Analize și opinii

Liviu Pleșoianu: ”Iohannis și Kovesi sunt într-o foarte mare măsură creația celor din afara țării și nu vor acționa altfel decât în beneficiul celor care i-au creat…”

Sunt încă victima unei stării de uluire, stare generată de discursul lui Macron de ieri, din Parlamentul European! Președintele Franței a spus, nici mai mult nici mai puțin, decât că intenționează să facă totul pentru „apărarea în mod ferm a unei suveranităţi europene reinventate, în faţa tentaţiei autoritare în unele ţări ale Uniunii Europene”! …



Oameni buni, noi chiar o luăm razna cu totul!? Adicătelea nu suveranitatea țărilor trebuie apărată în fața globalismului nivelator, ci Uniunea Europeană (așa cum o vede domnu’ Macron) trebuie apărată de țările ale căror popoare văd altfel viitorul decât îl vede EL, Macron, LUMINA Mileniului III… Fabulos!

Eu vă spun așa, atât pentru că ne aflăm în Anul Centenarului, cât și pentru că mi-am declarat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2019: absolut NIMIC nu se va schimba pe plai dacă nu vom pricepe, la nivel de oameni de stat, că România nu poate prospera ca anexă a altor puteri, indiferent care ar fi acestea! Declarația de azi a lui Macron este nu doar revoltătoare, ci și emblemă a unui viitor care ni se construiește de multă vreme și care își atinge chiar în acești ani punctul culminant: o lume nivelată și nivelatoare, unde nu sunt acceptate decât „principiile”, „conceptele” și „ adevărurile” dictate de câteva state, indiferent de ce cred, vor sau votează celelalte state. Ce spune Macron este că trebuie acționat, la nivelul Uniunii Europene, împotriva conducerii democratice (rezultate prin VOT) a țărilor a căror traiectorie nu corespunde „adevărurilor” sale. Ei bine, eu chiar nu am de gând să accept această atitudine de „vătaf luminat”! România trebuie să aibă curajul de a se AUTODETERMINA în această lume dominată din ce în ce mai mult de reducționismul de tip „Macron”, un reducționism care sună cam așa: „Cine nu urmează întocmai și la timp linia trasată de noi cu creta pe asfalt trebuie numaidecât pus la punct, sancționat și chiar repudiat! Noi suntem PRINCIPIILE, noi suntem CALEA, noi suntem BINELE!”…

…Am lăsat special la sfârșit partea cu Iohannis și Kovesi. Am vorbit mai întâi despre Macron, pentru că exact despre el trebuie mai întâi să vorbim atunci când ne referim la Iohannis și la Kovesi! La Macron, la Klemm, la Franța, la Germania, la SUA, la Olanda, la orice altceva mai puțin la România și la români… Iohannis și Kovesi sunt într-o foarte mare măsură creația celor din afara țării. Și să nu vă așteptați niciodată să acționeze altfel decât în beneficiul celor care i-au creat…

Acum câteva săptămâni, Lumea Justiției observa că dosarul penal pentru care cereau reprezentanți ai DNA deocumente de la asociatul lui Mugur Ciuvică era chiar dosarul… EADS. Pe lângă acțiunea evidentă de intimidare la adresa lui Mugur Ciuvică, mi-a fost clar de atunci că DNA scormonește puțin cu bățul prin EADS chiar înainte de anunțul lui Iohannis cu privire la revocarea lui Kovesi. Apoi, ce să vedem, cu doar câteva zile înainte de anunțarea deciziei, descinde în țara noastră ministrul francez de Externe, care se întâlnește într-un secret total cu distinsa sufrageristă. Două zile mai târziu, iese însuși Macrrrron și ne spune că Iohannis e minunat și că „își ține bine țara în frâu” împotriva căpcăunilor care vor să pape justiția extraordinar de independentă. …Interesant șir de coincidențe, nu găsiți?

…A! Ce treabă are toată chestiunea asta cu dosarul EADS, cu țeapa imensă dată statului român de EADS? Păi EADS e companie francezo-germană… Iar distinsa Kovesi e medaliată de statul francez, prin ambasada Franței. Iar Iohannis e lăudat la scenă deschisă de Macrrron. …Adică de LUMINA Mileniului III, care tocmai ne-a spus azi că vrea să apere suveranitatea UE de statele membre dificile.

