Analize și opinii

Lovitură de teatru: Revocatul a demisionat

Mutare de ultimă oră. Paul Stănescu a demisionat luni din funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și de vicepremier, la o săptămână după ce Comitetul Executiv al PSD a decis remanierea sa și la scurt timp după ce Viorica Dăncilă a spus că acesta refuză să demisioneze.



„În contextul evenimentelor din ultima vreme de pe scena politică, vă aduc la cunoştinţă că astăzi, 26 noiembrie, mi-am depus cererea de demisie din funcţia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice. Aceasta a fost înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 16495/26.11.2018.

Am spus-o şi o repet: sunt un om de onoare, responsabil și implicat, nu am urmărit niciun interes personal şi nu m-am agăţat niciodată de vreun scaun! Referitor la mandatul meu de ministru, vreau să spun că l-am acceptat cu greu, la insistențele conducerii partidului, dar, atât timp cât am ocupat această funcție, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a-mi exercita atribuţiile la minister cu responsabilitate şi implicare, în așa fel încât nimeni să nu aibă ce să-mi reproșeze!”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Stănescu.

„Am fost în permanenţă orientat către obiective cu impact la nivelul populației, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru şi ministru al dezvoltării, a fost reprezentată de investiţiile în infrastructura de sănătate, educație, locuire, apă şi canalizare! Cred, în continuare, că ţara are nevoie de unitate și de guvernare responsabilă, le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi m-au sprijinit, precum şi colegilor din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, alături de care am făcut o echipă extraordinară!”, mai precizează Paul Stănescu.

Ce a spus Dăncilă anterior

Anunțul lui Stănescu a venit după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, la finalul Biroului Permanent Național al PSD, că i-a cerut demisia propusului pentru remaniere Paul Stănescu din funcția de ministru al Dezvoltării, însă acesta nu a vrut să facă acest lucru.

„Este normal dacă am semnat revocarea e normal că vrem schimbarea sa. Este un fapt încheiat. S-a dat vot în CEx. Eu zic să privim spre viitor și să vedem cum rezolvăm această problemă. Am discutat despre demisie cu dl Stănescu. I-am solicitat acest lucru. Dl Stănescu nu a vrut să își dea demisia”, a afirmat Dăncilă, luni la Parlament, întrebată de schimbarea lui Paul Stănescu.

Dăncilă a fost întrebată de Paul Stănescu în contextul în care premierul s-a abținut în Comitetul Executiv atunci când s-a decis remanierea acestuia.

Paul Stănescu este unul dintre cei doi miniștri a căror revocare președintele Klaus Iohannis nu a semnat-o încă.

La finalul ședinței CEx de miercurea trecută, PSD i-a propus Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor în locul lui Paul Stănescu și Lucian Șova.

Stănescu s-a aflat printre liderii PSD care l-au contestat public pe Liviu Dragnea, semnând celebra scrisoare alături de Gabriela Firea și Marian Neacșu.

Autor: Ioana Radu

Sursa: Cotidianul