Analize și opinii

MARELE PLAN:Transilvania, independentă! Restul, România Federală

Astazi nici macar nu se mai pune problema in termenii clasici ai revizionismului maghiar sau ambitiilor Rusiei.

romania-hartanita

Este mai degraba o noua intelegere pe deasupra capetelor noastre intre tari din Occident si “traditionalii” doritori de rupere a unui stat mare cum este Romania in Europa.

Scenariul ar arata asa: formarea unui nou stat independent Transilvania pe baza multietnicitatii, a faptului ca furnizeza peste 50 la suta din PIB si a unei afilieri cultivate intens fata de spatiul germanic, care evident nu se limiteaza la Germania. O astfel de noua Republica ceruta de cetatenii “transilvaneni” ar rupe forta si puterea Romaniei de azi si ar usura substantial misiunea de distrugere a unui stat ce se incapataneaza sa ramana UNITAR, NATIONAL si INDIVIZIBIL.

Informații acumulate în timp, de la centrele de putere

Am lansat in ultimii ani mai multe ipoteze despre escaladarea tensiunilor dintre marile puteri, unele fiind considerate la vremea respectiva ireale sau apocaliptice … si din pacate in mare parte devin tot mai mult o realitate.

Scenariul pe care il prezint are la baza informatii acumulate in timp din toate mediile posibile interne si externe. M-am hotarat sa fac public acest plan deoarece observ tot mai multi pasi spre indeplinirea sa, iar actiunile de punere in aplicare au devenit aproape evidente si “transparente” …

Acest scenariu a existat in diverse etape ale istoriei de 98 ani a Romaniei ca stat unitar, insa niciodata nu a avut un sprijin tacit sau activ atat de larg precum astazi.

Nemultumirea Ungariei, a Austriei si a Rusiei de-a lungul timpului fata de Actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 erau firesti, nemaiavand teritorii importante de “muls” pentru economiile lor. Ne-am obisnuit asadar cu frustrarile celor ce au “rupt” din trupul tarii de-a lungul timpului, insa azi nu mai vorbim numai de ei …

Romania trece prin cea mai grea incercare pentru menținerea statului unitar roman. Unitatea, caracterul national si indivizibilitatea Romaniei sunt cuvintele din Constitutia Romaniei ce ard ca ceara fierbinte mainile unora dintre conationalii nostrii si nu numai atunci cand o ating.

Strategia dezmembrării: investiții limitate la Transilvania și dezinformare

In acelasi timp, probabil ca este doar o coincidenta aruncarea majoritatii investitiilor din spatiul germanic in Transilvania si aproape nimic in restul Romaniei. In situatia aceasta, nu este evident ca avem o contributie la PIB mai mare din aceasta zona? Ba da! Dar exact acesta este argumentul: investim in Transilvania pt ca la un moment dat (cum se intampla deja) cetatenii romani de acolo sa isi doreasca ruperea de trupul tarii …

Pentru a pune acest plan in aplicare este suficient sa vedem germenii unei revolte tacite, dar atent cultivate de inraire a transilvanenilor fata de “miticii” de la Bucuresti, cate nu sunt in stare sa imparta “echitabil” bogatia pe care o trimit inspre capitala.

Sunt posturi radio si tv in Transilvania cu cetateni romani, dar cu surse de finantare neclare, care vorbesc tot mai dur despre nevoia de “autoguvernare” a Transilvaniei.

Daca la acestea adaugam atitudinea uluitoare a Germaniei in cadrul negocierilot privind Transnistria, in care au acelasi punct de vedere cu Rusia referitor la recunoasterea de catre Chisinsu a independentei Transnistriei, este simplu sa intelegem ca exista un troc prin care aceasta zona a Europei este “data la schimb” pentru a nu fi ridicate pretentii fata de zonele unora dintre marile puteri sau cine stie, de exemplu solicitarea, asa din senin in ultimii ani, a Germaniei de despagubiri substantiale pentru crimele si razboiul ce aproape a ras Rusia de pe harta …
In tot acest context, o Romanie divizata este in beneficiul tuturor: a vecinilor (mult mai mici decat Romania), a Rusiei revansarde, dar si tarilor din spatiul Germanic, care nu au nevoie in Europa de state mari si puternice care sa incurce socotelile “greilor” europeni.

