Analize și opinii

Lucian Sârbu: “Să ne luăm semințe și să privim cât mai relaxați spectacolul cauzat de imbecilii care ne conduc”

Îl urmăresc pe o altă rețea pe un domn care a și fost parlamentar. Rar vezi un discurs mai întunecat, mai pesimist, mai negru-n cerul gurii.
„Vom muri cu toții.”
„Totul e planificat.”
„Pocăiți-vă, e vremea din urmă.”
Etc.
Câteodată postează chestii foarte interesante, descoperite naiba știe de unde, altădată e de-a dreptul comic.
Din punctul meu de vedere, ideea de bază e mult mai simplă.
Da, nenorociții care formează „statul paralel” / „deep state”-ul american, în particular, sau cel occidental, în general, e posibil să fi avut un plan bine pus la punct care să se deruleze în ordinea pandemie -> vaccinuri, neapărat mRNA -> război cu Rusia -> căderea Rusiei -> salvarea sistemului financiar global, adică a lor înșile și a averilor lor uriașe, acumulate în 50 de ani de neoliberalism.
Am motivele mele să cred că toată panarama cu virusu’ vieții era planificată să înceapă odată cu președinția lui Hillary Clinton. Virusul „ucigaș” ar fi urmat să fie Zika, și apoi toate evenimentele s-ar fi desfășurat fix în aceeași ordine pe care o cunoaștem deja. Obama sădise „semințele”, absolut toate semințele necesare: alocase bani pentru combaterea supermortăciosului și hipermegavirusului Zika (la începutul lui 2016), antagonizase Rusia (odată cu „maidanul” ucrainean) și începuse să-i înarmeze pe demenții de la Kiev, pregătea TTIP-ul împreună cu UE (necesar pentru aprobarea „pe repede înainte” a oricăror produse medicale – am explicat într-un text mai vechi de pe AsF). În același timp Moderna anunțase în 2016 că au o zeamă „țâță de mâță” împotriva… Zika – pe platformă mRNA, deh. Zeamă finanțată, evident, de … Departamentul Apărării al SUA (DoD). În același timp în campania electorală Hillary bătea câmpii la greu cu Zika, asumând aiureala asta ca temă-cheie a campaniei sale, în timp ce Trump, care era un autsider, nu înțelegea despre ce e vorba și zicea că să-l ia naiba de virus, ce mare brânză, dai cu niște DDT pe țânțarii ăia care îl transmit și gata, trece.
Numai că alegerea lui Trump le-a stricat toate ploile.
Trump putea fi păcălit cu o pandemie, dar nu putea fi convins cu nici un chip să facă un război cu Rusia. Au încercat să-l convingă să fie mai arțăgos inclusiv băgându-i-l pe sub piele pe dobitocul de John Bolton, „morsa războinică”, pe post de „consilier național de apărare”, și tot n-au reușit. Așa că au amânat planul.
Discuțiile despre TTIP cu UE au fost trecute pe linie moartă, rămânând în coadă de pește (efectiv, nu se mai știe de câțiva ani buni în ce stadiu e dosarul – dovadă clară că pe ei îi interesa de fapt doar componenta barierelor produselor medicale, pe care acum știm că au rezolvat-o altfel, adică prin „diktat”). Despre Zika nu s-a mai auzit nimic și, ca prin minune, nici nu s-au mai născut copchii cu microcefalie, deși în 2016 ai fi zis că mamă, Doamne, rasa omului microcefal va deveni majoritară în câțiva ani dacă nu se intervine rapid împotriva temutului virus (care a ținut-o pe Simona Halep departe de Rio, sper că mai țineți minte). Moderna a mai avut de așteptat 3 ani până să-și lanseze zeama minune (zeama anti-Covid de fapt e făcută, după spusele lor, pe platforma anti-Zika).
Dacă a existat „un plan”, Obama, Hillary și Biden știu sigur despre el (mă rog, Biden poate că știa… acum, la cât e de dus, nu știu dacă mai știe că știa). Ce a putut face „deep state”-ul în timpul președinției lui Trump, a fost să țină caldă narațiunea tâmpită cu „amestecul rusesc în alegerile americane” – astăzi dovedit mincinoasă. Însă la acel moment această narațiune, o prostie absolută, a susținut în opinia publică atitudinea rusofobă și a pregătit terenul pentru acceptarea războiului tâmpit din Ucraina.
Cam ăsta cred că a fost planul, în linii mari, și recunosc că nu înțeleg ce ar vrea „deep state”-ul de la fiecare punct. Nu cred că vor să-i bage coanei Safta de la Adâncați nanocipuri în fund (dar ceva, ceva au urmărit!). Și nici nu cred că vor neapărat să bage așa-zisele „CBDC” – „moneda digitală a băncilor centrale”, deși cred că la un moment dat vor fi nevoiţi să o facă doar ca să evite o hiperinflaţie ca în timpul Republicii de la Weimar. Și chiar vor recurge la CBDC ca soluție disperată şi temporară  împotriva inflației. Singurul lucru oarecum clar e ce se aștepta de la căderea rapidă a Rusiei: un nou deceniu 1990-2000, adică dârlai-dârlai și trai, nineacă! Resursele Rusiei jefuite cu geanta diplomat și sugrumarea Chinei. Ce știm sigur, e că dacă au avut un plan, atunci planul ăsta li s-a dus în bălării de multă vreme. De ce? Pentru că:
1. nu au reușit să vaccineze 7 miliarde de oameni cu 10 injecții de-alea;
2. mai mult, au reușit să arunce în derizoriu această nouă tehnologie, mRNA, ba chiar și atractivitatea vaccinurilor clasice;
3. războiul cu Rusia e un fiasco din toate punctele de vedere;
4. Rusia nu doar că nu s-a prăbușit nici politic, nici economic, dar la mai bine de un an de la debutul conflictului stă bine-mersi, regimul bucurându-se de sprijinul a 80% din populație și Putin permițându-și să țină mobilizați și gata de luptă 3-400.000 de oameni;
5. sistemul financiar occidental nu doar că nu s-a însănătoșit, dar acum e pe buza prăpastiei (unde, cel mai probabil, o să și alunece în următoarele luni).
Știu că, psihologic, multora le face bine să creadă că „totul e planificat” și că există oameni (chiar dacă răi) care „știu ce fac”. Însă nimic din ceea ce se petrece acum nu e planificat. Cum să faci „guvern mondial” cu 90% din populație respingând autoritatea celor care vor să vaccineze? Cum să faci CBDC într-o țară ca România (și nu numai), unde o grămadă de oameni mai iau încă salarii și pensii „în mână”? Da, poate că vaporul în care ne aflam avea într-adevăr o destinație la începutul lui 2020, dar acum merge fără cârmă și cu elicea propulsoare blocată la viteză maximă.
Unde?
Păi, într-o direcție pe care nu o știe nimeni.
Și ce putem face?
Păi, să ne luăm semințe și să privim cât mai relaxați spectacolul cauzat de imbecilii care ne conduc.
Altceva, ce naiba să facem? Stresul cauzează sănătății. A-ți repeta din minut în minut că vei muri sau că vei ajunge sărac și pe drumuri, cum face domnul acela ex-parlamentar, sigur nu ajută…

Autor: Lucian Sârbu