Analize și opinii

Legalizați experimentele pe oameni!

Să visezi la tehnologie înaltă nu e de ajuns!

Cică România ar putea fi salvată de tehnologia înaltă. Cel puțin așa i-am auzit pe niște aiuriți de prin partide, care visează că România va fi “ca Germania” (aberant, desigur: România n-o sa fie niciodată Germania).

Dar e ușor de visat cai verzi pe pereți. Mai greu e să faci și sacrificii ca să obții ce vrei. Si a făcut România ceva ca sa ajungă o țară exportatoare de înaltă tehnologie? Culmea e că da! A tocat banii statului la greu!

Statul a subvenționat așa-zise institute de cercetare (cerșetare mai degrabă) timp de 40 de ani sub comuniști si încă 20 de ani, după căderea lui Ceaușescu. In toate domeniile: de la economie, până la modă (ați citit bine!). Au făcut ceva aceste institute? In 60 de ani de tocat bani, au inventat ceva pe care statul sa-l poată vinde, acum când e in criza? Nici vorba! Când e vorba sa le ceri rentabilitate, toți cerșetătorii români finanțați de stat, încep s-o dea cotita: ca cică, ei nu fac cercetare aplicata…ei fac de aia fundamentala, care nu e vandabila (ca Einstein adică!) Sa mori de ras! De fapt, in 60 de ani de cercetare “fundamentala” pe banii bugetului, nici unul n-a răsturnat nici o teorie, n-a făcut nimic! Ce sa mai vorbim de premiul Nobel? Cum sa aibă rezultate, când universitățile românești sunt printre cele mai proaste din lume, iar absolvenții români sunt pur si simplu analfabeți?

Adevărul e că incapabilii de cerșetători români înseamnă bani pierduți pentru totdeauna. Singurul lucru pe care îl poate face acum statul român, este sa pună cruce cât mai repede tuturor subvențiilor si tuturor investițiilor, ca sa oprească măcar pierderile. Si sa lase institutele de cercetare sa se descurce singure, cum pot.

Atunci de unde tehnologie înaltă în România?

Culmea e, că se poate. Cum? Foarte simplu: de la firmele private. Alea străine. Alea care chiar fac cercetare adevărata, și chiar produc bani. Firmele respective sunt acum hărțuite peste tot in lume când e vorba de cercetarea pe oameni (care însa e inevitabilă). Unele domenii sunt chiar complet interzise, sau supravegheate excesiv (ca cercetarea genetică, clonarea sau studiul inteligenței artificiale). Din motive total imbecile – adică morale sau religioase.

Ce poate sa facă România? Sa fie “spărgător de greva”. Daca SUA sau UE interzic ceva, sau blochează anumite domenii de cercetare, România ar trebui sa se bucure. Pentru că asta este o ocazie să facă o afacere și să mai scoată niște bani. Așa cum unele țări sunt paradisuri fiscale, România poate deveni un paradis tehnologic.

De fapt, deja suntem paradis tehnologic.

România e deja cunoscută pentru că permite experimentele pe oameni, la fel ca India sau China. Numai că, acum, noi nu câștigăm nimic din asta. Cum merg lucrurile în realitate?

Păi e simplu: un doctor mai șmecher (de multe ori director de spital, sau lider sindical, sau chiar ambele simultan) face un contract de studiu cu o firma de medicamente. După care găsește un homeless din aia care ocupă degeaba paturile spitalelor, pe banii statului. Și începe sa-l umple cu medicamente și să studieze efectele. La sfârșit, el se alege cu banii, iar statul, cu paguba. Așa că e clar de ce fac gură medicii să se mențină actualul sistem de sănătate universal. Pentru că pot să fure la greu!

România, și violată și cu banii luați!

Soluția, repet, e foarte simplă. Nu trebuie să mai “închidem ochii” la experimentele pe oameni. Trebuie să le permitem legal și pe față. Cu condiția să se câștige bani din asta: adică institutele de cercetare sa înființeze aici filiale, să plătească aici taxe, și tot aici să și înregistreze produsul final. Și, desigur, să-i plătească pe amărâții aia de cobai umani.

De fapt, chiar statul ar putea să furnizeze cobai umani firmelor străine, în schimbul ajutoarelor sociale. Ca un fel de muncă în folosul comunității, în schimbul banilor primiți de la buget.

Aveți…scrupule?

Păi, în 2011, să plătiți salariile și pensiile în scrupule, nu în bani. Că bani n-o să mai aveți.

E imoral și face scandal Uniunea Europeană? Las’ că tot imorale și ilegale sunt și măsurile împotriva imigranților români din Italia și Franța. După cum vedeți, în UE fiecare țară respectă doar legile care îi convin. Oricum, nici nu se știe dacă UE va mai exista peste doi ani de zile. Și chiar dacă va mai exista, fiți siguri că n-o să dea bani României să iasă din criză. România va trebui sa se descurce singură cum poate.

Iar transformarea în paradis tehnologic e o excelentă sursă de bani.

autor: Mihai Giurgea
sursa: capitalismpepaine.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Credeam că nu chiar toţi românii sunt spălaţi pe creier, sau pur şi simplu nişte aburitori.Sau concret mestecă sau scriu vorbe şi se dau formatori de opinie şi emit axiome de idioţi comunişti, transformaţi în capitalişti. Băi nea Giurgea, jură-te să-ţi moară ţie la intrare, că nu există la OSIM nici un patent depus de cercetătorii români !! Cine puii mei te plăteşte să mănânci căcat, sau cât de prost poţi fi?! Descopăr cu stupoare, că lupta cea mai grea, se duce cu prostul care are carte! Sau cu slugile capitaliştilor!