Analize și opinii

Luminita Arhire: LANSARE CU CHIUIELI ȘI SCUTECE PUSE PE SÂRMĂ LA SALA PALATULUI

MOTTO: „Aşa cum m-a luat lumea în râs şi m-a jignit, duc. Duc, că-s tăbăcit. Am 30 de ani de jigniri. Vor scoate că Piedone, pe vremea copilului meu, nu avea pamperşi, erau scutece, dar cine ştie ce vor scoate (!!!!, n.n.). Să scoată. Rufele mele au fost puse pe sârmă din clipa în care am intrat în administraţie. Şi lucrurile astea s-au văzut. Le-au spălat de fiecare dată şi le vor pune din nou pe sârmă (!!!, n.n.). Dar sunt rupte, le-au spălat de prea multe ori în 30 de ani. Aceleași rufe.” (Piedone, lansarea candidaturii la Primăria Generală a Bucureștiului, discurs în SALA PALATULUI, 5 aprilie 2024)
……………………………………………………………………………………………………..
Iată-l, aș spune, pe viitorul Primar-general al capitalei, dar -la fel de posibil- și viitorul președinte al României! Iată-l, în întreaga lui splendoare! Vă întrebați cine-l face președinte pe ăsta? Păi, „justiț’ea independentă” îl face! Cea care l-a condamnat întâi la 8 ani și jumătate de recluziune plus despăgubiri de 40 de milioane de lei, apoi, după o matură chibzuință, la 4 ani de „crâșmă cu trei capace” și fără vreo despăgubire, după care, evident, l-a achitat deoarece FAPTA NU EXISTĂ și sigur că nu existase nici în momentele condamnărilor! Ce noroc l-a lovit pe Piedone, nu-i așa? Păi, n-au avut acest noroc nici Adrian Năstase… nici Adrian Severin… nici Decebal Traian Remeș… nici victimele „colaterale”, vârâte în pușcărie doar ca să fie masa bogată, nici atâția alții ca ei, arestați degeaba, numai și numai „ca să se dea un exemplu”. Dar Piedone probabil că a onorat scăldătoarea cu ceea ce trebuie pe când era prunc, suficient pentru a fi urmărit de șansă până la sfârșit!
Cu ocazia lansării europarlamentarilor PUSL am aflat, emoționați, și „cineee eeestee generaaaaluuul?!!!” Partidului Umanist Social Liberal! E generalul Cristian Barbu, desigur, cel care și-a petrecut ultimii ani în studioul ANTENA 3 CNN, flecărind despre orice, cu oricine, la orice oră. Nu știu de ce anume n-a avut loc pe listă și celălalt general, Mircea Mîndrescu, dar poate că are loc pe lista pentru parlamentare a aceluiași partid. Povestea generalilor e frumoasă, cum numai în vis se pomenește… ei se pricep la orice: la războaiele planetei, la scandalul Șoșo&Șoșo, la frustrările adolescenților cu coșuri pe obraz, la politică externă de top, la angoasele divelor botoxate, la politică internă, la problema spinoasă a pensiilor, la gestionarea imaginilor cu înmormântări unde se aplaudă, c-așa „dă bine” și e trendy! Cum vă spuneam, ei sunt experți în orice. Generali ai României. Cadre de nădejde. Stâlpi ai societății. Elite ale tacticii și strategiei.
Generalul a zis că: „Vom câștiga această bătălie!!! Cum? Cu dumneavoastră! Sunteți o adevărată armată, frumoasă, deșteaptă, pregătită! Doamne-ajută!”
Că el nu este singur în peisaj. Un general e șef la liberali, un contaamiral e primar la Constanța și candidează din nou, generalul Găbiță Oprea reorganizează de zor UNPR-ul în vederea viitoarelor alegeri, ca să nu mai spunem că liderul Departamentului pentru Apărare și Ordine Publică al PUSL este însuși generalul Corneliu Dobrițoiu, fost ministru al Apărării! Pășești pe generali ca pe dude, trebuie să fii foarte atent ca să nu calci într-un general când te plimbi prin politica românească, pe-nserat.
Ce să vă mai spun? Că Iohannis, cel care a ieșit doar CAPORAL (!!!!, n,n,) din Scoala de ofițeri în rezervă, s-a „înscris” pentru cea mai înaltă funcție la NATO? Vorba ceea: pune-i Wernerului o pană-n cur (și se pricepe de minune presa noastră, mai ales Bogdan Chireac, la înșurubat pene-n cur) și ăla se crede păun!
Însă dincolo de „societatea cu stele pe umăr” e util să remarcăm și cum „duios societatea civilă trecea…” pe aceleași alei ale politicii. Adică, e bine să știm că pe lista pentru europarlamentare, mai jos cu două poziții umaniste față de generalul Barbu, îl găsim pe Mugur Ciuvică. ANTENA 3 CNN a decis să-l facă europarlamentar, după atâția și atâția ani petrecuți, picior peste picior, în platoul „celui mai tare post de știri din România” după cum singur a spus când și-a prezentat „scrisorile de acreditare” pentru candidatură. Poate că și dânsul s-a plictisit de-o viață atât de anostă. Sau poate că ANTENA 3 nu mai vrea să-l plătească pentru prestația din ce în ce mai modestă (deși „jalnică” ar fi un termen mai corect) din ultima vreme. Cu toate că el s-a străduit, de când și-a angajat și fiica la „cel mai tare post de știri din România”, să nu facă un pas, cât de mic, în afara corectitudinii politice. Și să fie „un bun soldat” în armata „frumoasă, deșteaptă și pregătită” a generalului Barbu, cum vă spuneam mai devreme, locul 1 pe aceeași listă!
Ce-ar mai fi de spus… păi, la sfârșit, ar mai fi de spus că fiecare partid care se respectă trebuie să dețină un Rareș Bogdan al său. Și, pentru că rareșbogdanul umanist trebuia să poarte un nume, i s-a spus Lavinia Șandru!
……………………………………………………………………………
P.S. Deoarece nu mă îndoiesc că cititorii mei sunt mult mai inteligenți și decât mine, și decât cititorii altora, îi rog să-mi explice și mie ce anume a vrut să spună Piedone în textul pe care l-am folosit ca MOTTO și care a fost îndelung aplaudat de simpatizanții adunați la Sala Palatului, pe 5 aprilie 2024. Adică: avea Piedone pamperși sau scutece pe vremea copilului său? Sau de ce nu-i spăla maică-sa scutecele, ci i le spălau alți cetățeni? Și de ce i-au pus acești cetățeni scutecele pe sârmă abia când dânsul a intrat în politică? Unde le-au ținut până atunci și care era starea lor, curate sau murdare? Iar dacă i le-au frecat până s-au rupt, timp de 30 de ani, de ce nu le aruncă, ci le tot pun la uscat? Și mai ales, de ce a folosit Piedone scutece încontinuu și nu și-a pus și el niște chiloți, ca toată lumea care a trecut de vârsta de doi ani?
Căci eu am ascultat discursul lui Piedone… a fost un exemplu minunat de incoerență, inconsistență, incultură, incongruență, infantilism… Și de aceea sunt convinsă că astrele sunt de partea lui și că va reuși!!!!

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Se spălau rufele la b(aia) comunala, care după ’89 nu a mai fost întreținută, și din aceste motive plus altele(delicii turcești și pisu acidulat au ars rufele, fiind făcute și din material perisabil). Nu știu sirma din ce material era făcută! Rugina are și ea culoarea ei, specifica mediului politic romanesc.