Analize și opinii

Luminița Arhire: „Sper că va fi vai de fundul vostru delicat de useriși, și haștagreziști, și pluseriști”

MOTTO: „Liviu Dragnea a ieșit din închisoare. În afară de PSD, singurii care se bucură sunt cei de la AUR. Care abia așteaptă să facă majoritate cu noul PSD. Dacă totuși Liviu Dragnea nu va fi primit în PSD, sunt sigur că are un loc rezervat în AUR. Și George Simion și Liviu Dragnea se pare că sunt aliați împotriva unei presupuse dictaturi. Sunt amuzat de această posibilă alianță. Nu va ține. Românii pedepsesc minciuna, aroganța și manipularea politicienilor!” (Iulian Bulai, 15 iulie 2021, pe pagina sa de FACEBIOK)
……………………………………………………………………………………………
Nu, tăntălăule (nu săriți, vă rog!!! termenul „tăntălău” nu e insultător, ci înseamnă doar un fel de „tolerant”, dar mai fleț- știu asta de la tăticu’ lu’ România educată- Klaus Iohannis, deci n-are cum să nu fie adevărat…), nu numai aceia s-au bucurat. S-a bucurat multă lume și era normal să se bucure că mai sunt în România și judecători care nu pronunță condamnări politice, pentru ca apoi să desfacă șampania și să ronțăie fursecuri în compania lui Ionuț Matei, supranumit, în popor, „mamița lu’ Completul Negru”…
Știu… știu… punctajul de partid îți impune să o dai cu „infractorul Dragnea” ca să nu te certe, la USR, acolo, și să nu-ți mai dea prăjitură, CICO și „gradație” la final de mandat, prostovane!!! (nici „prostovane” nu e injurios, ci este, dacă ne luăm după Caragiale, un fel de stimulent: „Bravo, mă! prostovane! -îi zic aşe doară nu spre admoniţiune, ci spre înghemn şi încurajare”, zice personajul Marius Chicoș Rostogan, UN PEDAGOG DE ȘCOALĂ NOUĂ)… Dar să știi de la mine că nicăieri în lume a fi deținut politic nu este dezonorant. Ci chiar dimpotrivă. Căci nu deținutul politic se acoperă de rușine, ci nemernicii care au făcut posibilă condamnarea lui pentru nimic. Cine nu înțelege că Dragnea Liviu a fost deținut politic are un IQ îndoielnic, de om care în afară de împletit baloane nu se pricepe la nimic, iar cine SE FACE că nu înțelege acest lucru, e și un mare ticălos, pe deasupra.
Așa că, prostănacule (nici asta nu e vreo jignire, nuuu… că doar așa i-a spus Ion Iliescu lui Mircea Geoană, și ia te uită! Mircea Geoană e astăzi ditamai Secretarul general adjunct al NATO, deci imposibil să fie jignire, ci trebuie că e o calitate indispensabilă ascensiunii în marea alianță politico-militară a Atlanticului de Nord) sper că va fi vai de fundul vostru delicat de useriși, și haștagreziști, și pluseriști, și alte cuvinte care se termină în „…iști”, când s-or trezi cetățenii români din dulcea lor letargie și s-or apuca să pedepsească „minciuna, aroganța și manipularea”, băieți!
……………………………………………………………………………………….
P.S. La USR infantilismul lui Bulai se împletește în chip fericit cu gândirea franjurată a Florinei Presadă (fostă senatoare USR). Aceasta, pe 10 iulie, adică de aniversarea lui Dan Barna, a postat o fotografie cu dânsa în pantaloni scurți privind la niște nalbe triste, dintr-un spațiu verde total neîngrijit, aflat în spatele unui bloc de locuințe cu un aspect care provoacă o depresie cruntă. Textul este: „Aș putea zice că nalbele astea sunt la fel de înalte ca Dan Barna. Dar nu sunt -sunt puțin mai înalte! La mulți ani!”
Măi copii, totuși… voi stați bine cu căpuțu, nu vă incomodează la mers? Dar voi, ăia care ați votat așa ceva, pentru ca nu cumva să vină CIUMA ROȘIE să vă mărească salariile -Tudor Chirilă, cu tine vorbesc- vă „simteți” bine?