Analize și opinii

Luminița Arhire: „Barna & Cioloș știu din inteligența lor că o înregistrare, la vremea ei, face cât zece Uncheșei!”

Stimați cetățeni, nu știu alții cum sunt, dar eu, când văd pentru ce fapte anchetează DNA-ul CIUMA ROȘIE, mai că-mi vine să spun: „…angajați, măi băieți, specialiști cu cu mai multă imaginație, altfel riscați să plictisiți populația dornică de sânge și chiar pe Ceaușescu Tivilic, cel ce ar putea să rămână încremenit în proiect precum Liiceanu Gabriel în cremele emoliente de la Clinique !” Păi, cum? N-a fost îndeajuns faptul că Dragnea Liviu trebuie să stea trei ani și jumătate la pușcărie pentru că două dudui angajate „la buget” au uitat să treacă pe la serviciu vreo câțiva ani, dar șefa lor -făptuitoare bună, de omenie!- le-a dat salariul din pricină că se temea de tiranicul președinte al PESEDEULUI? Acum și pe pesedistul Florian Bodog îl vrem la pușcărie tot pentru așa ceva?
Știți că eu nu vă mint:
„Procurorii DNA solicită Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, pe care îl acuză că atunci când deţinea această demnitate ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni FĂRĂ SĂ SE FI PREZENTAT LA SERVICIU ȘI FĂRĂ SĂ FI PRESTAT ACTIVITĂȚILE LA CARE ERA OBLIGATĂ PRIN CONTRACT.” (DIGI 24.ro, 8 aprilie 2021)
Nici celebrul Jean Uncheșelu n-a mers cu imaginația mai departe în dosarul Turceni –Rovinari ci tot la ceva similar s-a oprit, după ce-a „decapat” cât a decapat, cât să ajungă la un prim-ministru cu picioru-n ghips:
„Procurorii îl acuză pe Victor Ponta că, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi „Şova şi Asociaţii” 181.439,98 de lei, PENTRU ACTIVITĂȚI CARE FIGUREAZĂ ÎN ACTE, DAR CARE NU AU FOST EFECTUATE. Victor Ponta este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, iar Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi «Şova şi Asociaţii» la data faptelor, pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.” ( DIGI 24.ro, 10 mai 2018, zi în care atât Șova cât și Ponta au fost achitați în primă instanță)
M-am întrebat care o fi diferența dintre faptul de a „se fi prezentat la serviciu” şi de a nu „fi prestat activităţile la care era obligată prin contract” și întâmplarea că Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași, directorul Administrației Bazinale de Apă- Prut-Bârlad a angajat în instituția pe care onor o conducea și care trebuia să ne apere pe noi, naivii, de inundații sau să limiteze efectele lor catastrofale, o duduiță care nu știa ce este acela debit de apă și nici cum se măsoară și nu s-a priceput să răspundă care este malul drept și malul stâng al unei ape sau după ce lege funcționează Administrația Națională „Apele Române”; bonus, în calitatea ei de absolventă de facultate de Chimie, tânăra Simona Iancu, ex-lucrătoare la Master Club, nu-și aducea aminte cărui element îi corespunde blestemata literă „P” în tabelul unuia, Mendeleev, care nu se știe de ce și-a făcut tabel când se putea ocupa cu lucruri mult mai serioase. Dar de plătit, ar fi fost plătită, frumușel, de la buget! Să nu-mi spuneți că și acolo, după detonarea subiectului în presă, cu înregistrări în care „animalul politic”, așa cum se autodefinea Petru Avram, îngroașa vocea ca să arate că este „broscoiul Alfa” de pe întinderea Apelor Române, a intrat DNA-ul pe fir… A intrat, desigur, numai că ăștia de la PENELEU erau băieții buni în care noi puteam avea încredere că vor angaja numai în funcție de competență, în ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT! Deci, eu consider că ne-au frânt inima și ne-au rănit sentimentele pure de alegători la-patru-ani-o-dată!
Ca să nu mai spun de domnul Gelu Puiu, penelist și dânsul, secretar de stat în Ministerul Mediului, cel care avea o metodă grozavă pentru a elibera niște locuri numai bune de ocupat politic, cu salarii babane, în Direcțiile Silvice ale patriei:
„M-am dus peste el (înlocuitul, n.n.) acolo și i-am spus: Ce faci? Până la sfârșitul săptămânii ar fi bine să… De cât (timp. n.n.) ești? Păi, de-un an de zile…Mmmm… cam mult așa! Hai…Eu așa i-am chemat pe toți: am varianta să-ți fac audit… în care îmi vin de la Ministerul Finanțelor, de la Curtea de Conturi… îți trimit audit. Ce rezultă, nici nu mă interesează, trimit totul la Parchet! Sau, faci pasul în lateral, ne vedem de drum fiecare și numai bine, sănătate! Ți-e mai ușor (explică adresându-se posibilului executant, n.n.), scriind actul el… Nu?”
Domnul Gelu Puiu îl instruia în acest fel pe domnul Ștefan Neagu, care a și povestit reporterului de la RECORDER următoarele cu privire la metodele „recomandate” din minister:
„Veneau exact cu numele, numărul de telefon, și se așteptau ca problema să fie rezolvată cât mai discret cu putință. Se solicita angajarea unei persoane, dar persoana respectivă nu îndeplinea condițiile , și-atunci urma ca acea angajare să se facă în etape…” (Ștefan Neagu, director General Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în silvicultură, cel chemat să „pună în operă” pohtele ce-au pohtit băieții din minister)
O să-mi spuneți, cu năduf: „…bine măcar că sunt USERIȘTII în guvern, că ăia sunt fără penali, oameni onești, domʹle!”
Am să vă răspund că încă nu s-a terminat renumărarea voturilor de la SECTORUL 1, alea, știți, din sacii violați de niște tineri frumoși și liberi, cu ghiozdănele în spinare… că la ministerul Sănătății înregistrarea unor acte este postdatată și mai vedem noi… iar președintele USERE crede că mână lungă a unui dosar penal „în rem” nu poate să ajungă niciodată la „in personam” dacă „personam” ăla se numește Dan Barna… Mai sunt și altele…
Căci fac și ei de-astea, cetățeni, la fel ca tovarășii de coaliție… numai că, vedeți, dânșii nu vorbesc la telefon cât brătienii. Useriștii-de-Pluș sunt mai prudenți deoarece așa i-au sfătuit Barna & Cioloș și, pe deasupra, aceia știu din inteligența lor că o înregistrare, la vremea ei, face cât zece Uncheșei!!!