Analize și opinii

Marele Nikita Mihalkov revine cu un text fabulos

Marele Nikita Mihalkov revine cu un text fabulos:
„Una dintre temele preferate ale vocilor liberale este aceea că Rusia este un stat polițienesc și represiv cu toți cei ce nu sunt de acord cu politicile sale.
Și atunci ce țări preferăm cînd vine vorba de libertatea de exprimare?
Hai să ne facem o idee:
1. Legea privind agenții străini din Rusia a fost adoptată ca reacție la legea similară FARA din SUA, care este în vigoare încă din 1938. Expunerea publică a agenților străini este, de asemenea, o invenție americană. În SUA, încălcarea acestor legi se pedepsește nu doar cu amendă, ci și cu închisoare.
2. În Polonia, un pensionar în vârstă de 70 de ani a fost judecat fiindcă a postat pe rețelele de socializare că președintele rus Vladimir Putin luptă pentru pace.
Tot acolo, scriitorul polonez Jakub Julczyk a fost trimis în judecată în 2021 pentru că l-a făcut nesimțit pe Facebook pe liderul Poloniei, președintele Andrzej Duda.
3. SUA, care initial a interzis instalarea TikTok pe telefoanele și dispozitivele guvernamentale, intenționează acum să restricționeze aplicația chineză pentru toți cetățenii americani. Proiectul este deja în curs de aplicare.
4. În Spania, peste 48 000 de persoane au fost amendate în ultimii trei ani pentru încălcarea legii privind “Desconsiderarea angajaților forțelor de pază și ordine”. Este vorba despre o lege ce sancționeazxă lipsa de respect față de ofițerii de poliție, lege ce se referă la like-urile și difuzarea videoclipurilor în care sunt implicați ofițeri de poliție, precum și la filmarea unor mașini ale forțelor de ordine care sunt parcate ilegal.
5. În 2018, în Marea Britanie au fost arestate de opt ori mai multe persoane acuzate de postări online interzise decât în Rusia.
6. Articolul 61 din Codul penal al Canadei prevede: “Exprimarea sau publicarea de calomnii și conspirații ce subminează funcțiile publice ale celor aleși se pedepsește cu închisoare de până la 14 ani”.
Așadar, nu vă faceți iluzii: Occidentul încurajează doar prostiile pompoase și imorale precum propaganda LGBT, propaganda transsexualilor, a zoofiliei, etc.
Problema apare, după cum vedeți, doar dacă încurajezi simbolurile și retorica naționalistă. “
Traducere și adaptare: Fabian Anton

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Deja , cred că ai noștri corifei vor aplica cu multă râvnă ceea ce Nikita Mihalkov prezintă ca fiind repere democratice în țările care propagă doar verbal libertatea de opinii.