Analize și opinii

Luminița Arhire: ”ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT ȘI ROMÂNIA LUCRULUI FĂCUT PRAF”

Hei, măi dragă, 66,09%… ce mai faci? Ți-e bine? Eu m-am trezit din somn astăzi, dis-de-dimineață, cu-n sentiment de vinovăție și cu îndoiala în suflet… dar dacă dumneata, vajnicule 66,09%, vei fi având dreptate iar sunt eu doar răutăcioasă și obtuză? Că altfel, imposibil să fi votat tu, măi popor, cu capul în traistă! De aceea, încălzită pe dinăuntru de-o toleranță nemaipomenită, m-am gândit că pentru un asemenea vot masiv trebuie să fi existat niște argumente puternice! Să nu-mi spuneți că de fapt e vorba doar de contribuția neprețuită a STS-ului, deoarece, așa cum v-am mai mărturisit, eu nu cred în frauda masivă ci doar în „mica ciupeală” care mai ajustează pe ici, pe colo, rezultatele unui scrutin. În schimb, cred cu tărie în neghiobia mofluză, încăpățânată, de lungă durată, care preferă să voteze un nătărău cu justificarea: „…Și ce dacă-i prost! e PROSTUL NOSTRU!!!” decât să stea naibii acasă, dacă tot n-are ce vota!

Măi dragă, zic… Dacă l-ai votat pe ficus de două ori, trebuie să fie ceva la mijloc. Ceva ce mie mi-a scăpat. Așa că m-am apucat să studiez oferta electorală a lui Klaus din 2014, pe când candida dânsul susținut de PENELEU și PEDELEU, care pe-atunci erau doar în faza de AMANTLÂC ZBURDALNIC și se întâlneau prin garsoniere, iar nu ca acum, în faza de MARIAJ FERICIT, cu soț bătrân (PENELEU, 145 de ani) și soție tânără și sprințară (PEDELEU 27 de ani), nădușită, cu dinții-n ceafă, mai mult de Băsescu-Petrov decât de brătieni…

Programul de guvernare al lui Klaus, cel care te-a sedus și pentru îndeplinirea căruia l-ai și votat, stimate 66,09%, de două ori, se numește ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT. Ei bine, eu asta am ales să citesc, în această frumoasă dimineață de noiembrie.

În preambul este scris așa:

„Treptat, se pare că am devenit o societate anxioasă, temătoare și fragilă, ale cărei valori și repere par să fi fost zdruncinate, iar la acest lucru au contribuit din plin dezbaterile politice sterile și conflictuale. Cu preponderență în anii electorali, CAMPANIILE POLITICE NEGATIVE, presărate cu ATACURI LA PERSOANĂ și, adesea, SUB STANDARDELE MINIMEI DECENȚE au angrenat indirect categorii socio-profesionale, au contribuit la ÎNVRĂJBIREA unor largi categorii sociale, au creat false percepții cu privire la posibilele soluții și, implicit, au dus la POLARIZAREA FĂRĂ PRECEDENT a societății și la scăderea încrederii cetățenilor în politicieni.” (ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, pagina 8)

Nu cred eu ca el, președintele vostru Klaus, să nu fi corectat aceste neajunsuri sesizate în 2014… nu cred! Că altfel nu l-ați mai fi votat în 2019! Cu această încredințare, avansând eu cu cititul, am mai găsit următoarele:

„AFECTAREA ȚESUTULUI SOCIAL și A VALORILOR care îl fundamentează fac dificilă asocierea oamenilor, cu încredere, pentru un țel comun, economic sau social. În acest climat de neîncredere, capacitatea de acțiune colectivă – care este motorul dezvoltării economice – a ajuns la un nivel mult prea scăzut.” (ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, paginile 8-9)

Eu bănuiesc, măi 66,09%, că în 2019, după cinci ani de mandat, ficusul vostru preferat remaiase deja țesutul social astfel încât ar fi fost imposibil ca un președinte de PENELEU să mai afirme:

„…Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate. Cine nu are puterea să abandoneze de acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos!”

…după cum a afirmat Ludovic Orban pe 11 martie 2018! Așa ceva, cu un președinte blând și conciliant precum Klaus, în ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, nu ar fi putut fi tolerat! Căci altminteri n-ați mai fi pus ștampila pe numele lui, pentru încă un mandat!

