Analize și opinii

Luminita Arhire: „AMIRALII SE AGITĂ/ BEAU LA ROM ȘI TRAG DIN PIPĂ”

MOTTO: „Noul șef al Statului Major al Apărării, general-locotenent Gheorghiţă Vlad, susține că românii trebuie să fie îngrijorați și să se pregătească de război, pentru că Rusia nu se va opri în Ucraina dacă va câștiga. «Populația din România, la fel ca întreaga populație din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți. Eu, personal, nu neapărat ca și militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici.»…” ( ȘTIRI PE SURSE. ro, 31 ianuarie 2024)
…………………………………………………………………………………………………..
Așadar, populația trebuie să se îngrijoreze. Adică, exact așa cum ne-a mărturisit Klaus: „în momentul în care primim informări, le citim și ne considerăm informați” și populația României, în momentul în care primește îngrijorări de la generalii patriei, trebuie să le bage la cap și să se considere îngrijorată. Că, oare, ce altceva poți să faci, decât să te consideri îngrijorat? Vreau să spun, care sunt acțiunile necesare pentru ca să fim temeinic pregătiți de război? Păi, nu face fiecare după capul său, ci facem toți organizați și strâns uniți în jurul ideilor generalilor și amiralilor. Eu, v-ați dat seama, cred neabătut(ă) în amirali, exact așa cum cred în Știrile de la ora 5… De exemplu, amiralul Anthony Radakin, a declarat pentru Financial Times, pe 4 iulie 2023, următoarele:
„Rusia este acum ATÂT DE SLABĂ încât nu are puterea de a lansa o contraofensivă (…) iar lovitura principală a contraofensivei Kievului urmează să vină”. Asta după ce, cu doar o zi înainte, amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului Militar NATO, declarase: „Rusia are capacitatea DE A REVENI. Însă contraofensiva Ucrainei e înceată dar sigură. Altfel pierderile ar fi imense.”
Atunci n-am știut ce să fac, că Putin ba era slab de se târa pe lângă ziduri, ba odată mi ți se scutura și-și revenea; cum din această dilemă nu puteam ieși, am fost prudentă, adică am urmărit „cu atenție și preocupare” și n-am făcut nimic .
În ianuarie, însă, lucrurile au devenit mult mai clare și prielnice unei acțiuni hotărâte. Căci pe 19 ianuarie 2024 amiralul Rob Bauer a glăsuit:
„Nu spun că lucrurile o vor lua razna mâine, dar trebuie să ne dăm seama că nu este un dat faptul că trăim în pace. De aceea avem planuri, de aceea ne pregătim pentru un conflict cu Rusia. Pacea nu este garantată. Ne pregătim pentru un RĂZBOI CU RUSIA și grupările sale teroriste. Oamenii sunt surprinşi şi, ca efect, cumpără aparate de radio cu baterii. Foarte bine! Trebuie să ai apă, trebuie să ai un radio cu baterii, trebuie să ai o lanternă cu baterii ca să te asiguri că poţi supravieţui primele 36 de ore!”
Păi, zi așa, amirale! Eu credeam că-i mai complicat, însă, până la urmă nu-i mare lucru… crește și producția de aparate de radio cu baterii, ca să putem afla din vreme, de la posturile de știri, când e intervalul orar propice pentru ca să ne încolonăm frumos spre cimitir, după ce am băut apă și mâncat proviziile în primele 36 de ore ale marii conflagrații mondiale. Mă gândesc că și pentru provizii domnul amiral ne va face o listă, ca să nu luăm fiecare, de capul nostru. Dar, pentru orice eventualitate, m-am dus și mi-am luat aparat de radio și lanternă, că provizii pentru 36 de ore aveam deja.
Pe 21 ianuarie 2024, ministrul Apărării din Germania, Boris Pistorius, m-a îngrijorat din nou:
„Auzim ameninţări ale Kremlinului aproape zilnic (…). Trebuie să ţinem, aşadar, cont de faptul că Vladimir Putin ar putea ataca într-o bună zi un stat membru NATO. Trebuie să reînvăţăm să trăim cu pericolul.(…) Trebuie să fim capabili SĂ PURTĂM UN RĂZBOI!”
M-am gândit să dau o fugă să iau și baterii…
Mai ales că, pe 25 ianuarie 2024, și generalul Sir Patrick Sanders, șeful Armatei Marii Britanii, i-a avertizat pe cetățenii Regatului Unit „să se pregătească DE UN RĂZBOI DE AMPLOREA MARILOR CONFLICTE care au avut loc la începutul secolului al XX-lea.”
Îngrijorată, am cumpărat și apă îmbuteliată.
Numai că, fatalitate! nici bine n-a zis Sir Patrick Sanders ce-a zis, că a și sărit premierul Rishi Sunak din Downing Street și a potolit poporul, excluzând recrutarea, deși șeful armatei avertizase că civilii britanici vor lupta împotriva Rusiei într-un viitor război. Rishi Sunak a spus că poporul să stea liniștit… Și nici Olaf Scholz n-a zis nimic despre iminența războiului.
Ei, asta-i altceva… eu parcă n-aș mai lua și baterii, zic… Liniștită, am vândut aparatul de radio pe OLX, ca și lanterna, pe care am obținut un preț bun, că auziseră și alții mesajul lui Rob Breuer iar lanternele se cumpărau în draci.
Atât că, pe 26 ianuarie 2024, madam Odobescu, ministra noastră de Externe a spus așa: „Pregătirea de război este o atitudine…”
Firesc, m-am repezit pe OLX să văd o ofertă bună de lanternă cu baterii și mi-am cumpărat rapid una, cam scumpă, ce-i drept. Aparat de radio am găsit la un preț cuminte. Dar tot pe 26 ianuarie 2024 Ciolacu Marcel, premier în România, a ieșit și a declarat:
„Nu este cazul să ne pregătim de război!”
… așa că am păstrat lanterna, am vândut aparatul de radio, am pus 3 baterii în ascuțitoarea de creioane și una în carcasa mouse-ului apoi am mâncat, fără să mă grăbesc, proviziile pentru 36 de ore… Apa n-am reușit s-o beau toată.
Dar acum mă simt mai liniștită, mai împăcată. Aștept, destinsă, ca generalii de la ANTENA 3 CNN să-mi spună ce am de făcut în continuare.

Autor: Luminita Arhire

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu