Analize și opinii

Luminiţa Arhire: O UȘĂ DESCHISĂ

MOTTO: „Și n-ai ieșit la vot, cetățene… neieșind la vot, ai deschis ușa către ceva ce-ți închipui, astăzi, că e imposibil… pentru că așa te-au liniștit cei care au vrut să stai acasă, că nu se poate întâmpla. Timpul va dovedi, cred eu, că ai calculat greșit când ai deschis ușa. Dar, crede-mă, nu va mai fi nimic de făcut atunci.” (Luminița Arhire, o vizionară, 7 octombrie 2018)
……………………………………………………………………………………
Doamna Pellea, hei! Doamna Pellea! Zi, dragă, nu-i așa că-i bine că a stat lumea acasă la Referendumul pentru redefinirea familiei? Că, dacă ar fi votat, se întâmplau niște nenorociri pe care numai mintea dumitale ageră le-a prevăzut? Cu doar o zi înainte de Referendum, pe 5 octombrie 2018, iată ce frumos îi luminai pe ignoranții care nu pricepeau despre ce este vorba în propoziție:
„Unde scrie că este vorba despre familie??? Votând DA dați mână liberă Puterii (CIUMA ROȘIE era la guvernare, desigur, n.n.) să modifice ORICE lege ! Mai citiți o dată și încă o dată ce scrie pe buletinul de vot! Unde se face referire despre ce lege e vorba să fie modificată? Unde pe acest buletin se specifică în CLAR despre ce este vorba? Votând DA Puterea va putea modifica Constituția după bunul plac!!!” (Oana Pellea, pe FACEBOOK, 5 octombrie 2018)
Era vorba, de fapt despre definirea mai precisă, în Constituție, a ceea ce reprezintă familia, respectiv: „…familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”, în loc de „între soți”, iar nu despre siluirea Constituției în toate felurile posibile, așa cum, învolburată ca de obicei, susțineai! Cu toate acestea eu cred, Oana Pellea, că mata cunoșteai cu precizie tema… deoarece cu un an și ceva înainte, când începuse să se discute despre redefinirea noțiunii de familie în Constituție, ți-ai dat cu părerea din toate puterile cu privirea la inițiativa asta… pe-atunci nu sfătuiai poporul să stea acasă că altfel scapă Dragnea de pușcărie sau că se face varză Constituția… nu, pe-atunci pricepeai exact, dar eeeeexact!… de quoi s’agit-il! și declarai că mergi la vot cu siguranță. Iată:
„Mi se pare că ne-a aruncat cu 50 de ani în spate (inițiativa cu redefinirea familiei, n.n.). Pentru că așa cum zice Macron e vorba despre iubire acum. Și cu ce deranjează? Asta e întrebarea. Familia tradițională cu ce este deranjată că oameni de același sex se iubesc? Cunosc un caz, nu în România, de DOUĂ DOAMNE care au adoptat copii… ba nu, DOI DOMNI… (…) Vreau să vă spun că întâmplător sunt foarte fericiți. Nu există problema asta: «cui îi spun eu mamă?» Că am văzut un domn care a zis asta. Și am văzut foarte mulți copii nefericiți în familii tradiționale. Nu poți să faci o regulă pentru toată lumea. Da. Eu i-aș lăsa (să se căsătorească, n.n.), pentru că e iubirea lor. Da, voi merge la vot.” (Oana Pellea, la „Interviurile DIGI 24”, pe 14 mai 2017)
Deci, Oana Pellea, să recapitulăm… înțelegeai foarte bine în 2017 că la eventuala căsătorie a persoanelor de același sex și posibilitatea ADOPȚIEI DE COPII se referea inițiativa de modificare a Constituției. Pe de altă parte, dragă, ca să fim drepți, în emisiunea în care ai făcut aceste afirmații nu prea știai ce caz „cunoști personal” (nu din România, desigur) deoarece ai spus întâi „două doamne care au adoptat copii”… apoi ai spus „ba nu, doi domni”, ceea ce m-a contrariat la maximum: păi, dacă tu, persoană matură, nu ți-ai dat seama dacă erau două doamne sau doi domni, copiii aceia adoptați și extrem de fericiți oare nu erau și ei ușor „confuzați”?
