Analize și opinii

Luminita Arhire: REVIGORAREA BĂTRÂNULUI CO-CO-PO

MOTTO: „Prim-vicepreşedintele PNL, eurodeputatul Rareş Bogdan, a declarat, duminică, în oraşul Ianca din judeţul Brăila, referindu-se la coaliţia dintre PNL şi PSD, că este «o căsătorie de convenienţă», făcută ca urmare războiului din Ucraina, care este foarte aproape de graniţa României. «Vă rog să mă înţelegeţi şi pe mine şi pe ceilalţi, uneori există căsătorii de convenienţă, nu spun de interes, în care îţi respecţi partenerul, că te-a pus mama cu tata să te însori, dar asta nu înseamnă că eşti şi îndrăgostit. Nu vă gândiţi cumva că suntem îndrăgostiţi cu cei care au condus judeţul acesta mult timp, nici într-un caz»…” (AGERPRES. ro, Rareș Bogdan, 24 martie 2024)
………………………………………………………………………
Măi Rareș, măi… cine-s, dragă, „mama și tata” care te-au pus pe tine, băiat subțire, cu batistuță de mătase la piept, să te însori cu PESEDEAUA cea mătăhăloasă, fără iubire? Că nu ne-ai mărturisit! Mami o fi Ursulina? Tati o fi Licuriciul? Ca să vezi… cam ciudată familia asta (că nici ei nu se iubesc, crede-mă) din care ai ieșit tu, băiat cuminte care-și respectă părinții și nu le iese din cuvânt!
Dar în locul tău aș dovedi mai multă prudență în ceea ce declar. Și uite ce ce… deoarece eu mi-am amintit de o altă căsătorie a delicatului PENELEU, tot -chipurile- fără dragoste, cu domnișoara PEDELEAUA. Atunci, Teodor Atanasiu, cunoscut pentru sensibilitatea sa olfactivă, a mărturisit într-o adunare liberală, cam riscant, următoarele:
„Noi, fără PDL nu câștigam… ne-am ținut de nas și am fuzionat, că altfel nu se putea… altfel nu se putea… Da’ vă mai spun un lucru. Am făcut-o, vă zic, deștept!!! Am făcut-o deștept, de ce… am făcut fuziunea asta paritară, în care noi am dat numele partidului, candidatul la președinția partidului și ei au dat sediul… (râsete din sală, n.n.). Gândiți-vă că avem 28 de județe în care noi conducem. Mai mult de atâta nu puteam obține. Eu vă spun că o să dăm și prim-ministru al nostru (vociferare din sală: «nu-i corect…», n.n.). Corect sau nu… partidul ăsta va fi al nostru, nu al lor… Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie… le-am spus: dacă pleacă mâine, eu tot cu 45% rămân și nu mă mai întreabă nimeni ce-i cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu’ și cu lacu’… îmi fac un bine dacă pleacă. Da’ n-o să plece, vă spun eu. O să conviețuim cu ei, cu liderii lor care o să dispară rând pe rând…” (Teodor Atanasiu, 11 mai 2015)
Istoria ne spune, însă, că a fost cam invers. Nu pedeliștii au dispărut din căsătoria de conveniență, ci Teodor Atanasiu a fost primul care a dispărut. În timp ce pedeliștii (Boagiu, Anastase, Boc, dracu’ și lacu’) se simt foarte bine și sunt niște brătieni respectabili ce nu s-a pomenit. Vezi tu, Rareș, că și Teodor Atanasiu ăla, cu nasul lui delicat, tot prim-vicepreședinte era (bine, așa e… în partidul vostru toți sunt prim-vicepreședinți, adică nu-i mare scofală liberală să fii prim-vicepreș’…). Și, oricum, după ce și-a pus cenușă în cap și după ce s-a încălzit pe margine timp de câțiva ani, din 2022 înțeleg că a fost scuturat de praf, lustruit superficial și înșurubat în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica. Deoarece mai era încă în perioada de valabilitate.
Păi voi, brătienilor de modă nouă, la câte căsnicii ați avut până acum… mi se pare că toate v-au mutat nasul din loc! Și din toate ați plecat cu banii de coșniță pe care vi-i dădea partenerul (parități nemeritate, poziții politice la care altfel n-ați fi avut acces, privilegii, etc.)
În orice caz, PENELEU și PESEDEAUA văd că reușesc, de săptămâni bune, niște Co-Co-Po-uri de senzație, mai ceva decât în epoca de aur a Convenției Democratice. Sunt show-uri așa de tari încât aproape că se depășește, pe ici, pe colo, audiența celebrului cuplu comic Șoșo&Șoșo!

Autor: Luminita Arhire

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • O sa supravietuiaca amandoua pana ne îngroapă pe noi. Sau ne ingropam cu totii in lăsătură (rah@t ) de Urs….Partidul Comasat Roman, bine a zis cine a zis. Secutisti.1 si Securisti.2 , precum on China comunista , fabrica de …trotinete nr.2