat.

Trebuie sa stiti ca dincolo de jocurile video, muzica, filmele si alte activitati care exista pe Internet, se afla un aspect mult mai puternic, care uneste oamenii – comunicarea.

In timp ce dreptul nostru de a impartasi si de a primi liber informatie ne este luat de ACTA, trebuie sa realizam ca acesta este doar primul pas in directia unei dictaturi fasciste globale, care ne va ingradi libertatea de exprimare, mintile noastre si, in cele din urma, dreptul nostru de a trai pe acesta planeta.

Nu va fie frica, Anonymous este alaturi de voi. Nu suntem un grup, nu suntem o organizatie de niciun fel. Suntem oameni de pe Internet, care lupta impotriva sclavagismului economic si monetar.

Ridicati-va si faceti-va vocile auzite. Informati-va. Cautati ACTA pe Google si aflati ce inseamna. Noi suntem Anonymous, treziti-va.

George Carlin (1937-2008): ‘Uitati de politicieni, politicienii sunt pusi acolo sa va dea impresia ca aveti libertatea de a alege. Nu e asa, nu aveti niciun fel de alegere, aveti proprietari, ei va detin'”.

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

 • Declaratia Universala a Drepturilor Omului prevede, in articolul 19, faptul ca “orice persoana are dreptul la libertatea opiniei si a expresiei; acest drept include libertatea de a sustine propriile opinii, fara interferente, libertatea de a cauta, primi si raspandi informatii si idei prin orice mijloace si fara frontiere”.

  Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, amendata prin Protocoalele nr. 3, 5 si 8 si completata prin Protocolul nr.2, incheiata la Roma la 4 noiembrie 1950 (publicata in Monitorul Oficial nr. 135 din 31 mai 1994), in articolul 10, prevede:
  1. Orice persoana are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie si libertatea de a primi sau de a comunica informatii ori idei fara amestecul autoritatilor publice si fara a tine seama de frontiere. Prezentul articol nu impiedica statele sa supuna societatile de radiodifuziune, de cinematografie sau de televiziune unui regim de autorizare.
  2. Exercitarea acestor libertati ce comporta indatoriri si responsabilitati poate fi supusa unor formalitati, conditii, restringeri sau sanctiuni prevazute de lege, care constituie masuri necesare, intr-o societate democratica, pentru securitatea nationala, integritatea teritoriala sau siguranta publica, apararea ordinii si pevenirea infractiunilor, protectia sanatatii sau a moralei, protectia reputatiei sau a drepturilor altora pentru a impiedica divulgarea de informatii confidentiale sau pentru a garanta autoritatea si impartialitatea puterii judecatoresti.

  Constitutia Romaniei, in articolul 30 proclama: “Libertatea de exprimare”
  (1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.
  (2) Cenzura de orice fel este interzisa.
  (3) Libertatea presei implica si libertatea de a infiinta publicatii.
  (4) Nici o publicatie nu poate fi suprimata.
  (5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare in masa obligatia de a face publica sursa finantarii.
  (6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.
  (7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.
  (8) Raspunderea civila pentru informatia sau pentru creatia adusa la cunostinta publica revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestarii artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, in conditiile legii. Delictele de presa se stabilesc prin lege.

Abonează-te la newsletter