Analize și opinii

Lucian Sarbu: “Nu mai e nici un dubiu că politicienii știau că virusul e complet inofensiv pentru cineva tânăr și (relativ) sănătos”

Residents wearing respiratory mask wait to be given access to shop in a supermarket in small groups of forty people on February 23, 2020 in the small Italian town of Casalpusterlengo, under the shadow of a new coronavirus outbreak, as Italy took drastic containment steps as worldwide fears over the epidemic spiralled. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
În The Telegraph au început să fie publicate „the lockdown files” – mesaje date pe Whatsapp între miniștrii cabinetului Boris Johnson la începutul pandemiei.
În primul rând că nu mai e nici un dubiu că politicienii știau că virusul e complet inofensiv pentru cineva tânăr și (relativ) sănătos.
În al doilea rând, încep să iasă la iveală formulări extrem de dubioase. De pildă la un moment dat ministrul sănătății, Matt Hancock, zice într-o convorbire cu un oarecare consultant:
„We frigthen the pants of everyone with the new strain […]
when do we deploy the new variant?”
Indiferent cum o sucim, o-nvârtim, chestia asta nu se poate traduce decât:
„Cu noua tulpină o să-i facem pe toți să se c… pe ei de frică […]
când dăm drumul la noua variantă?”
O fi glumit? Nu știm. Dar ne aducem acum aminte cum se zicea în 2020 de o mulțime de cercetători că se descoperiseră dovezi ale circulației virusului încă din 2019, și cum în decembrie 2021, la scurt timp de la apariția Omicron, se descoperiseră dovezi ale circulației acestei variante, cu câteva luni mai devreme, tocmai în Halifax, Canada, nicidecum în Botswana.
Că virusul a fost creat artificial și că nu a sărit aiurea de la pangolin la liliac și de la liliac la om nu mai era nici o îndoială, dar începe să se confirme și ceea ce ziceau cei mai duri conspiraționiști, și anume că diversele variante erau puse cu bună știință în circulație. Și e doar o chestiune de timp (scurt) până se va confirma și ceea ce spuneau „conspiraționiștii” cu background științific, și anume că așa-zisele vaccinuri nu fac decât să înrăutățească situația, stimulând virusul aflat în circulație naturală să-și selecteze diverse variante care să treacă de protecția furnizată de vaccinuri.
De-asta au nevoie de un război permanent, cel din Ucraina, pentru că e nevoie de un rahat gigantic care să acopere rahatul imens pe care l-au făcut cu pandemia.
Măcar până se încheie ciclul ăsta electoral – adică până în 2025

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu