Analize și opinii

Luminița Arhire: „TRĂDARE SĂ FIE…DAR S-O ȘTIM ȘI NOI!”

MOTTO: Brânzovenescu: „Nici nu mai are drept de vot, de când şi-a măritat fata….”
Trahanache: „Ai puţintică răbdare… Da’ dacă-l putem aduce să voteze cu noi?”
Farfuridi:„ Altă vorbă… Să voteze cu noi, e uşor; are procesul cu epitropia bisericii, săptămâna viitoare… dar să voteze cu noi? Adică cum să voteze cu noi?…”
Brânzovenescu:„Adică cum să voteze cu noi?”
Trahanache:„Să voteze cu noi!.” (I. L. Caragiale, O SCRISOARE PIERDUTĂ, actul II, Scena I)



Acum două zile, pe la prânz, ca într-o poveste de succes scrisă de niște băieți, Sorin Câmpeanu și Daniel Constantin și-au dat seama că în sufletul lor generos sunt, de fapt, brătieni sadea. Și nu orice fel de brătieni, de duzină, ci unii maturi și responsabili, numai buni să intre direct în Biroul Executiv al PENELEULUI, după o sumară schimbare de scutece care a avut loc cu prilejul votului de învestitură al guvernului Orban. Împreună cu cei doi au mai făcut „marele pas” (bineînțeles, precedat de un dureros examen de conștiință, în cursul căruia și-au dat seama că „nu se mai regăseau” în doctrina PRO ROMÂNIA) și alți deputați, care, din păcate, nu cred că au mai prins locuri „la ofertă”, în conducerea centrală a PENELEULUI: Mircea Banias, Damian Florea și Liviu Ioan Balint.

Dacă iubesc ceva pe această lume, păi tenacitatea aș zice că este obiectul pasiunii mele: de aceea îl admir fără frontiere pe deputatul Damian Florea (FSN, PSD, PUR, PC, ALDE, din nou PSD, Pro România, PNL) care n-a ratat aproape nimic din spectrul politic românesc, în care dânsul a penetrat pe la stânga, s-a odihnit pe centru, a mai avut apoi o mică ezitare cu revenire spre CIUMA ROȘIE, pentru a constata, în final, că el e de fapt „dă dreapta”, brătian trup și suflet, cum puțini mai sunt astăzi! Îmi pare rău că nu i-au găsit și lui un loc, ceva, în Biroul Executiv, că nu există, cred, o mai vastă experiență politică decât a domnului Damian Florea. E drept că Ludovic Întâiul a afirmat răspicat că nu va primi nici un pesedist în PENELEU, dar nu a precizat că, totuși, primirea se poate face cu boltă, dacă împricinatul a trecut ulterior și prin PRO ROMÂNIA.

Am înțeles însă că și cei trei, cu nume mai puțin sonore, au asigurate posturi de conducere la nivel local sau județean, ca în orice troc reușit.

Ludovic Întâiul a declarat că așa e și firesc: „Ei au luat această decizie de a fi alături de PNL şi de partea, să spun, sănătoasă a mediului politic şi nicidecum să rămână rătăciţi pe la uşile PSD… Aşa cum sunt alţii. Ca atare, e un pas normal, atât domnul rector Sorin Câmpeanu, care este o personalitate deosebită în domeniul educaţiei, cât şi Daniel Constantin, care a fost minstru al Agriculturii, şi alţi colegi, Mircea Banias, şi alţi parlamentari sunt practic începând de astăzi colegii noştri!”

Ei, „dăcât că” pe lângă acești băieți cu notorietate, practic, domni liberali în sufletul lor de când se știu și despre care Ludovic vorbește cu deferență:

„La nivel naţional, vor fi cooptaţi în structurile de conducere DOMNUL RECTOR Sorin Câmpeanu şi cu DOMNUL FOST MINISTRU AL AGRICULTURII, Daniel Constantin…”

…pe o ușiță mai ferită a PENELEULUI au intrat și deputata PSD Elena Hărătău și deputatul PSD Mihăiţă Găină, asta în trena declarației date de către președintele liberal jurnaliștilor (sau ce-or fi ăia) de la G4 MEDIA.ro.:

„…în partid nu e loc pentru nimeni care a girat acest regim profund nociv pentru România”.

Observăm că s-au mai înghesuit ei un pic și na! că s-a făcut loc și pentru niște CIUME ROȘII de omenie, deci mai puțin nocive.

Iubesc tenacitatea, da!… însă cam la fel de mult iubesc consecvența… Doamna Elena Hărătău a publicat o declarație de presă exact în ziua votului de învestire a guvernului Orban, indignată de ceea ce s-ar putea întâmpla dacă niște inconștienți îi acordă girul:

„Istoria se repetă! Noul guvern al PNL, susţinut de candidatul Iohannis, anunţă închiderea şi comasarea spitalelor! Indiscutabil, românii trebuie să îl sancţioneze la vot pe candidatul PNL, Klaus Iohannis, pentru a nu se mai reveni la situaţia din anul 2010, când o serie de spitale din fiecare judeţ al ţării au fost închise şi comasate. Românii trebuie să fie conştienţi că, în cazul în care Guvernul Orban va fi instalat, iar Klaus Iohannis va câştiga alegerile prezidenţiale, vor fi din nou unităţi sanitare care se vor închide. Se va repeta astfel istoria din 2010, deoarece, în fapt şi de drept, PNL este noul PDL!”( Elena Hărătău, site-ul Camerei Deputaților, secțiunea Presa-Comunicate de presă, 4 noiembrie 2019)

Și astfel, liniștită că a avertizat asupra nenorocirilor ce se pot petrece dacă guvernul Orban va fi instalat, a votat PENTRU!!!. Cum să n-o iubești?

Mihăiță Găină a dat și el un greu examen de conștiință: „Am avut două variante, să renunț la politică sau să continui în altă parte și am ales PNL. De astăzi fac parte din grupul parlamentar PNL din Camera Deputaților. Sunt convins că PNL va reuși să câștige alegerile locale din Ialomița din vara anului viitor… Este prematur să vorbim acum de o candidatură a mea din partea PNL la alegerile parlamentare de anul viitor. Important este să-mi aduc aportul la câștigarea alegerilor locale și apoi vom vedea ce va fi la parlamentare.” ( REALITATEA DE IALOMIȚA.ro, 27 noiembrie 2019)

Păi, o să-și „aducă aportul” (!!! n.n.), zic… căci are și prieteni în PSD care o să-l urmeze și care, așa prematură cum pare discuția în momentul de față, zice Mihăiță, îi vor acorda și sprijinul la alegerile parlamentare din toamna lui 2020!

Totul frumos, elegant, cât de cât! Numai Klaus n-a priceput drama marilor spirite care „nu s-au mai regăsit în doctrina…”, căutând în mod legitim o altă doctrină în care să se „regăsească” mai confortabil și a răspuns sec la întrebare reporterilor cu privire la opinia sa despre „mica migrație de toamnă”: „…Tot traseism se numește. Mai mult nu pot să vă spun, nu am fost implicat”. Cred că a adăugat în sinea lui și „… Scopul scuză mijloacele, cum a zis nemuritorul Gambetta” …

Apoi a plecat îngândurat, încercând să-și amintească și împrejurările în care nemuritorul Gambetta a rostit aceste memorabile cuvinte…

P.S. Mai jos este o fotografie cu cei mai semnificativi membri ai guvernului Orban, descoperind simultan cu atenție și îngrijorare că în partea stângă (sub claviculă, omoplat, sân sau ce are fiecare la îndemână) ticăie ceva…

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook