Analize și opinii

Lucian Sarbu: “Pute de la o poștă a reglare de conturi la Kiev”

La o zi după ce și-a dat demisia, Arestovici a ajuns în „hall of fame”-ul ucrainian, ăăă, pardon, în Myrotvorets – lista aia ucraineană cu „cremenali” naționali și internaționali. [link și screenshot în comentarii] Arestovici e dementul ăla care încă din 2019 declarase că va fi la un moment dat „un război fierbinte” cu Rusia, că Ucraina va suferi consecințe drastice ale acestui război, fiindcă altfel nu se poate ca măreața nație ucraineană să-și construiască viitorul decât rupându-se decisiv, cu muci, de Rusia. Tot Arestovici declara o dată pe lună (cel puțin) că rușii nu mai au rachete. Ultima boroboață a făcut-o cu prilejul incidentului de la Dneprpetrovsk, când a recunoscut în direct că de fapt a fost vina apărării antiaeriene ucrainene pentru bombardarea blocului de locuințe. De-asta a și demisionat. Într-o fasole atât de frumoasă, dai cu mucii… păi nu se poate așa ceva!
Să vedem, totuși, dacă va rămâne în Myrotvorets, sau îl vor scoate. Că au mai fost „prieteni” care au fost băgați, apoi scoși (twitteristul Julian Ropcke, de pildă, pe care sălbaticii l-au acuzat că… dezvăluie coordonatele armatei ucrainene, deși omul e complet spălat pe creier de propagandă și e cu trup și suflet cu slava Ucraina). Vorbim totuși de consilierul nr. 1 al drogatului. Păi dacă va rămâne listat acolo, cine va urma după el? Drogatul însuși?…
O dată cu Arestovici își dăduse demisia și guvernatorul a ceea ce a mai rămas în mâinile Ucrainei din regiunea Donbass.
Azi (ieri n.r) a căzut elicopterul cu conducerea ministerului de interne. L-o fi suflat vântul, cine știe, că rușii nu au tras cu nimic. A picat singur. Întâmplător, desigur.
Pute de la o poștă a reglare de conturi la Kiev. Arde? Arde. Hai că poate avem noroc și le pică șandramaua cu tot cu „meleardele” Ursulei, înainte să fim și noi târâți în acest război absurd. Oare de la ce s-or fi luat? 3 miliarde EUR nu mai ajung pentru toată lumea? Or fi vrând mai mult?
În orice caz, dacă vom fi târâți în război va trebui să-i alergăm pe stradă pe cei care au suflat în fundul lui Zelensky și să-i trimitem cu șuturi în fund în linia întâi. Să moară ei primii, de ce să mor eu?

Autor: Lucian Sarbu

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu