Analize și opinii

La vremuri noi, tot noi!

Să moară Ciuma Roșie! strigau peneliștii. Penalii! – completau ei. Iată că ieri s-a făcut dreptate. Peneliștii și pesediștii și-au dat mâna, la ordinul europenilor. Pupat Piața Independenții! „Catindează” împreună și dacă se poate cât de mai puține ori pentru ca să nu obosească poporul.

Da popor pesedist, Rareș Bogdan și Gabriela Firea, Ciolacu și Țurcanca, Gorghiu și virilul Grindeanu, toți se pupă pe gură, în fraternitatea globalismului, chiar și băieți cu băieți, care își mai întorc timid unii altora și spatele și fete cu fete, sfioase și nerăbdătoare, cu priviri pline de promisiuni. Și la nuntă ești invitat. A ascuns Ciolacu merțanurile, a cumpărat niște dacii și „gata popor” vivat republica, să fie bine, ca să nu fie rău. Și vă rugăm, nu ne lăsați amantele, neamurile, pilele și pupilele, epigonii și copii fără servici.

Cooperativa nu mai ține cont de alegător. Nu mai ține cont de nemulțumiri. Nu mai ține cont de culoare, de programe politice ori doctrine. Nu ține cont de Constituție. Cooperativa a devenit o corporație. Vinde iluzii și obligatoriu încasează factura. Și ce dacă tu pesedistule nu vrei cu peneliștii care te-au băgat la pușcărie?! Și ce dacă nici tu penelistule nu vrei pentru că pesediștii sunt hoți?! Nu contează! Vrea Ciucă și Ciolacu. Că vrea Iohannis. Că așa zice Bruxelles-ul. Ce vreți voi toți oricum nu contează. Contează doar că trebuie să plătiți taxe.

Dincolo de surle și trâmbițe, declarații belicoase de analfabeți funcționali, dincolo de burdihane scoase-n cadru, alături de fălci cât ale porcului atent îngrășat duetul Ciucă și Ciolacu, prin comasarea alegerilor, se pișă încă odată pe Constituție. Dacă mai avem Constituție și Curte Constituțională, judecătorii ăia, plătiți cu lovele multe, ar trebui să le pună masa-n cap. Dacă nu fac asta, atunci pot pleca liniștiți acasă. Rolul lor în stat s-a terminat, iar statul român nu mai există. Există doar o populație. Poporul român rămâne doar în cartea de istorie.

Autor: Gogu Orlando