 Federalizarea, pasul doi

Mergand mai departe, acest plan nu include doar crearea unei Republici Independente Transilvanene, dar si o FEDERALIZARE a restului Romaniei, nu inainte de a rupe – daca este posibil – si Moldova din Romania cu Basarabia pentru o noua Republica Independenta “Europeana” … Cu sau fara ruperea Moldovei, planul include federalizarea restului tarii si disparitia caracterului national al statului roman.

O Romanie formata din 5 republici guvernate si administrate regional reprezinta ultimul act pentru “desavarsirea” ambitiilor, frustrarilor si intereselor diversilor actori regionali sau globali in raport cu Romania. Cele 3 state federale ar fi: Moldova (daca nu este alipita Basarabiei), Dobrogea, Oltenia si Muntenia intr-un singur stat.

Uitandu-ma acum cativa ani la un post de televiziune local din Cluj-Napoca, un roman de al nostru vorbea despre Actul Marii Uniri si trecerea Carpatilor de catre trupele romanesti ca despre primul moment in care in Transilvania a inceput sa se simta “mirosul de picioare murdare”. Ei bine acest gen de comentarii nu este rar la unele posturi media din zona intr-o forma mult mai eleganta – evident – despre cheltuirea resurselor si incapacitatea de administrare a Transilvaniei de la Bucuresti. Unii se viseaza deja guvernatori sau chiar Presedinti ai acestei republici, iar momitul tradatorilor cu functii putere si bani nu este nimic nou in istorie.

Nevoia de protectorat străin 

Un alt segment al planului vizeaza demonstrarea unei incapacitati a Romaniei de a se autoadministra fiind astfel nevoie de un “proctectorat” al unora dintre marile puteri. Eliminarea oricarei forme de leeadership politic, administrativ, economic, dar mai ales cultural si crearea unui haos bine organizat, vor reprezenta un alt argument pentru ca romanii sa accepte mai usor “viitorul”.

Eliminarea romanismului, a culturii sau distrugerea istoriei si invatamantului, cumpararea cvasi a totalitatii capitalului romanesc, impunerea in funcții de decizie a unor vasali ai multinationalelor din tarile – care isi doresc o Romanie rupta, slaba si docila – sunt alte cateva elemente ce sunt in plina desfasurare si este suficient sa consultați: topul CCIR privind primele 10000 de companii si structura actionariatului (in special in Transilvania), manualele de istorie sau limba romana – care  nu au nimic in comun cu istoria reala si identitatea noastra, ba chiar denumirea acestora sugereaza ca nu mai este nevoie sa fim romani ci: sa comunicam in stiintele comunicarii de exemplu …

Distrugerea instituțiilor de Apărare

Ultimul act al acestui plan bine chibzuit este invrajbirea sau distrugerea institutiilor care au tinut statul roman in granitele sale pana acum, respectiv, serviciile de informatii, armata, parchetul si justitia.

Faptul ca exista acest PLAN nu inseamna ca ROMANII de peste tot se vor fi resemnat, precum baciul mioritic sa li se ia tara, ci dimpotriva este datoria noastra sa reactionam, sa fim uniti, sa ne intarim statul si cultura. Cu totii iubim acest pamant si fara excese nationaliste putem tine piept. Trebuie doar sa ii tinem pe liderii nostii aproape de patrie, prin mijloace democratice si sa respingem orice exces al celor care vor folosi pretexte pentru a face pe plac “stapanilor lor”.

