Analize și opinii

Lucian Sarbu: Elon Musk a concediat azi 90% din personalul Twitter Asia și 85% din personalul Twitter India

Conform unor surse încă nedevoalate, Elon Musk a concediat azi 90% din personalul Twitter Asia și 85% din personalul Twitter India. Cel mai probabil e vorba de centrele de unde erau rulate fermele de boți care aveau drept sarcină „să creeze conversații” pe subiectele la modă având drept scop manipularea opiniei publice. Chestii de-alea cu trust și follow ză science, gen. De altfel haștagul #TwitterLayoffs circulă nebunește în acest moment pe Twitter.
Tot astăzi, mai multe multinaționale au anunțat că și-au retras publicitatea de pe Twitter. Cele din domeniul auto sunt de înțeles. Audi, Ford, VW, GM – ar fi ca și cum și-ar sponsoriza competiția, adică pe Tesla. Dar Pfizer? Vai…
Are loc o demolare controlată? O autodetonare? Încă nu știu ce să cred despre tipul ăsta. Fiind miliardar, de fapt hipermiliardar, îmi repugnă din start. Se pare însă că și clasa miliardarilor e destul de eterogenă și nu reprezintă toți aceleași interese.
LE. În Irlanda (Dublin) o angajată care e pe lista concedierilor zice că a fost dată afară toată echipa tehnică de acolo care studia „algoritmii de amplificare”. Adică ăia care construiau „inteligența artificială” care decidea cine are dreptul să fie auzit/amplificat și cine nu. Toată!
LE2. Se confirmă concedierile masive din India. Elon Musk zice că nu a avut de ales, deoarece Twitter funcționa cu pierderi de … 4 milioane de dolari pe zi! Uau. Oare cine, ce câștiga din aceste pierderi colosale? Că știm prea bine, nimic nu e gratis pe lumea asta.

Autor: Lucian Sarbu

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu