Analize și opinii

Lucian Sârbu: “Dacă nici cu bombele astea cu dispersie nu merge, propun să încercați cu arme chimice și, în ultimă instanță, cu bombe nucleare! Hai că se poate! Curaj!”

Numai în prima zi (1 iulie 1916) a primei bătălii de pe Somme armata britanică a înregistrat peste 59.000 de pierderi (19.000 de morți și 40.000 de răniți) fără să câștige nimic. De altfel tot rezultatul bătăliei a fost, după 4 luni de lupte intense, o străpungere adâncă de 9 kilometri și lată de 26.
În 100 de ani occidentalii nu și-au schimbat deloc mentalitatea. Ucrainenii de azi sunt „the boys” din 1916, trimiși degeaba la măcel de oligarhia britanică din acele vremuri. De mai bine de o lună așa-zisa „contraofensivă” e complet în pom și disperarea e atât de mare în cancelariile vestice, încât occidentalii sunt dispuși să comită crime de război, aruncând în joc bombele cu dispersie, doar, doar sclaveții lor ucraineni vor reuși o mică victorie pe vreun segment de front, pe care ei să o poată prezenta opiniei publice drept cine știe ce răsturnare pozitivă de situație.
Oricum, tovarăși, dacă nici cu bombele astea cu dispersie nu merge, propun să încercați cu arme chimice și, în ultimă instanță, cu bombe nucleare! Hai că se poate! Curaj!
PS. Nu vă lăsați păcăliți de faptul că anumite cancelarii occidentale se fac că „protestează” împotriva deciziei americanilor (spaniolii, germanii). O fac doar ca să se spele pe mâini de păcate. Cred ei.

Autor: Lucian Sârbu