Analize și opinii

Lucian Sârbu: “Lasă măh, că de data asta „ne apără NATO”. Ne-a promis, să moară Bibi!”

Am răspuns la un sondaj de opinie. „Câtă încredere aveți în…?”
În Rusia am zis că am încredere totală.
În SUA, UE și NATO – deloc.
De ce?
Simplu, pentru că rușii ce zic că fac, aia fac. Cum să n-ai încredere în ei? Ai. „Băh, vă invadez.” Și te invadează. „Băh, vreau și io aia.” Și o vrea. Etc. Oameni de cuvânt.
SUA, NATO, UE? Aaaa… nuuuu… „doar 2 săptămâni până curbăm curba, să moară Bibi dacă mințim, după aia zău că vă dăm drumul din case.”
2 săptămâni au devenit 2 ani, noroc cu Putin că s-a apucat să-i ia la omor pe ucraineni.
„Vaccinurile vor fi doar pentru cine vrea și pentru bătrâni, că ei sunt mai mici, mai neputincioși și mai vulnerabili.”
După aia te alergau cu certificatul verde pe stradă că n-ai 10 doze la purtător și că „omori băbuțele, fmm de antivaxer!”.
Uitați-vă acum cu canalul Bîstroe, cu podoabele astea de ucraineni, care sunt creația Occidentului: „Aaaa, noi doar dăm cu aspiratorul pe fundul Dunării, luăm plastice, gunoaie, măturăm frunzele, de-astea.” Au început ai noștri să măsoare: pam! 2 metri peste adâncimea normală…
Și cică să am încredere în ăștia?! Știți cum se zice: când ești păcălit o dată, nu e vina ta, dacă ești păcălit de două ori, ești prost.
Vă mai aduceți aminte de la orele de istorie de Bătălia de la Codrii Cosminului? „Băi Ștefane, noi mergem să ne batem cu turcii, tu nu-ți fă griji tată, stai liniștit.” Și ei de fapt veneau să-l pună pe altul pe tronul Moldovei.
Mai țineți minte, tot de la istorie, măcar povestea cu „Sobieski și românii”? Cică Sobieski venea de la război cu turcii, și ce și-a zis: „Ia, dacă tot sunt prin zonă, să-i belesc pe ăștia.” Dar cine i-a tras-o primul lui Mihai Viteazul după ce a făcut unirea mai țineți minte? Adicătelea cui i-era devotat Ieremia Movilă. Turcilor? Nu. Polonezilor! Care în vremea aia aveau ditamai țara, așa-zisa Uniune Polono-Lituaniană, pe unde e Ucraina azi. Credeți că ambițiile imperiale ale ălora, care le-au dat atâtea bătăi de cap domnitorilor noștri, au dispărut? Las’ că o să vedeți ce se va întâmpla dacă Ucraina iese teafără din papara pe care i-o administrează rușii. Bîstroe e glumă.
Războaiele de la sfârșitul Evului Mediu dintre Uniunea Polono-Lituaniană și Rusia se cam repetă acum. Doar Bielorusia e „pe dos” (de data asta e aliniată cu Rusia). Uitați-vă pe o hartă: cam ăia erau și atunci. Micii chihuaha turbați baltici, plus Polonia, plus locuitorii stepelor de la nord de Marea Neagră, adunați toți împotriva Rusiei. Și Putin în rol de Ivan cel Groaznic.
Noi, românii, ar trebui să fim fericiți că la nord de noi vrea să renască un mic imperiu, care ne-a mai chinuit în urmă cu 4-500 de ani. Lasă măh, că de data asta „ne apără NATO”. Ne-a promis, să moară Bibi!
Autor: Lucian Sârbu