Autor: Liviu Pleșoianu

Sursa: Liviu Pleșoianu

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • UE, NATO, GRUPUL DE LA VISEGRAD, FEDERATIA RUSA, DRUMUL MATASII, UK, REPUBLICA MOLDOVA…SIRIA…PACEA PLANETARA-UN VIS FRUMOS!

    Noi?! Noi-Gradina Maicii Domnului. Cetatea Noului Ierusalim. Scrie in Cartea Sfanta.

  • Daca Napoleon ar iesi din mormant, ar fi cutremurat sa vada ce a devenit Franta! Frantei sa-i fie rusine ca a avut de 3 ori cizma germana pe grumaz si acum o pupa in cur pe Germania. Macron nu este decat un biet saltimbanc de circ, o marioneta ordinara. Oare francezii sunt chiar atat de spalati pe creier de au permis aparitia acestui presedinte de ce mai slaba calitate???

  • Si-ai nostri voievozi, la fel ca Napoleon ar proceda!!!!!…se intorc in mormant!!!!!!!!!!!!!

  • Ideal: relatii de colaborare, nu de subordonare cu partenerii straini, investitorii, stapanii nostri, proprietari, atoatestiutori, strategi, dumnezeii… ca la ei s-au dus toate: active, companii, resurse, finante, banci, mana de lucru, piata de desfacere, flota, creiere, avansuri, sute de mii de miliarde de lei, prejudicii nerecuperate, sute de mii de ha padure defrisata…”PADURE, DRAGA PADURE”, cantec de suflet apartinand regretatei Ionela Prodan, Dumnezeu sa o ocroteasaca in Imparatia Sa cum stie mai bine si mai frumos!

  • Traian Basescu a CONSOLIDAT un SISTEM dupa chipul si asemanarea domniei sale, un SISTEM AGREAT DE SERVICII SECRETE EXTERNE, AXE. ACUM SUPORTAM CONSECINTELE.

    Asta-i viata. Mergem inainteeee! Cu Dumnezeu ADEVARAT, LUMINA DIN LUMINA ( lumina pura din energii necreate, adica, cream, reasezam, refacem, corectam, sanctionam unde este cazul, dupa lege dreapta, vindecam, revenim pe cale, renastem)

  • Nu-mi iese din minte o scena. Incerc s-o uit, s-o arunc la cosul de gunoi al istorie, insa, revine, revine, revine. Voi, dragilor, va amintiti scena MEGAPROTESTELOR DIN FEBRUARIE 2017? Era un ger de crapau pietrele. In Piata Victoriei protestau TINERII FRUMOSI SI LIBERI, ANGAJATII MULTINATIONALELOR, COMPANII CU CAPITAL STRAIN, iar in fata Palatului Cotroceni, se adunasera PARINTII si BUNICII, printre care, o MAICUTA imbracata in costum national purtand la piept o icoana a Maicii Domnului cu pruncul, implorand cu lacrimi ca sa se gaseasca o solutie, o cale, sa se faca pace intre generatii, intre institutiile statului, in tara, in lume. Pe-un ger de crapau pietrele. In tot acest timp, presedintele Traian Basescu, ca presedinte e pana la sfarsitul zilelor pe Pamant, savura…prajitura, vin rosu – “in vino veritas”, impreuna cu consilera Elena Udrea. Zambeau, jubilau, se relaxau, asigurati fiind ca, totul este sub control, protestele destabilizatoare, diversioniste, dezbinatoare, desfasurandu-se cf. Planului Geostrategic, Finantarii, Aranjamentelor care de-abia acum isi arata arama pe fata.
    Basescu & Udrea & Co… vs. Institutia Prezidentiala vs. Guvernul tarii vs. Parlament vs. Popor

    Unirea-n cuget si simtiri, marca Basescu: “Aloooo, a inceput unirea!”. In butoiul global plin cu pulbere!!! In pline exercitii, experimente, teste militare, nucleare, geoclimatice!!!
    “Sa traiti bine!”

    Sistemul. Protocoalele secrete. Echipe mixte. Au existat dintotdeauna, in toata lumea, si inainte de 1989, si dupa, adapatandu-se din mers la trendul vremurilor, insa, asa cum a “consolidat” Basescu Sistemul, n-a reusit nimeni. Satanic mecanism! Sionist! Diabolic, demential, psihotic. Din pacate.