Analize și opinii

Lucian Sârbu: “Premiul Nobel nu rezolvă nimic, nu va spăla cadavrul înțepăturilor mRNA, care sunt un eșec la scară planetară”

Premiul Nobel nu rezolvă nimic, nu va spăla cadavrul înțepăturilor mRNA, care sunt un eșec la scară planetară. Numai naivii pot avea încredere într-o narativă de marketing care vrea să ne facă să capitulăm și să credem că în viitor (nu e clar dacă în viitorul apropiat sau în cel îndepărtat, adică la Sf. Așteaptă) toate vaccinurile vor fi făcute pe această tehnologie. Să mi se explice și mie, vă rog, dar ca la proști, cum vor putea face un vaccin mRNA împotriva vărsatului de vânt – una dintre cele mai cunoscute boli ale copilăriei. Vaccinul de azi, „clasic”, se face când e copilul mic și îl imunizează pentru toată viața. Să nu mi se vină cu gogoși, că am văzut pe pielea mea, când eram mic, ce înseamnă să NU fii vaccinat împotriva vărsatului de vânt, după cum am văzut pe pielea fiică-mii ce înseamnă să fii vaccinat: în cazul meu, când eram mic, am bolit vreo 10 zile, plin de bubițe, în cazul fiică-mii nici n-a știut că a fost epidemie la grădiniță (chiar a fost!). Nu se știe când și DACĂ persoana care a fost vaccinată se va întâlni vreodată în viață cu virusul varicelei (vărsatul de vânt), dar imunitatea dobândită prin vaccinul de acum, așa „clasic” și bătrânicios cum e el, e clară, evidentă și eficientă. Ok, momentan așa-zisele vaccinuri mRNA au „dovedit” că poți genera prin această metodă niște anticorpi în cineva, în condițiile în care ȘTII EXACT momentul la care o boală circulă prin lume. E corect, e senzațional. Dar cum faci cu vărsatul de vânt, care e o boală cu care copilul poate sau nu poate să se întâlnească, și în plus e incert momentul la care se va produce întâlnirea? Vaccinezi copiii fix atunci când ȘTII că e în circulație virusul? Îi bagi pe toți la grădiniță, dai drumul voit la o epidemie de vărsat de vânt și apoi bagi în ei mRNA-uri ca să vindeci epidemia, și asta doar pentru câteva luni, cât sunt „valabili” anticorpii ăia?… După aia ce faci, declanșezi altă epidemie și îi înțepi iar?!…
E o prostie. Învățați marketing ca să înțelegeți nou-limbajul cu care veți trăi de acum încolo, învățați să discerneți între informaţie, informare şi gogoşi de marketing. Nu mai puneți botul la toate tâmpeniile. Gândiți, aveți în cap un creier care cântărește peste 1,2 kg. Nu e acolo ca să-l țineți de mobilă. Folosiți-l. Nu contest că aplicațiile acestei tehnologii s-ar putea dovedi în viitor foarte utile, dar nu în zona asta a imunizării preventive.

Autor: Lucian Sârbu

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu