Analize și opinii

Medic italian: ”Nimeni nu mai moare în Italia de COVID-19 de cel puțin două luni!”

Prof. Alberto Zangrillo, medic primar de anestezie și terapie intensivă la Spitalul San Raffaele din Milano, susține într-un interviu acordat site-ului cristoiublog.ro că virusul nu ar mai fi în stare să producă o boală gravă în Italia. Profesorul spune că COVID-19 e în continuare foarte contagios, dar că în Italia intensitatea i-ar fi scăzut. Acum, spune medicul, italienii mor de patologii care au fost ignorate:

Ceea ce am văzut din studii, din observații clinice, dar mai ales din observații virusologice de laborator, pentru că observația virusologică este făcută practic in vitro, caracterizează SARS COVID-1 în acest mod: este un virus extrem de contagios, deci RP este extrem de influențat de capacitatea acestui virus de a fi contagios. De fapt, este ceea ce se întâmplă în toată lumea și în Italia, unde vedem și am spus-o și eu, trebuie să învățăm să conviețuim cu el.

Nimeni nu mai moare în Italia de COVID-19 de cel puțin două luni. Dar lumea continuă să moară de patologii care au fost lăsate în seama sorţii, care au fost ignorate. În aceste momente la Urgenţa din zona metropolitană din Milano este plin de bolnavi cu patologii cronice dar care au fost neîngrijite din cauza urgenţei virusului şi care acum s-au agravat pentru că necesita de intervenţii uneori urgente şi acum e prea tîrziu. Mă refer la infarcturi, la pancreatite, tumori, etc. Deci continuă să se moară, dar nu de Covid. Eu am spus că virusul nu mai este în stare, din fericire, să producă o boală gravă.

Autor: Ionel Dancu

Sursa: Știri pe surse