Analize și opinii

Luminita Arhire: “Ei, tanti NATO, eu zic c-ai pus-o de mămăligă!”

MOTTO: „O gaură-n marele zid nu se poate,/ i-au spus, o vizuină, un gol în cetate;/ mâine în zori să fi părăsit acest jalnic defect/ în care trăieşti. Zidul nostru va trebui să devină perfect.” (Mihai Ursachi, „Triplu poem pentru bătrânul porcar Garibaldi”)
……………………………………………………………………
Ei, tanti NATO, eu zic c-ai pus-o de mămăligă! Te-a prins Klaus cu căruța ruptă-n drum și a plecat după trusa cu scule BOSCH PROFESSIONAL ca să te repare, dragă! A găsit unele defecte de fabricație și unele erori de concepție care l-au încremenit pe perfecționistul nostru-șef! Că tu nici nu-ți dădeai seama cum stai ca proasta-n cărare, avariată-n cuget și-n simțiri… așadar, ia nu te mai smiorcăi, că deîndată vine ăsta al nostru și te face el mai puternică și, of course! mai REZIL’ENTĂ, că numai REZIL’ENTĂ nu prea ai fost matale până acum! Și nici „echipată corespunzător” (cască, mască, bască, stingător de incendii, ochelari de sudură, etc…). O să rezulte o Alianță mai puternică, în urma DECALOGULUI PENTRU NATO pe care l-a conceput președintele nostru, pe 13 martie 2024, din inteligența lui. Stai să vezi:
La PUNCTUL 1.o să te accelereze, o să te consolideze și-o să te intensifice…
La PUNCTUL 2. vei sprijini Ucraina atâta timp cât va fi necesar, iar nu cât îi trece prin cap președintelui SUA (posibil Donald Trump, în curând…).
La PUNCTUL 3. vei îmbunătăți interoperativitatea forțelor și vei încuraja industria de apărare din Europa.
La PUNCTUL 4. o să-i încurajezi pe participanți să investească 2% din PIB în apărare și 20% din cei 2% în achiziționarea de echipamente militare majore!
La PUNCTUL 5. n-ai încotro, vei deveni, cum ți-am spus, mai „rezil’entă”!!!
La PUNCTUL 6. vei consolida… vei intensifica… și vei coordona… cam ca la PUNCTUL 1…
La PUNCTUL 7. dăcât vei „consolida”și nu vei mai „intensifica”, deoarece ai intensificat destul de viguros la PUNCTUL 1. și la PUNCTUL 6.
La PUNCTUL 8., însă, iar vei accelera, având grijă mare la inteligența artificială!
La PUNCTUL 9. ai să te consulți, ai să coordonezi și ai să te pregătești „în domeniul controlului de arme, dezarmării şi non-proliferării”. Cu alte cuvinte, după ce te-ai înarmat până în dinți, te vei ocupa, în mod firesc, de dezarmare.
PUNCTUL 10. este, totuși, punctul cheie al DECALOGULUI… pentru că la PUNCTUL 10. va trebui să ai grijă maximă de „asigurarea unei REPREZENTĂRI GEOGRAFICE ECHILIBRATE în deliberări şi pregătirea deciziilor”. (Adică, în traducere: „Ce vreau? ce vreau, NATO? Știi bine ce vreau. Vreau ce mi se cuvine după o luptă de atâta vreme…Vreau ceea ce merit în Alianța asta de gogomani, unde sunt cel d-întâi… între fruntașii politici… Vreau… Vreau… să fiu SECRETAR GENERAL, iată ce vreau: nimic altceva! nimic! nimic! Mi se cuvine! Te rog! Nu mă combate… Susține-mă… Alege-mă.”)
Asta e! Te-ai jucat, tanti NATO până acum, dar… gata! Din vară n-ai să ai încotro și vei deveni, dragă, ALIANȚA LUCRULUI BINE FĂCUT!

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu