Analize și opinii

Liviu Pleșoianu: ”Îi acord înalta distincţie de Doctor HORRORIS Causa prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans!”

Am deosebita plăcere de a anunța că îi acord înalta distincţie de Doctor HORRORIS Causa prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans. Am luat această decizie pentru a răsplăti așa cum (chiar) se cuvine meritele deosebite ale marelui cavaler olandez al dreptății:



1. E deosebit de îngrijorat de “afectarea luptei anticorupție” din țara noastră, dar e ORB, MUT și SURD când vine vorba despre mega-corupția din țara sa. E deosebit de îngrijorat de modificările legislative din România, dar nu e deloc îngrijorat de faptul că băncile olandeze au spălat sute de miliarde de dolari, așa cum s-a aflat chiar zilele trecute în urma unei anchete realizate chiar în Olanda.

2. E deosebit de îngrijorat de “statul de drept” din România, dar se întreține cu semnatarul de protocoale secrete Coldea chiar în ziua în care CCR motivează pe larg neconstituționalitatea respectivelor protocoale, protocoale prin care Justiția a fost îngenuncheată și prin care magistrații din echipele mixte au devenit benevol sclavii SRI.

3. Afectează independența presei românești afirmând că jurnaliștii care relatează despre abuzurile “unităților de elită” DNA nu fac bine ce fac și că ar trebui să se oprească. De asemenea, amenință că, dacă presa liberă continuă cu dezvăluirile, asta afectează imaginea justiției și va atrage noi puncte negative în viitoarele rapoarte MCV.

4. Ne spune că nu avem voie să legiferăm în acord cu voința alegătorilor noștri, pentru că nu l-am întrebat pe el mai întâi dacă ne permite.

5. Are impresia că aroganța strigată poate să țină loc de inteligență și că lozincile sale de #GÂGĂ pot înlocui argumentele bazate pe date concrete.

6. Are impresia că e un Zeu al noului Olimp de la Bruxelles, în vreme ce realitatea este că e pur și simplu un Nimeni-în-Drum, cu rezultate electorale penibile în țara sa, un submediocru gonflat de birocrația europeană interesată, o nulitate agresivă care – lipsită fiind de orice fel de anvergură – n-ar trebui susținută pentru un post european mai important decât cel de rezervă de locțiitor de ajutor de deschizător de ușă.

Autor: Liviu Pleșoianu

Sursa: Liviu Pleșoianu Facebook

NOTA REDACȚIEI: Cartea lui Liviu Pleșoianu „România: Țară unui vis posibil” se poate comanda AICI

„România: Țară unui vis posibil – Paradoxal, utopic nu e să crezi că lumea poate fi schimbată în bine, ci să consideri că ea mai poate  continuă așa cum e acum…Fie să FIM! Mă voi încăpățâna să spun asta până vor auzi toți! Apoi, la sfârșit de 2019, vom vedea câți vom fi… Pentru că nu e vorba despre mine, e vorba despre NOI!” (Liviu Pleșoianu)

 

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Domnule Frans, nu-i asa ca Romania este, conform Constitutiei, un stat national, independent, unitar, indivizibil, suveran si unita? De cate aprobari, directive, note, MCV-uri, Comisii, Grupuri, Consilii, Summit-uri, acorduri, tratative, acte normative, OUG-uri… avem nevoie ca sa-ti demonstram ce scrie negru pe alb in Sfanta si Binecuvantata Lege Fundamentala a Romaniei, Gradina Maicii Domnului, Area Om, tinutul in care este loc pentru toata suflarea cu conditia sa fii om?

  • Merita sa fie intrebat daca nu e ruda cu Koos Timmermans de la ING. Adica coruutul de la ING.