Să continuam cu lectura:

„ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este țara care pune în echilibru nevoile de libertate, dezvoltare, prosperitate și cele de securitate. Este patria tuturor românilor, INDIFERENT DE SIMPATIILE POLITICE. Este statul care pune în centrul preocupărilor sale cetățeanul. Este națiunea care știe să-și (re)afirme IDENTITATEA și DEMNITATEA. Este societatea în care SURSELE CONCORDIEI oferă energie pentru progres și în care ierarhia de valori este clar stabilită.” (ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, pagina 11)

Deci, aș îndrăzni să spun, cu un asemenea program e imposibil ca președintele ROMÂNIEI LUCRULUI BINE FĂCUT să iasă de două ori pe săptămână și să „propagheze” astfel de mesaje:

„Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică PESEDISTĂ. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică PESEDISTĂ să hotărască împotriva României și împotriva românilor… „PSD nu a avut și nu are soluții pentru români, PSD vrea să arunce țara în haos doar pentru a mai câștiga câteva voturi potențiale în perspectiva alegerilor care se apropie”… „Banii românilor au fost risipiți de guvernele PSD în loc să fie investiți unde era nevoie.”

Mai parcurgem câteva pagini și aflăm că:

„ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT înseamnă un președinte care veghează la realizarea efectivă a acestei schimbări de paradigmă, preocupat exclusiv de destinul țării sale, NU DE JOCURI DE CULISE, nu de conflicte cu și ÎNTRE POLITICIENI și PARTIDE, nu de interese de grup și nu DE CALCULE ELECTORALE.” (ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, pagina 13)

Nepreocupat, așadar, de „jocurile de culise” și tată bun pentru toate partidele politice, e firesc ca mesajele sale neconflictuale să sune așa:

„PSD-ul privează guvernul de un instrument foarte important în combaterea acestei epidemii. Este extrem de trist, șocant. Veți fi moralmente răspunzători pentru moartea unor români.”…„Ce soluții pot aștepta românii de la un partid atât de lipsit de seriozitate, care acționează politic nu pentru cetățeni, ci pentru proprii membri (despre PESEDEU este vorba, dacă nu v-ați prins, n.n.)”… „Criza sanitară a generat relații în lanț care ne-au arătat eșecul instituțional al acestui mod de politică specific ultimilor 30 de ani, patentat de PSD”…

Mergem mai departe și ne adâncim în proiectul prezidențial:

„Îmi propun SCOATEREA INSTITUȚIEI PREZIDENȚIALE DIN ARENA CONFLICTELOR POLITICE. În viziunea mea, președintele NU TREBUIE să fie cel care POLARIZEAZĂ și ANTAGONIZEAZĂ societatea, ci acela care stă la originea dialogului și acordului larg pe teme de interes general. Nu cred că exercitarea celor mai înalte funcții în stat, inclusiv a celor de președinte și prim-ministru, SE FACE LA TELEVIZOR și nu cred că propaganda ori supramediatizarea pot compensa lipsa de profesionalism, de bună-credință și de rezultate. Îmi doresc MAI PUȚIN SPECTACOL și mai multă seriozitate în exercitarea funcției de președinte.” ( ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, pagina 16)

Cu alte cuvinte, tocmai ca să nu antagonizeze și să nu polarizeze societatea, la fiecare declarație de presă vom găsi cel puțin cinci-șase pasaje pacifiste de acest tip:

„E trist ca după ani și ani de guverne PSD să ne găsim în situația de a face față unei epidemii groaznice fără bani, și aceiași PSD-iști să strige în Parlament că guvernul și președintele nu fac ce trebuie.”… „Aceștia sunt politicienii care se cațără pe spaimele oamenilor și votează legi inaplicabile doar pentru a câștiga”

În fine, concluzia de mai jos, apare firească:

„România trebuie să aibă un preşedinte cu adevărat ECHILIBRAT și ECHIDISTANT în raport cu JOCUL POLITIC al partidelor. Şeful statului are obligaţia CONSTITUȚIONALĂ și MORALĂ de a trata TOATE FORȚELE POLITICE CU ACEEAȘI MĂSURĂ şi conform aceloraşi reguli.” (ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, pagina 19)

Și evident, în numele echilibrului și al echidistanței, ficusul vostru cu dublu mandat, nu ratează nici o ocazie pentru a spurca PESEDEUL:

„Pentru PSD nu contează că sute de români au murit, pentru PSD a fost important să creeze o criză pentru ca să aibă pentru ce critica Guvernul…. Acesta este PSD-ul. PSD a acționat acolo unde au putere în Parlament. Nu, stimați PSD-iști, nu caut vinovați, îi cunosc și o să îi arăt cu degetul. Pe voi!”
……………………………………………………………………………………………….
Așa că, mergeți și votați, cetățeni! Votați „lucrul bine făcut praf”, voi, toți aceia care vă tăvăleați de indignare că Dragnea n-a reușit să rezolve chiar tot ce și-a propus prin programul cu care a câștigat alegerile în 2016! Votați seriozitatea ROMÂNIEI NORMALE, aceeași seriozitate care din 5 decembrie 2018 a dat ROMÂNIE EDUCATĂ „la tot cartierul” și care se pregătește acum să dea ROMÂNIE VACCINATĂ aceluiași cartier, oricând bucuros să primească!

Autor: Luminița Arhire