Analize și opinii

Luminita Arhire: „THE SHOW MUST GO ON”

Și vin alegerile… mă simt ca în anii 90, pe când candidau la președinție -cred!- și „contele” Zambra, și Brătianu-Cartof!
Pentru 2024 însă, o culme o candidaturii la președinție mi s-ar părea Șoșoacă-ea în luptă cu Șoșoacă-el!!! Aș privi siderată această aproape corp la corp luptă „de idei”!
Eu cred că elita politică românească pe care DNA-ul doamnei Codruța a reușit să o subțieze până la această siluetă de invidiat, dă acum, în sfârșit, tot ce are ea mai bun! Adică… Piedone, cu măsuța roz și încălțări roșii, ronțăind la parizer cu usturoi, cu „lăutarii după mine” și însoțit de un argat cărând, evlavios, o icoană! Sau doamna Diana povestindu-i lui Radu Tudor (că pe el l-a selecționat ANTENA 3 CNN pentru a pune întrebări candidatului la președinție Klaus, la ultimele alegeri prezidențiale și s-a dovedit competent) cum a agresat-o pe dânsa bruta de Silvestru (acum… ce să zic… eu cred că dacă doamna îi ardea, drept răspuns la „agresiune”, o palmă prietenească domnului, acela nu se mai trezea multe zile din visare și nu mai era nevoie de ordin de restricție și de brățară pe gleznă. Căci, punând personajele unul lângă altul, mi-e greu să cred că ar putea Silvestru să altoiască tancul-de-ultimă-generație Diana). Sau domnul Geoană -intelectualul lui Radu Tudor sau „prostănacul” lui Ion Iliescu, depinde de ce parte a problemei te afli- cel care a afirmat că intrarea României în NATO este un eveniment similar ca importanță cu Marea Unire din 1 Decembrie 1918! Sau Ciucă Nicolae încercând să țină un discurs însuflețitor pentru mase din „ăăăăăă”-uri inteligent dozate între cele câteva cuvinte pe care le cunoaște! Sau Ciolacu Marcel explicând vulgului, din două în două propoziții, că totul este „categoric”. Sau Ludovic Orban, amantul feroce din visele tinerelor înscrise în „Forța dreptei”, susținând cu seriozitate maximă că el este, de fapt, GENERALUL din celebrul șlagăr tărăgănat „Ciiineee esteee geeneeraluuul?”! Sau Drulă, cu carisma sa de cazma, moartea tuturor pasiunilor politice, prezentându-se cu ranga pleoștită, în ciuda așteptărilor pofticioase ale doamnei Cosette Chichirău! Sau inevitabilul Cioloș, un „reper” al „onestității cinstite” (!!!!, n.n.). Sau Florin Călinescu candidând cu programul politic al rasatei Tanti Florica și având ca siglă „șorțul de bucătărie”. De la AUR încă nu-mi este clar cine va fi „alesul”… nu cred că va fi George Simion -mai au timp să scoată pe altcineva din joben, halei-hap!
Nu-i de plâns, să știți, e doar de râs. Cetățenii au aplaudat frenetic secerarea „la foc automat” a celor ce li s-au părut ba prea aroganți, ba prea subtili, ba prea rafinați în limbaj, ba prea „dă-l în mă-sa de intelectual, ce ne trebuie nouă”… și atunci, ei au fost înlocuiți, în timp, cu ceea ce vedem acum: poale-n cap, vulgaritate, scandal, cancan, lenjerie intimă pusă la uscat la drumul mare, dejecții râcâite cu unghiile, duhoare de hazna… Și ei, cei de-acum, sunt INTELECTUALI, desigur… E plin de doctorate, masterate, facultăți absolvite, lucrări „științifice” și alte fleacuri -căci fleacuri au ajuns astăzi toate aceste lucruri atât de serioase odinioară- în biografia lor exemplară. Ne-ngroapă candidații noștri în CV-uri de lungimea șarpelui boa!
Asta e… „The show must go on!”, una dintre cele dramatice piese muzicale pe care le știu, este astăzi, pur și simplu, lozinca ridicolă a unei istorii sufocate de bălării!