Analize și opinii Cultură și Familie

Lovitura de stat este în desfășurare

Maidanizarea Pieții Victoriei începe să fie provocată pe față. Din ce se observă în mass media deontologilor cu dublă comandă, se pare că vârfurile din servicii, implicit președintele statului, vor o schimbare politică nu pe cale electorală (nici nu au cum, deoarece dată fiind totala inconsistență a opoziției, din păcate, dacă mâine ar fi alegeri, ar pierde cu brio), ci prin violență. Iar factorul perfect de coagulare a emoției colective ar fi un mort.

Era cât pe ce să fie femeia jandarm de aseară, ceea ce ar fi creat o teribilă debalansare a emoției de partea “agresorului”. De aceea au intervenit imediat factorii publici de damage control, „experții”, care au aruncat pe piață, la comandă, ideea că de fapt infiltrații actualei puteri au lovit-o cu bestialitate pe femeia jandarm. Fără să aducă nicio probă, evident. Dar manipularea a mai micșorat pierderile de imagine în rândurile simpatizanților opoziției.

Întrebarea care rămâne este: cine a organizat mitingul “diasporei”? Pun ghilimelele de rigoare întrucât “milionul” de români plecați care ar fi trebuit să dărâme prin forță puterea aleasă prin vot democratic, s-a rezumat la câteva mii de români pașnici veniți special din străinătate special pentru acest miting. Intrările în țară de zilele trecute au avut valori sensibil egale cu cele de anul trecut. Restul au fost opozanții din țară.

Dacă este un miting fără organizatori – ceea ce nu poate crede nimeni la modul serios – deci ILEGAL, de ce autoritățile nu l-au interzis și nu au oprit indivizii violenți (“galeriile de ultrași”) să pătrundă în Piață? Mai ales că retorica violenței era pe rețelele de socializare la paroxism de săptămâni de zile, cu un crescendo alert în ultimele zile.

Orice individ obiectiv care a observat modul în care au fost pregătite mitingurile #rezist în ultimii ani, ar fi înțeles ce se va întâmpla. Adică exact la ce am asistat azi-noapte. De altfel după prânz, când erau doar câteva sute de oameni în Piață, s-a văzut limpede cum nucleul dur, antrenat în lupte cu jandarmii, le-a încercat vigilența, încercănd să ia cu asalt intrarea în clădirea Palatului Victoria.

Apropos de ultrași, ar fi interesant să se vadă cine manipulează aceste grupuri agresive, în care indivizi precari pot fi ușor folosiți în stradă de un lider (alfa) care să-i coordoneze și să-i asmută împotriva rivalului tradițional, jandarmul. Alte grupuri pregătite pentru lupta de stradă sunt cele organizate spatele ONG-urilor Soros, liderul „Miliției Spirituale” Mihail Bumbeș, care se autodefinește că „anarho-socialist”, fiind văzut nu numai în Piața Taksim din Istanbulul anului 2013, acolo unde protestatarii sprijiniți de inginerii sociali mondiali au încercat să forțeze căderea regimului Erdogan, dar a fost filmat și în fața clădirii guvernului la protestele din iarna anului 2017, chiar în prima zi când acestea au fost începute, pe data de 18 ianuarie, făcând parte din nucleul inițiatorilor, alături de celebrul Polițeanu, omul de casă al Monicăi Macovei, cel care a făcut plângerea penală pentru un act legislativ (Ordonanța 13) ce a dus ulterior la încălcarea Constituției de către DNA-Kovesi; lideri USR precum Cosette Chichirau, Oana Bîzgan șamd.

Totuși, de ce SRI nu a dejucat acest scenariu? De fapt întrebarea care se pune este pe cine mai slujește această instituție? Patria, așa cum reiese din deviza instituției?

