Analize și opinii

Marius Ghilezan: „Experimentul Pitești,” carte de învățătură pentru laboratorul SRI de inginerie socială

Nu știm ce l-a mânat în luptă pe Mr. Anton Rog, general de brigadă, șef al Centrului Naţional Cyberint, când a dezvăluit că SRI are un laborator de inginerie socială!

”Peste o lună, noi putem să te determinăm, printr-un link, printr-un SMS, printr-un smishing (un atac de inginerie socială care utilizează mesaje text mobile false pentru a păcăli oamenii să descarce programe malware, să partajeze informații sensibile sau să trimită bani infractorilor cibernetici n.n.), printr-un telefon pe care ți-l dăm, să faci o acțiune pe care noi dorim să o faci împotriva voinței tale. Da?
Asta înseamnă ingineria socială: să te determinăm să faci ceva ce tu în mod normal nu vrei să faci. Și, cum să îți spun, să îl faci cu plăcere și să îți dorești să faci treaba asta. Aici e frumusețea. Și ca să vă spun: am testat asta pe colegi de ai noștri. Un șef de-al nostru din trecut, căruia i-am raportat noi ce și cum, așa cum raportează militarii, a zis că ”nu există așa ceva.” ”Bine domnule!” L-am lăsat o săptămână, am studiat un pic ce îi plăcea să facă în timpul liber și i-am oferit un abonament pentru un tur cu Ferrari. Și trebuia să ne dea numărul de telefon, CNP și toate astea. Ni le-a dat și după aia i-am dat SMS înapoi, ”mulțumim, o să vorbim la Ferrari să vă dea și turul”. A zis ”bă, voi sunteți nebuni la cap”. ”Știm!” a zis șugubăț generalul cu multe stele, Anton Rog.

Ce-l mână în luptă pe general?
Nimeni nu s-a răstit la el. Bă, ești nebun?! Cum să dai din casă despre angajarea lui Big Brother în slujba inteligenței românești?

Domnul general confirmă, fără să vrea, informațiile noastre, primite pe surse, că SRI avea și fermă de trolli, astfel încât președintelui să i se potrivească mai bine croiala celui de-al doilea mandat și că instituția se ocupă nu doar de cercetarea climatului social, ci și de manipularea acestuia, în sensul dorit de comanditari.

Nu e secretul lui Polichinelle că toate marile servicii internaționale din domeniul Intelligence-ului lucrează cu ardoare la formarea Omului Nou.

”Experimentul Pitești” e cheia de cercetare
Avantajul nostru al românilor este că ne prindem repede despre ce vine vorba și cât trage lesa ingineriei fără ingineri. Despre ce rol au felcerii liposupției neuronale?

“Experimentul Pitești” e o sursă didactică bună pentru noii specialiști ai mutilării identității sociale.

Acțiunile lui Nikolski și ale cozilor lui de topor, de distrugere a personalității umane, săvârșite cu atrocitate la Pușcăria Pitești, în anii ’50, pot compune un Ghid Practic al securiciului de pavăză ca ”patriei să nu-i lipsească promiscul, flecarul și turnătorul,” stâlpii de bază ai viitoarei societăți multilateral computerizate. De fapt, am mai spus, unicul scop este distrugerea ființei și decorticarea omului, pentru a fi o crustacee a mării ce va veni.

Fenomenul reeducării a fost unic în lume. Din el se pot face doctorate, simpozioane internaționale, lucrări practice cu soluții deja cunoscute, bune construcției viitoarei hiene asistate, poreclite ca-n comunism, Omul Nou.

Avându-l pe Nikolski deasupra catedrei, rezidenții Noului Big Brother pot parcurge literatura de specialitate, astfel încât soluțiile lor să nu dea greș.

Închisoarea digitală e tot închisoare
Celora care au trecut prin viață ca lebăda prin Gurile Portiței, le amintim că deținutul era bătut și apoi pus să-și denunțe familia și prietenii. Era învățat cum să urască și să-i bată pe cei din jur. Scopul acțiunii de teroare era formarea Omului Nou, deposedat de sentimente, încărcat cu forța și brutalitatea călăului. Practic, cerberii Pușcăriei comuniste de la Pitești au fost primii din lume, care au încercat procesul de reeducare a unei generații. Ca cercetător al acelor vremuri, pot recunoaște că în unele cazuri experimentul a reușit. Victimele au devenit torționari și și-au pierdut rațiunile ființei.

Deci, domnule general, scoateți trupeții și duceți-i la reeducare democratică, nu departe, la Pitești, și dați lovitura internațională! Veți fii primii laboranți cu expertiza “lucrului bine făcut.”

Autor: Marius Ghilezan

sursa: corectnews.com