Analize și opinii

Liviu Pleșoianu: „Dacă această postare va enerva pe toată lumea, atunci înseamnă că e bună…”

Dacă această postare va enerva pe toată lumea, atunci înseamnă că e bună…
1. Chinuiți, sărăciți și UMILIȚI, cu facturi cât casa la gaze și curent, cu prețuri astronomice la TOATE alimentele DE BAZĂ, reduși intenționat, cu alte cuvinte, la NEVOILE DE BAZĂ, milioane de români l-ar lua chiar ei de ceafă pe ministrul “Energiei”. Și nu doar atât… Și nu doar pe el… (De ce credeți, de pildă, că Iohannis nu se mai afișează public absolut deloc?…)
2. Niciodată, sub nicio formă, nu este în regulă ca un parlamentar să apuce de ceafă un ministru sau un alt parlamentar! De ce? Foarte simplu! Pentru că, oricât de mult ai detesta un ministru sau un alt parlamentar, nu pentru asta ești acolo. Ceea ce transmiți, astfel, oricâtă dreptate și năduf ai avea, este o încurajare a violenței. Și, evident, nimic bun nu poate ieși din asta. …Ca deputat, în perioada isterică 2017-2019, când cu bună-știință era inflamată o parte semnificativă a poporului român inclusiv împotriva mea, când Noua Securitate își trimitea dezaxații la intimidare atunci când protestam în fața Templului Zeiței Kovesi sau în fața Palatului Bizarului din Cotroceni, când urlau și mă făceau “omul rușilor” distinși “jurnaliști” sau “parlamentari”, puteam lejer să îmi vâr și eu mâna în niște cefe. Mai ales că, să spunem doar atât, m-aș mai și pricepe la asta suficient de bine… Dar n-am avut niciun impuls interior în acest sens și nici n-am răspuns la provocări. Am preferat să-mi înfig mâna în cefele lor prin cuvânt, prin vorbă, de la tribuna Parlamentului, de la această tribună sau în diverse emisiuni, prin proiecte legislative menite să asaneze cu adevărat societatea românească. Oricât de multă dreptate ai avea, este VITAL tocmai pentru oamenii pe care îi reprezinți să înțelegi, ca parlamentar, că nu e vorba doar despre legile la care lucrezi și pe care le votezi, ci și despre ce anume TRANSMIȚI în societate.
3. Parlamentarii USR și PNL să se abțină de la lamentări publice scâncite, că sunt orice numai domnițe neprihănite nu! Au generat și întreținut URA și VIOLENȚA ani întregi, atunci când le-a convenit sau atunci când au făcut asta ca instrumente ale celor din spatele cortinei. Sunt principalii vinovați pentru situația actuală! Mâna din ceafa ministrului “Energiei” este, în covârșitoare măsură, un bumerang care se întoarce…
4. Cine vrea să ajute acest popor să iasă din mocirla în care a fost aruncat trebuie să înțeleagă că furia, chiar legitimă, trebuie înnobilată, transformată în avânt creator. Furia e o energie care trebuie folosită pentru a urca pe vârful muntelui, nu pentru a ne prăvăli în prăpastie! Din toată starea asta de butoi cu pulbere a societății românești se poate naște un măreț Destin sau se poate nărui totul în genune. De-aia tot insist, pentru cine înțelege cu adevărat…: Fie să FIM!
P.S. Gata postarea… S-a enervat toată lumea? Sper că da. Altfel, am scris degeaba…

Autor: Liviu Pleșoianu

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Corect!Dar parca tot as vrea să le trag cite un șut în fund nemernicilor care, în ultimii 2 ani au omorît cu buna știință peste 50 000 de romani nevinovati, au distrus cu buna știință economia si nivelul de trai al romanilor aducindu-ne la disperare și aruncînd România in cel mai negru scenariu amenințată fiind cu un război care nu este al nostru si in final chear cu disparitia totala ca stat national, unitar, indivizibil si suveran!!!Cind te gîndești la toate aceste lucruri si înțelegînd gravitatea lor furia mai ca te îneacă si atunci te gîndești că, daca vrei să salvezi țara si poporul român, ai fi in stare sa-i strîngi pe toți acești nemernici in Piața Universității sa-i spinzuri si sa le dai foc!!!Dacă mai asteptam mult s-ar putea să nu mai avem ce apăra!!!