Analize și opinii

Lucian Sârbu: “Peste câteva zile regele Charles al III-lea al Marii Britanii ar trebui să meargă în vizită oficială la Macron”

Peste câteva zile regele Charles al III-lea al Marii Britanii ar trebui să meargă în vizită oficială la Macron. Sindicaliștii francezi din domeniul culturii / „mobilierul național” („Mobilier national” – nu știu cum s-o traduce – „protocolul de stat”?!) au declarat că ei NU vor asigura toate cele necesare unei asemenea ocazii (covor roșu, mobilier, afișarea festivă a drapelelor și a altor pânzeturi de protocol etc.) fiind ocupați cu greva ba, mai mult, se mai și solidarizează cu angajații din cultură din UK, care de nu știu câte săptămâni se milogesc de guvern să le mai arunce câțiva pounds la leafă, în condițiile în care inflația în UK a trecut oficial de 10%.
Vizita riscă să devină de un penibil cumplit. O „prospătură” de rege în vârstă de vreo 75 de ani mergând în vizită la un dictator penibil căsătorit cu străbunică-sa… și primit pe aeroport cu ciripit de păsărele și sunet de fanfară înregistrat pe casetofon!
Tot Niculăieș al nostru le dă clasă, cu avion de 1 milion de iuro închiriat din Luxemburg și dublă escală în târgul Sibiului. Ar trebui să le dea telefon și să le zică: „Așa se face, boss!”.