Analize și opinii

Luminița Arhire: SĂ FIM MAI DETERMINAȚI ȘI MAI EUROPENI, CE MAMA DRACULUI!

MOTTO: „Autorizarea de către Comisia Europeană a utilizării unor insecte ca produs alimentar reprezintă doar un mic capitol din istoria căutărilor continue ale umanității în lupta cu umbra malthusianismului* (îndepărtată, dar niciodată de neglijat). E limpede că va fi nevoie de decenii pentru ca ingredientele din insecte – cel mai probabil în combinație cu ingrediente mai clasice – să genereze produse de succes, o bucătărie specifică, lanțuri fast-food. Dar o vor face, pentru că așa funcționează creativitatea umană, în lipsa căreia profeția lui Malthus ar fi ajuns deja la termen. E cumva firesc pentru o parte din generația noastră să se agite împotriva acestei inovații – la Mecca de exemplu, în urmă cu doar câteva decenii, a fost emisă o fatwā care proclama aparatele de radio haram, întrucât diavolul locuiește în ele (și ne imită vocea de acolo) – însă în 2050, când vom ajunge la 10 miliarde de oameni, toată aceasta agitație va fi doar o anecdotă iar măsura UE privind insectele se va dovedi UNA DINTRE CELE MAI EFICIENTE ȘI RESPONSABILE din istoria luptei noastre împotriva viziunilor întunecate ale domnului Malthus.”( Ovidiu Raețchi, pe pagina sa de FACEBOOK, 17 septembrie 2022)
*MALTHUSIANISM: Teorie potrivit căreia populația globului crește în progresie geometrică, în timp ce mijloacele de existență cresc în progresie aritmetică.
……………………………………………………………………
Cetățeni ai Europei! A venit timpul! Salvați planeta conștientizând faptul că spălatul vaselor înseamnă o risipă de apă căreia trebuie să-i puneți capăt! Încetați să mai spălați vasele… introduceți practica, mult mai prietenoasă cu mediul, de a le aerisi. Astfel veți fi rezilienți la maximum și activitatea de preparare a mâncării va deveni mult mai sustenabilă iar dezvoltarea bacteriilor în interiorul vaselor o să fie cu adevărat durabilă!
Aerisiți bine cratița în care ați făcut iahnie de fasole și apoi preparați în ea un delicios orez cu lapte!
Puneți pe balcon, în bătaia vântului, tava din care ați scos friptura de miel frumos împănată cu usturoi și preparați în platoul bine aerisit o parfumată tartă cu zmeură.
Fierbeți găluștile cu prune în oala în care ați gătit ciorba de burtă, după ce, în prealabil, ați ținut oala o noapte în adierea zefirului.
Și totul se poate perfecționa! Gândiți-vă că atunci când profeția domnului Raețchi, președinte al Euro-Atlantic Resilience Centre, se va adeveri, nu va mai fi nevoie să aerisim nici farfuriile, nici oalele, nici tacâmurile. Căci, ce mi-e ciorbița de lăcuste, ce mi-e fripturica de greieri, ce mi-e clătita cu gândaci de Colorado?
Iar cu vântul economisit în acest fel, putem pune în mișcare eoliana mică, unifamilială, care ne încălzește apa din ibric necesară pentru a umezi cârpușoasa cu care ne ștergem la plici!

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Perbacco ! “Scapam” d CO2 ? Stai sa vezi ce duhoare pestilentiala duios ne va acompania.. cei 2 m distanta din covid vor deveni 20. Benevol. Apoi , cine spune ca nu ne vom partzai incontinent d la greieri, viermi si carabusi ? Profumo di rose, nu alta. Citeam pe undeva ca vor sa faca ingrasaminte din cadavre.. dealtfel, se fac incercari timide (inca) in a ne sugera canibalismul. Nu degeaba aborigenii care inca–l mai practica zic ca gustul hoitului nostru e no 1.
    Pana una-alta, ne vom obisnui cred, caci si asa ne “mancam unul pe altul” d cand ne stim. Deh, de gustibus …..