Analize și opinii

Luminița Arhire: ”FULL DE AȘI CU STĂNEȘTI ÎN COADĂ”

MOTTO: „Întrebat, la Adevărul Live, dacă Dragnea mai are influenţă în partid, Ciolacu a spus că nu ştie şi că nu are «nicio comunicare» cu fostul preşedinte al PSD. El a adăugat că nu se numără printre cei care l-au vizitat pe Dragnea în penitenciar.«Înseamnă că jignesc votul dumneavoastră, sunt preşedintele Camerei Deputaţilor, nu îmi pot permite să mă duc la penitenciar să vizitez. Dacă era vorba de o rudă sau … aş fi avut o justificare.(…)Ar însemna ca eu să nu vă respect pe dumneavoastră şi votul dumneavoastră şi să nu îmi respect poziţia socială pe care mi-aţi conferit-o prin vot» a spus șeful interimar al PSD”.( HOT NEWS.ro, 15 ianuarie 2020)



Se vede treaba că Excelența sa Nunțiul Apostolic în România, Mons. Miguel Maury Buendia, Decan al Corpului Diplomatic, care i-a făcut o vizită lui Liviu Dragnea în penitenciar, cu urări din partea sa și din partea Papei Francisc, nu s-a gândit că i-ar putea jigni pe credincioșii Bisericii Catolice. Nici baroneasa Emma Nicholson nu s-a gândit că ar fi o lipsă de respect pentru liberal-democrații din Camera Lorzilor sau pentru simpatizanții acestora faptul că l-a vizitat în penitenciar pe Adrian Năstase. Bine, ca să fim drepți, ei nici nu aveau anvergura lui Marcel Ciolacu…

Sigur că, dacă l-ai auzit deja pe Marcel Ciolacu de două-trei ori în viață, pare o fantezie masochistă să asculți o conferință de presă susținută de cuplul Ciolacu-Stănescu, la Călărași. Îți trebuie nervi din corzi de vioară și o voință nemăsurată pentru a lupta cu plictisul. Pe de altă parte, însă, tu, simpatizant „dă stânga” în capul căruia „stânga” e cu totul altceva decât ceea ce vezi în conferința de presă, trebuie să știi cum stai… pe care parte a șoselei, adică. Sau chiar în mijlocul ei, cu mașinile trecând haotic când pe lângă tine, când direct prin tine, diferența -pentru mașini- fiind complet nesemnificativă.

Cu toate acestea, acceptând că „pe lângă unele lipsuri, tovarăși, mai avem și unele neajunsuri”, eu am urmărit conferința de presă. V-aș fi și reprodus și câteva pasaje, dacă ar fi fost măcar ceva-ceva să-mi fi atras atenția. Dar zău că nu era nimic memorabil acolo. Această lipsă totală de idei să fie tot ce-a mai rămas din falnica și hotărâta CIUMĂ ROȘIE? Dâra asta roz-gălbuie pe pereții istoriei contemporane? Cu așa ceva crede echipa Ciolacu-Stănescu-Firea că va fermeca publicul? Tocmai când mă gândeam că alte surprize minunate în zona social-democrației, cu previzibilii ăștia la conducere, nu vor mai apărea, numai ce-l văd, dintr-o dată, răsărind în bolboroseala „supei primordiale” din care se va naște NOUL PESEDEU, pe tânărul și neliniștitul Sorin Grindeanu. Care a zis așa, la ședința filialei PSD Olt:

„PSD se află într-un moment de cotitură și deciziile pe care le va lua PSD în lunile următoare vor decide soarta stângii. Resursa umană la nivelul conducerii PSD în această perioadă a fost slabă, prost pregătită. Am pierdut la nivel central atuul partidului de profesioniști care atunci când vin să guverneze știu să facă acest lucru foarte bine. Acest lucru se poate redobândi dacă înțelegem că în fruntea partidului nu mai poți face echipe de compromis. E bine să luăm anumite decizii în lunile viitoare, dacă nu dorim ca PSD să devină tot mai irelevant. (…) Figurile uzate ale PSD trebuie să facă un pas în spate”.

Ei, ați auzit asta „figurilor uzate” numite Șerban Nicolae, Titus Corlățean, Liviu Pleșoianu, și alții ca voi? A venit timpul „figurilor neuzate” ca Grindeanu, Stănescu, Ciolacu … ah! și al veșnic „neuzatului” Tudose! Și mărturisesc că nu-mi dau seama dacă Gușă Cozmin e și el cam consumat sau e proaspăt ca laptele muls în zefirul dimineții?

Însă fără să se-nfioreze de nedumeririle și frământările mele, Grindeanu a continuat:

„Dacă PSD nu face aceste lucruri, PSD va deveni irelevant. Trebuie făcută opoziție la PNL, trebuie făcută opoziție dură, exactă, punctuală, cu profesioniști, cu figuri credibile. Nu trebuie să facem compromisuri dacă vrem să recâștigăm încrederea românilor”, după care a spus răspicat, de la obraz:

„PSD are respect pentru partenerii strategici ai României, și pentru UE și NATO!!!”.

Vai, dragă Sorine, dacă uitai să spui chestia asta cu partenerii strategici, cred că Radu Tudor nici n-ar fi avut somn, perpelindu-se de pe-o rână pe cealaltă și gândindu-se, ca orice analist militar matur și responsabil: „O fi având PESEDEUL respect au ba”? Pe când așa… problema e ca și rezolvată.

Cu Mircea Geoană la NATO, cu George Maior Prim-ministru, peste Guvernul de Uniune Națională, după ce pică prostovanul de Orban, care încă nu înțelege de ce să-și dea demisia și nu vede „…ciiiineee eeeesteee geeeneeeraaaluuuul!”, cu Vasile Dâncu, din „Grupul de la Cluj” în chip de strateg al stângii, ca de-obicei, cu Gabriel Vlase la SIE, cu Ana Birchall prezentându-și scrisorile de acreditare, în genunchi, la Washington D.C., cu Marcel Ciolacu președinte al Camerei Deputaților … și cu „devotatul” Sorin Grindeanu șef la PESEDEU, aplaudat de Ponta Victor, ce se mai poate zice! Full de ași cu Stănești în coadă!

Așa o reprezentare social-democrată la nivel înalt pentru România nici că s-a pomenit, monșer! Să mai zică cineva că Iohannis nu împarte bucuros puterea cu adversarii și că „băieții de la Servicii” nu e democrați!

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Prin preluarea totala de catre securistii cu carnet de partid, PSD-ul a devenit de facto, Partidul Securistilor Duplicitari, fiind adaugat si el la butoniera Securitatii!