Analize și opinii

Mădălina Elena Dârdeci: „Democrația a murit! Trăiască statul de drept(i)!”

Abia am terminat deliberările și, între două înghițituri de pâine cu icre…servite pe tastatură, am citit că Avocatul Poporului a fost revocat.
Nu fac aprecieri asupra dreptului Parlamentului de a proceda asa, nu critic acest atribut al puterii legislative, dar, recunosc, ca un om al dreptății, raportul privind revocarea d-nei Renate Weber reprezintă o insultă a inteligentei mele, o insultă a logicii juridice și a bunului simț!
“Zarurile au fost aruncate!”. De mult timp și doar noi, cei care credem în Constituție, în Legi, în respect, ne-am amăgit că viitorul nu poate fi atât de sumbru.
Asa cum am mai spus, pe dna Renate Weber nu o cunosc, dar am avut onoarea să stau lângă dânsa la doua conferințe organizate, ironic as putea spune, în Palatul Parlamentului, fără sa abordăm vreun subiect anume.
Spre deosebire de fostul avocat al Poporului care, în urma transmiterii unui material prin care ii aduceam la cunoștință încălcarea Constituției, ne-a transmis că, dacă va ataca la CCR își va pierde funcția, doamna Renate Weber nu a avut niciun fel de teama sa pună pe masa judecătorilor CCR abuzurile săvârșite de puterea legislativă și puterea executivă…si, pentru asta, doamna a trebuit “să fie executată”…
Triste vremuri trăim. Triști oameni ne hotărăsc viitorul…si nu se va opri aici.
Veți vedea…urmează CCR, urmăm noi, judecătorii, și, ca să cităm din clasicii în viață:
“Mai avem un hop. SIIJ. O rezolvăm și p-asta!”
Și oamenii aplaudă instituirea dictaturii și se bucura când își recapătă din…”normalitate”, “mâncând” 3 mici în lanul de lavandă!
Shhh! Democrația a murit! Trăiască statul de drept(i)!

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …aaa! esti judecatoare… hmmm… adica din ”casta” care a nenorocit Romania? cei care, cu destui ani in urma, cind statul a vrut sa ”faca ceva” cu salariile voastre, ati ”actionat” prompt si ati invalidat in tribunal dorinta Statului? ori cei cu ”Protocoalele”? ori cei cu ”dreptatea” din tribunale? cei care o serviti pe aia legata la ochi? da’ NICIODATA pe amaritul care se ”judeca” cu ”ala cu bile grele” chiar daca dreptatea e de partea lui si se vede din cosmos? pe cuvintul tau? pe casele si masinile voastre? sabia aia a dreptatii cade numai pe napastuiti, de 31 de ani… azi te plingi de ”moralitate politica”? tu? voi? cine va mai crede? cine va mai asculta?

  • „Când naziştii au venit să îi ia pe comunişti, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe social-democraţi, am tăcut. Nu eram social-democrat. Când au venit să îi ia pe sindicalişti, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea.”

    Martin Niemöller