Analize și opinii

Manipulare în presă. Guvernul Tudose, CRITICAT pentru numirea făcută de tehnocratul Cioloș

După moartea ultimul șef al Securității lui Nicolae Ceaușescu, în presă a apărut o informație. Nu era nici de ultimă oră, nici adevărată în totalitate. Vorbim despre o informație scoasă din context, care a apărut cu un an și jumătate mai târziu. 



Iulian Vlad, care a condus Securitatea comunistă până la desființarea acesteia, a murit sâmbătă, 30 septembrie 2017.

Fiul fostului general de Securitate este Adrian Vlad. Știrea că acesta muncește în Guvernul Tudose a făcut furori în o parte a presei și pe rețelele sociale.

Ceea ce au uitat să spună cei care au lansat informația în spațiul public este că Adrian Vlad are funcția de Consilier superior în cadrul Corpului de Control al Prim-ministrului din vremea Guvernului Cioloș. Prima declarație de avere este publicată după numire, în martie 2016. Tehnocrații au guvernat România din noiembrie 2015 până-n ianuarie 2017.

În spațiul public s-a transmis însă, peiorativ, că premierul Mihai Tudose l-ar fi numit în Guvern pe fiul fostului șef al Securității comuniste. La baza știrii stă declarația de avere a lui Adrian Vlad. Însă, declarația a fost depusă în APRILIE 2017, iar știrea face furori acum, mai ales după moartea tatălui său. În plus, pe declarația de avere scrie clar că este pentru anul fiscal 2016. Pe lângă aceste informații, chiar lângă documentul acesta, avem declarația de avere depusă după numirea sa în funcție.

Autor: Irina Constantin

Sursa: DC News

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu