Analize și opinii

Luminița Arhire: „LUCIAN MÎNDRUȚĂ: UN PRODUCĂTOR PROLIFIC DE HÂRTIE IGIENICĂ ”

MOTTO: „Am înțeles în 2020 că nu-ți trebuie prea mulți bani. Am înțeles că e posibil să ai în casă prea multă hârtie igienică și prea puține cărți.” (ÎN APĂRAREA LUI 2020, Lucian Mîndruță, 30 decembrie 2020, pe blogul personal)
………………………………………………………………………
Ei bine, cetățeni… oricât ar părea de ciudat, pandemia asta are, pe lângă efectele deja evidențiate de „specialiști” (știți că „specialiștii” sunt, din punct de vedere al mesajului, un fel de „cei patru cavaleri ai Apocalipsei”, dar se află sub acoperire, deoarece nici dracu’ n-a aflat cum se numesc dumnealor) și alte efecte perverse, pe care nimeni-nimeni nu le-ar fi putut bănui până astăzi. Spre exemplu, pandemia a lovit, mișelește, în apartamentul lui Mîndruță Lucian, cel care mărturisea, cu mantă, că are „…în casă prea multă hârtie igienică și prea puține cărți.” (bine, dânsul a livrat-o ca pe o posibilitate, dar eu am înțeles că, de fapt, e doar o dureroasă mărturisire). Ei bine, n-o să credeți, dar Lucian Mîndruță a consumat toată hârtia igienică din casă și a recurs, pentru o întrebuințare similară, next level, la cărți. Și nu la orice cărți, ci la acelea scrise chiar de el.
Prima „victimă” a lui Lucian, aflată la îndemână și aptă pentru a deveni hârtie igienică, a fost opera sa de maturitate „SHARE!”, carte care explică, în prima sa parte, „miracolul din noiembrie” 2014, adică paradoxul că un popor vorbăreț, jovial, milos, isteț și activ a votat într-o proporție zdrobitoare un necuvântător, lipsit de simțul umorului, cu numai doi neuroni între care se produce câte o sinapsă flască, așa, din greșeală, doar o dată pe săptămână, lipsit de compasiune pentru semenii aflați în dificultate și leneș de pute… despre Klaus e vorba, bineînțeles. Acum, cred că vă așteptați ca domnul Mîndruță să nu se poată abține să reliefeze în text contribuția personală la această reușită. Căci au trecut șapte ani de la triumful biciclistului-influencer și rezultatele se văd… Iar azi, cu o față de martir, Lucian ne arată cum se va șterge la cur cu propria-i creație!
„M-a inspirat amintirea bunicului meu care, la ţară, cu wc în curte, când rămâneam fără hârtie, găseam câte o carte proastă sau câte un ziar din vremea aceea. (…) Rupea bunicul câteva foi şi le mototolea bine. Vă daţi seama de ce… Să nu mai fie… Să nu te zgârie. Secretul este să mototoleşti bine, până nu mai poate fi citit şi, mai ales, până nu mai sunt asperităţi, domnule preşedinte! Când hârtia a ajuns moale, abia atunci e bună pentru ceea ce are nevoie în seara aceasta ţara noastră. Pentru ceea ce în seara asta a făcut cu visele noastre, cu aşteptările noastre de atunci, cu credinţele noastre de atunci. În seara asta sunt numai bune să ne ştergem undeva cu ele. Sunt hârtie igienică, domnule preşedinte”. (Lucian Mîndruță, înregistrare video pe pagina lui de FACEBOOK, 5 noiembrie 2021)
Și, spunând toate acestea, are o față chinuită, de om constipat -ceea ce aș putea să cred, în ipoteza că i s-a terminat stocul de hârtie igienică de câteva zile.
Dar NU, Mîndruță… NU! NU… și NU…și NU… și iar NU! NU, ție… și lui Mihai Șora… și lui Dogioiu… și lui Tăpălagă… și lui Chirilă… și lui Dan Teodorescu… și altora, exact ca voi… vouă, tuturor, un mare NU!!!
Adică, ipocriților și dezgustătorilor, nu puteți veni acum, după ce ați contribuit copios la acest dezastru, cu cenușile voastre, de calitate îndoielnică, puse-n cap. Știați cine este Iohannis încă de când a deschis pentru prima oară gura și a încetat de a mai fi personajul serios care-și asumă ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT. Știați cine este de când ați aflat că are ȘASE CASE pe care nu avea cum să le justifice, căci o parte dintre voi, ăștia, până atunci vă războiați pe viață și pe moarte cu NĂSTASE-PATRU-CASE! Știați de când i-ați văzut conferința de presă în care, cu jumătate de gură, a răspuns că n-a luat bani… ci a luat doar „niște cadouri” de la canadienii aceia pentru micul lui trafic de copii români… l-ați văzut și voi cum i-a căzut fața, pentru că nu aflase exact ce informații are reporterul care a pus întrebarea. Știați că e catastrofal din prima întâlnire electorală din 2014, cea moderată de Rareș Bogdan, pentru că la a doua, Pușcalău Mădălina i-a dat întrebările, ca să se poată pregăti… iar pentru acest „favor” Pușcalău a ajuns purtătoarea lui de cuvinte, într-o zi. Știați că-i ceva în neregulă cu el de când ați văzut, săptămână de săptămână, uriașa râmă prezidențială întinzându-se pe Valea Oltului și-ați tolerat acest desfrâu plătit cu banii „supușilor” fără să crâcniți, ca și cum ar fi fost o chestie de la sine înțeleasă, deși se șoptea că este dependent de această rutină, așa cum se șușotea că este dependent de o prezență feminină care să-i spună ce să facă, pe unde să meargă fără să se împiedice, cum să se urce pe scenă, încotro să se uite și când trebuie să zâmbească -și-au fost Tatiana Bran, Mădălina Puscalău, iar, în sfârșit, după „…asta are, aia n-are” a venit și încununarea: „uite-o p-aia marcatoare”-Delia Dinu, ochiul și timpanul!!!
Iar voi, cunoscând toate astea, și mult mai mult decât atât, că d’aia sunteți jurnaliști, filosofi, artiști și influenceri, deci le știți pe toate, ați intrat cu bocancii, și în 2014, și în 2019, cu cotcodăcelile voastre elitiste, în votul populației. Deci, sunteți părtași la haosul național.
Cât despre hârtia igienică pe care o pregătești, Mîndruță, eu zic să o strângi într-o ANTOLOGIE FĂCUTĂ SUL!!!… ca să aibă și Rebengiuc, naivul, când va ajunge la Televiziunea Poporului, ce pune pe masă, până la a se șterge el însuși la gură!

Autor: Luminița Arhire