Analize și opinii

Laur Tirca: O să fie foarte amuzant la anul dacă iese Trump.

O să fie foarte amuzant la anul dacă iese Trump.
Abia aștept să îi văd pe nemți – cei mai proști din curtea școlii – cum neagă în continuare că americanii sunt autorii atentatului terorist asupra Nordstream, care a lăsat Europa de Vest fără principala sa sursă de gaz, după ce însuși Trump a recunoscut într-un interviu că Statele Unite au aruncat în aer conductele.
Oficial, în Germania “nu se știe” cine a comis atacul împotriva infrastructurii sale critice, iar focărimea lasă să se înțeleagă că au fost chiar rușii, în baza argumentului că cine altcineva este capul relelor și tatăl minciunii dacă nu Putin? Acum 10 ani ar fi zis Assad, peste 10 ani vor zice Xi, în funcție de pe cine mai arată cu degetul Mesia în pamperși de la Casa Albă.
Versiunea oficială americană e că au făcut-o ucrainienii, care sunt vai de steaua lor și abia își pot ține chiloții pe ei pe linia frontului, dar chipurile sunt capabili de lovituri militare complexe în spațiul NATO, într-o mare la care nu au ieșire. Dar nemții nici asta nu sunt dispuși să zică, pentru că tot ar pica prost alocând miliarde cu nemiluita pentru a ajuta Ucraina cea fără de pată în războiul ei “ilegal și neprovocat”, când de fapt ar acorda tot acest ajutor unui stat terorist agresor, împotriva căruia ar trebui de fapt declanșat articolul 5 al NATO.
Dacă cunoașteți nemți tefeliști, din ăia care au toate boosterele și flutură toate steagurile corecte, faceți acest experiment și întrebați-i cine a aruncat în aer Nordstreamurile. Înainte să nu vă răspundă și să schimbe subiectul vă vor privi cu un amestec de durere amestecată cu silă, ceva tipic nemțesc, ce nu se găsește la popoarele calde. Știu și ei că acolo e breșa weltanschauungului lor, și că pe acolo dacă apăsați doare și e pericol de prăbușire a întregului edificiu.
Autor: Laur Tirca