Analize și opinii

Luminita Arhire: „VINO GHINEA SĂ MĂ VEZI/ CUM LUCREZ LA SPAȚII VERZI”

MOTTO: „În baza art. 196 alin. 2 şi 3 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, Condamnă pe inculpata Macovei Monica-Luisa, la pedeapsa închisorii de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 91 C.pen. Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. In baza art. 93 al. 3 C.pen., obliga inculpata sa presteze, pe parcursul termenului de supraveghere, munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2 Bucuresti sau in cadrul Administratiei Domeniului Public Sector 2 Bucuresti.” (minuta Judecătoriei Mangalia, 12 APRILIE 2024).
……………………………………………………………………………………………..
Mă întrebați dacă mi-aș dori s-o văd pe Monica Macovei lucrând șase luni la spații verzi, în folosul comunității? O, da! Mi-aș dori! În fiecare zi aș trece pe-acolo s-o însuflețesc cu un sfat, să-i arăt că n-a adunat bine frunzulițele de pe alee, că n-a frecat cu destulă abnegație bordurile, că n-a dovedit suficient simț de răspundere când a spălat cu mopul dalele sau că târnul cu care mătură strada nu prea e îngrijit și cad din el mărăcini… care trebuie adunați, nu lăsați în drum! Dar, așa serioasă cum o știu, s-ar putea să nu mă dezamăgească ci să-și facă munca impecabil, arătând cu această fericită ocazie că o penală de înaltă calitate și este cu totul altceva decât un penal de rând. Vulgul va trebui să învețe dintr-o astfel de lecție! Să știe care e deosebirea calitativă între mânuirea târnului de către un pârnăiaș oarecare și aceeași operațiune efectuată elegant de o zeiță a dreptății!
Faptul că Moni încasează o sentință de condamnare la închisoare, chiar așa, șchioapă și cu suspendare, după cum s-a priceput blânda Onorată Instanță să-i dea, pentru mine e un plasture alinător pus pe-o rană veche. Această cucoană, insuportabil de inumană și de agresivă, care voia pușcărie și iar pușcărie pentru toți cei care nu-i erau simpatici, mincinoasă patentată (vedeți ce scrie despre accidentul pe care l-a provocat) dar și mitomană până la delir (e suficient să amintesc cum își contabilizează performanțele „atletice”, relatate de dânsa cu o plăcere aproape erotică), trebuia, cred, să aibă parte de o „încheiere” penală, asta dacă mai există dreptate în Univers!
Căci din punctul meu de vedere, Monica Macovei este unul dintre cele mai sinistre personaje ale istoriei noastre recente. Ea face parte, în ierarhia mea, dintre acele erori umane despre care te întrebi dacă au conștiință, dacă sunt capabile de compasiune, înțelegere, iubire, sau, pur și simplu, s-au născut fără „balastul” acestor trăiri.
Pe pagina ei de FACEBOOK Moni are, însă, niște admiratori statornici. Nu știu cât ar trebui cineva să fie de …naiv, ca să zic așa, pentru a o iubi pe Macovei, dar am citit acolo, cu adâncă emoție, unele îmbărbătări de-a dreptul minunate, imediat după ce cucoana accidentase grav un motociclist și trântise o minciună cât Uniunea Europeană cu privire la producerea accidentului:
„Dumnezeu să vă ajute atât dumneavoastră cât și bietului motociclist… Să treceți cu bine peste acest șoc chiar cumpănă a vieții !!!”
„Sunteți un om puternic. Vă veți reveni. Nu luați în seamă toate prostiile (!!!, n.n.) pe care le născocesc deontologii de serviciu ai propagandei tv. Vă sunt alături. Chiar mi-ar fi plăcut să vă aud părerea despre noile legi ale justiției, despre funcționarea parchetelor, chiar despre unele cazuri punctuale. O să avem șansa asta?”
„Vă doresc numai bine, stimată doamnă! Sper ca și motociclistul imprudent (!!!, n.n.) să fie bine.”
„Monica Luisa Macovei, ieși la tv si demontează ceea ce spun televiziunile infractorilor, dacă ai dreptate. E dezavantajos să lași tv să te denigreze. Fă conferință la tv. Altfel te desființează ăștia, până și opinia instanțelor o vor… schimba. Zic…”
„La știri au prezentat diferit, dar sper că sunteți un om corect și drept (!!!, n.n.) și spuneți adevărul (sunteți unul dintre puținii politicieni care nu m-au dezamăgit până acum)”
„Mai știm că motociclistul de 56 de ani este pensionar MAI. Asta ridică o mulțime de suspiciuni: iubește viteza (ca orice posesor de motocicletă) mai ales ca apartenenta la MAI îi conferă posibil protecția față de radar (!!!, n.n.)… interesant e ce viteză avea motocicleta la momentul impactului… se vede clar în imagini la tv, te-au linșat mediatic, e vina lui (!!!, n.n.) că a intrat pe contrasens, se vede dâra de ulei.”
Deci, se vedea clar dâra de ulei, da? Și că era vina victimei erau ușor de observat, nu-i așa? Și că toate amănuntele care „se vedeau clar” duceau către o odioasă conspirație împotriva zeiței, corect? Care, să știți, e o femeie bună și plină de duioșie și-i răspunde cu toată sinceritatea unui admirator îngrijorat de soarta motociclistului:
„Da, la motociclist mă gândesc și eu (!!!, n.n.), sper să își revină, când am informații, scriu. Poliția nu mi-a spus numele lui. Voi afla cât de repede pot.”
Credeți că a aflat, între timp, cum îl cheamă și a scris repede pe FACEBOOK, așa cum a promis, atunci când a avut această informație? Nț! De aceea eu bănuiesc că nici astăzi nu știe… altfel, imposibil… că l-ar fi căutat la telefon, i-ar fi scris, l-ar fi vizitat la spital… Dar nu s-a întâmplat așa, ceea ce mă îndeamnă să cred că ticăloasele de autorități n-au catadixit să-i dezvăluie Monicăi identitatea victimei sale, cu toate că ea își dorea DIN SUFLET să fie de ajutor, atât moral cât și material. Ah! „DIN SUFLET” am scris eu? Mda… mă rog, de fapt nu știu cum se cheamă la madam Macovei gaura aia neagră, lăuntrică…
Așa că, dacă doar atât s-a putut, mă mulțumesc și cu cele șase luni de muncă în folosul comunității, prestate de Moni îmbrăcată în salopetă cu benzi reflectorizante și cu basma pe cap. Am să-i scriu și lui Cristian Ghinea, să vină s-o pupe când mătură aleile din Sectorul 2 (Nicușor are mare nevoie de ea neîntârziat, acum, în campanie electorală. Și dacă e harnică, o bagă și-n celelalte sectoare!) și s-o mângâie tandru pe basma, cu degetele de la „DREAPTA UNITĂ”. Ca să-l vadă maică-sa când o sărută și să înțeleagă și dânsa că nu s-a schimbat nimic, adică: „fără penali în pupături publice, dăcât dacă-s ai noștri, că ai noștri sunt niște penali calitativ superiori, rezilienți, sustenabili și redresabili, într-un cuvânt: dă omenie!!!”

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu