Analize și opinii

Lucian Sârbu: “Pramatiile din fruntea UE se tem”

Pramatiile din fruntea UE se tem.
Ieri, Comisia Europeană a zis că a propus amânarea „cu un an” a noilor politici agricole (CAP) care ar fi trebuit să intre în vigoare de anul ăsta.
Printre ele, obligativitatea ca statele membre să țină necultivată o anumită proporție de pământ agricol. Din chestiuni de „climate change”, of course. Singura țară scutită de la prostia asta e Malta, care nu are pământ agricol.
Atenție, nu e vorba doar de 5% din suprafața agricolă, cum a înțeles presa! Sau cum a vrut să înțeleagă, ca să nu transmită populației toată hidoșenia „reglementării” europene. Procentele de fapt sunt alocate fiecărei țări în funcție de populație și de ponderea agriculturii în economie și România ar trebui să lase pârloagă 24,25% din terenurile agricole.
Dacă ăsta nu e holomodor instrumentat de la centru, nu știu ce e.
De fapt, punând cap la cap și chestiunile cu gioarsele electrice, dar și altele, înțelegem cum funcționează logica pramatiilor din fruntea UE: instrumentează o criză artificială => populația se zbate ca peștele pe uscat => vine soluția, care e musai una care costă bani mulți și de care profită doar marile corporații.
Renunți prostește la petrol și gaze => crești de-l ia naiba prețul la benzină și gaze (să nu uităm că fără subvenții benzina ar fi ajuns în 2022 12-13 lei / l), aolio țațo, murim!… => propui „nevinovat” adopția pe scară largă a mașinilor electrice. O băgăm și p’aia cu climate change, ca să sune cool.
Reduci pământul agricol => europenii fac foamea => îi vei convinge mai ușor să halească greieri, lăcuste și așa-zisă „carne” artificială (deschizi, astfel, o piață nouă de care vor profita doar câteva corporații).
Modelul a fost identic cu vaccinurile. Speriem lumea cu o tuse cu muci => îi închidem în casă, timp în care bolnavii adevărați mor pe capete fiindcă nu mai pot merge la spital => îi șantajăm pe fraieri că nu le dăm drumul din casă dacă nu băgăm mRNA în ei, câte 10 țepe pe cap de prost.
Dar iată că se întâmplă ceva cu protestele fermierilor, care au luat cu asalt toată Europa. Pentru prima oară, nenorociții ăștia par să dea înapoi. E drept, momentan „doar cu un an”, dar ororile alea, așa-zisele măsuri GAEC (sunt 9) trebuie amânate definitiv, nu un singur an.
Totuși, e și ăsta un început și un semn bun, semn că și Ursula e om, nu android, și se teme. Drept pentru care fermierii nu trebuie să cedeze. Şarpele trebuie călcat pe cap până nu mai mişcă.

Autor: Lucian Sârbu