Autor: Alexandru Cumpanasu

Sursa: DC News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nimeni, nici dl Cumpanasu, nu a luat in serios previziunile lui William B. Wood , geograf -șef al Departamentului de Stat, privind schimbarile de frontiera din secolul 21 prezentate in World Report, Los Angeles Times, August 21,1992.World View The Outer Limits? Deja, unele frontiere s-au schimbat, iar altele sunt in curs. “Ceea ce vrem sa facem este sa recreem țări “, a declarat William B. Wood , geograf -șef al Departamentului de Stat. Pe harta prezentata in raport se disting granitele modificate ale Romaniei. La acest capitol tacere totala. Invariabil, pentru toate relele din lume sunt de vina rusii si Putin.

  • Tacere totala asupra proiectului Republica Federala Moldova. De ce? Tare mi-i frica sa nu retraim anul 1940. Daca atunci singurii prieteni au fost sarbii, astazi nici Marea Neagra nu vede Romania cu ochi buni.

  • O analiza sumara ne arata ca reformele profunde din Romania dupa 1989 si starea jalnica in care a ajuns Tara sunt legate de absolventi ai UBB Cluj Napoca (Ciorbea (Prim ministru), Ioan Mircea Pascu (aparare), Ioan Rus (interne), Boc (Prim ministru) etc). Pentru a da bine, dezastrul produs de reformele democratice este pus in carca Miticilor, absolventi si ei ai altor universitati din Romania. Astazi, Romania are Presedinte, Prim Ministru, sefi la SRI, procuratura si DNA etc, nascuti si crescuti in Transilvania Romaniei, toti absolventi ai UBB Cluj Napoca. Sub conducerea lor Oare, sunt intamplari? Incurcate sunt caile Domnului…

  • In concluzii: daca acest PLAN in ce ne priveste, isi atinge tinta in favoarea, beneficiul civilizatiei umane, a neamului nostru, desi ma indoiesc, observand influentele din exterior,negative, malefice, sataniste …istoria va consemna si va amprenta cronica universala temporo-spatial ca vrem-nu vrem…in caz contrar, TRADATORII DE NEAM SI TARA NU VOR AVEA LINISTE NICI IN MORMANT, NEAM DE NEAM! vezi si art. 349 COD PENAL “Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac!”-eterna sintagma/rugaciune…
    ps: sper ca macar in cel de-al 12 ceas, cei mai sus nominalizati si comp. sa se dezmeticeasaca, sa se roage si sa procedeze in consecinta, fiecare la postul sau, cum stie mai bine, mai frumos, mai drept, intelept si genial! Traim vremuri absolut speciale, cruciale, hotaratoare la niv planetar! Sa le parcurgem cu Dumnezeu in inima interconectata la inima cosmica si-a mamei Pamant, cu Capul Sus, demni locuitori ai Gradinii Maicii Domnului, contextul edenic …

  • conform legilor universale, eterne si precise, normelor morale, GRANITELE UNEI TARI se modifica numai in baza manifestarii in mod expres a VOINTEI oamenilor, in nici un caz agresiv, prin forta armata, aspecte care tin de “alte strategii” cu asumarea consecintelor corelative…

  • ii simt, voi nu? cum stau si-adulmeca urmarind cu atentie absolut halucinant, experimental daca: intelegem fenomenul, suntem constienti de consecinte, reactionam UNITAR in conditiile in care suntem invrajbiti unii impotriva altora, la toate nivelurile, doctrinar, politic, ideologic, cireasa de pe tort: dosariada, in cunostinta de cauza privind mita, coruptia, santajul pe alocuri, posibil, avand in vedere CADRUL LEGAL LACUNAR, adaptat, schimbat, modificat pe linia PLANULUI LOR; Pai, mai prezinta credibilitate un om politic afectat, infestat, contaminat?! Personal, transmit un gand bun, de lumina, pace, tuturor, de oriunde si oricati suntem, constienta de faptul ca Cineva de-acolo de Sus ne iubeste, iarta, face dreptate, restabilind ordinea fireasca, in considerarea mecanismelor existente in univers privind autoreglarea, echilibrarea, armonizarea raportului de forte.