Dar asta era în 2017… În 2018, însă, în preajma Referendumului, te-ai prins, exact ca Băsescu Petrov, că „șpilul” unui astfel de scrutin este numărul de participanți. Și ai uitat că în urmă cu un an declarai că o să mergi la vot. Acum, dimpotrivă, te-ai grăbit să arunci pe piață sloganul „Stați acasă și veți fi fericiți!” Ai făcut tot posibilul ca lumea care chiar se uită la porumbeii jumuliți care-ți ies din gură să nu iasă la vot… oooo! și ți-a ieșit!
Așa că, Oana Pellea, mata nu te-ai dus la vot… Nici Tudor Chirilă nu s-a dus ca să nu gireze „o imensă manipulare”… O sumedenie de „vedete” închipuite, cu creierul lună, nu s-au dus să voteze deoarece „dragostea nu se votează” -asta e! ăia n-au putut să scoată măcar patru cuvinte originale din cutia lor craniană și-atunci au lălăit șablonul de mai sus! Marius Manole nu știu ce-a zis… dar pot să bănuiesc. Lucian Mîndruță a bătut șaua să priceapă iapa și -minune! comentatorii lui au priceput și-au stat acasă!
Și iată-ne aici…
„Astăzi, 23 mai 2023, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunţat o hotărâre mult aşteptată de ZECILE DE MII DE FAMILII ( zeci de mii? zău? la 130-140 de mii de căsătorii pe an sunt alte „zeci de mii” de „familii” TBGL care se încălzesc pe margine? !!!!!, n.n.) formate din persoane de acelaşi sex din România (…). Hotărârea vine la 4 ani după ce 42 de persoane au dat în judecată statul român din cauza lipsei de recunoaştere şi protecţie legală pentru familiile lor. CEDO a constatat în acest caz faptul că România a încălcat Articolul 8 al Convenţiei, care protejează viaţa de familie, în cazul celor 42 de petenţi. În urma acestei decizii istorice, pentru a fi în acord cu Convenţia, România trebuie să adopte o formă juridică de recunoaştere a familiilor formate din persoane de acelaşi sex.” (comunicat al Asociaţiei ACCEPT)
Păi, vedeți, cetățeni, dacă ați ascultat-o pe Oana Pellea și ați lăsat ușa deschisă?
…………………………………………………………………………………………
O să-mi replicați „Hei! geaba Referendum, apă de ploaie! dacă nu se face modificarea în Codul Civil, care specifică, la art. 258 alin (4), că «în sensul prezentului cod, prin soţi se înţelege bărbatul şi femeia uniţi prin căsătorie»…!” Corect, dar știe și asociația ACCEPT șmecheria asta și de aceea, în ultimul său comunicat, de după decizia „istorică” a CEDO, apar următoarele: „Solicităm Guvernului și Parlamentului adoptarea de instrumente adecvate de protecție și recunoaștere juridică pentru toate familiile din România, precum: MODIFICAREA CODULUI CIVIL pentru a permite căsătoria între persoane de același sex și recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex încheiate în străinătate…”
Și eu nu vă spun că se întâmplă mâine. Doar vă spun că se întâmplă. Și, dacă se găsește o formulă pentru căsătorie, se va găsi, cu siguranță, și o formulă pentru adopție… Iar copiii, din punctul meu de vedere, reprezintă o poveste cu totul diferită, o poveste mult mai serioasă, care depășește cu mult zdrăngăneala din chitară și refrenul imbecil, manipulator și lacrimogen cum că „dragostea nu se votează”!
Această chestiune serioasă nu contează, însă, din punctul de vedere al marii producătoare de panseuri tip Gâgă, Oana Pellea, care crede că problema asta: «cui îi spun eu mamă?» nici nu există, din moment ce i se asigură copilului trotinetă, papa bun și hăinuțe de firmă! Cunoaște ea personal un caz!!!

Autor: Luminita Arhire