Scăderea, pentru prima dată în ultimii ani, a bugetului SRI care era și așa gigantic (cel mai mare din blocul NATO), faptul că se dorește demilitarizarea acestuia (fiind singurul serviciu secret rămas în acest stadiu “fosil” dintre fostele state ale Pactului de la Varșovia care au intrat în Pactul N. Atlantic), precum si faptul că sunt voci care au opinat că acest serviciu nu are un suficient control democratic iar acesta (prin Parlament, ca în toate statele democratice) este unul mai degrabă simbolic – toate acestea concură la ideea că actualul serviciu INTERN de informații este interesat de păstrarea actualelor privilegii. Omisesem faptul că au, caz unic între statele democratice, pe lângă un buget imens, propriile firme prin care derulează afaceri ale căror cifre sunt secrete.

Cui prodest?

Un posibil răspuns ar fi acela că modificarea legii gazelor offshore – după ce trecuse de Senat într-o variantă catastrofală pentru stat – făcută de președintele Camerei Deputaților cu concursul experților din partid (coincidență?) exact în ziua în care Codruța Kövesi părăsea biroul de șefă a DNA-ului, a nemulțumit profund corporațiile implicate în proiect. S-au exprimat direct prin ambasadorul Klemm, care ambasador, deși este pe cale de a fi schimbat, a dat ieri un semnal, fiind filmat cum se îndrepta spre protestele neautorizate din Piața Victoriei.

De asemenea, faptul că puterea ocultă formată în jurul Statului Paralel este nemulțumită de faptul că ministrul Tudorel Toader dorește să accepte la șefia DNA doar un om din afara instituției, care nu a avut de-a face cu abuzurile ce sunt anchetate și au fost tolerate în instituție. În fine, faptul deja menționat că actuala opoziție suferă de impotență. S-au raliat și ei, ca și câțiva intelectuali globalisti care au profitat de regimul Băsescu, sloganului „M_ _ e PSD!”, ceea ce nu denotă decât frustrare și lipsă de soluții viabile.  Întrucât opoziția nu are șanse ca să-și pună în viitorul apropiat miniștri, asta face ca singura soluție de moment să fie una în care democrația electivă să fie înlocuită prin glasul străzii. Care însă nu poate duce la căderea actualei puteri configurate democratic decât prin violență, deci prin maidanizarea Pieții Victoriei.

Zilele trecute, un individ straniu care se prezenta ca „adevăratul organizator” al mitingului „diasporei”,  prezenta public un scenariu revoluționar – catastrofic, în care se amestecau „sângele” cu „flăcările”.  Printre altele, vorbea despre uciderea jandarmilor cu propriile lor arme. Părea delirul unui psihopat. Iată însă că azi-noapte a fost anunțată smulgerea câtorva pistoate Glock din armamentul aflat în dotarea jandarmilor, unul dintre ele fiind al femeii- jandarm care abia a scăpat de linșaj. Din fericire, ieri nu a murit nimeni. Însă pistoalele pot fi folosite și astăzi sau mâine.

Toată presiunea a fost pusă pe Jandarmerie, începând de aseară, când comunicatul Președinției aruncă întreaga responsabilitate pe instituție. S-au raliat partidele de opoziție,care au sesizat Parchetul pentru „brutalitatea” cu care a fost împrăștiat, după ora 23, mitingul ilegal. Astăzi, procurorii militari” s-au sesizat din oficiu şi au deschis dosar penal cu privire la modul de intervenţie al jandarmilor şi incidentele petrecute la manifestaţia de vineri seară din Piaţa Victoriei”. Toate acestea după ce jandarmii au încasat ore întregi, conform purtătorului de cuvânt și a martorilor din Piață,  pungi cu fecale și urină, bucăți de bordură și bastoane de la „steaguri”.

De ce este căutată cu orice preț timorarea Jandarmeriei?

Întrucât o dată căzută apărarea instituțiilor statului, datorită anarhiei lovitura de stat poate să reușească, iar victimele ar cauționa un alt „guvernul meu” al președintelui Johannis.

Este singura posibilitate ca opoziția parlamentară și polul ocult de putere (Statul Paralel) se revină la butoane, ocolind votul democratic.

Însă asta ar putea să deschidă o cutie a Pandorei (Armata încă nu s-a pronunțat în acest conflict politic deschis), care poate duce la un război civil pe model ucrainean sau ex-iugoslav.

Își asumă opoziția, președintele și alte instituții ale statului o asemenea perspectivă?

Autor: Iulian Capsali

Sursa: romanialibera.ro