Analize și opinii

Lucian Sârbu: “Avantajul de a trăi în 2023 și nu în 1940 sau 1914. Internetul nu uită nimic.”

Avantajul de a trăi în 2023 și nu în 1940 sau 1914. Internetul nu uită nimic.
În martie 2022 Biden zicea foarte clar că:
„The idea that we’re going to send in offensive equipment and have planes and tanks and trains going in with American pilots and American crews — just understand, don’t kid yourself, no matter what y’all say, that’s called World War III”
– „Gândul că vom trimite echipamente ofensive (adică de atac, n.m.) și că vor fi avioane, tancuri și trenuri ducându-se acolo cu piloți americani și cu echipaje americane – trebuie să înțelegeți, nu-i de glumă, indiferent ce credeți, așa ceva ar fi Al Treilea Război Mondial.”
Iată că după aproape un an gândul de a trimite tancuri (echipamente ofensive prin excelență) nu mai sperie. Ceea ce înseamnă, prin inferență logică, și că nici ideea de WWIII nu-i mai sperie. Momentan pretind că toate matahalele alea vor fi deservite de echipaje ucrainene antrenate, cum se zice, „la botul calului” – ceea ce e rizibil.
Avantajul nostru de trăitori în 2023 e că avem internetul la îndemână, că internetul nu uită și că le putem demasca minciunile din secunda în care sunt spuse. Tocmai de aceea nu avem nevoie de nu știu câți ani pentru a organiza rezistența și respingerea războiului. O putem face în timp real. Hai s-o facem.

Autor: Lucian Sârbu