Analize și opinii

La Bruxelles a dispărut Crăciunul. Diaconu: Mă sperie îngrozitor

Mircea Diaconu a declarat, la emisiunea “100 de Minute”, moderată de Alessandra Stoicescu, că la Bruxelles nu mai există Crăciun. Mircea Diaconu susține că există un trend care a dus la dispariția Crăciunului de la Bruxelles. Europarlamentarul este de părere că o astfel de abordare nu poate să ducă decât rău.

“Din fericire, în țara noastră, care este suficient de provincială în sensul bun al cuvântului, există măcar două dintre spațiile de timp și de stare ale națiunii și asta însemnă Crăciunul și Paștele în care lumea se așează pe loc și se întoarce spre sine, măcar pentru un timp. Atunci lucrurile se resetează, te aduni și asta contează. Însă mă sperie îngrozitor și mă supără în mai mare măsură un lucru.

La Burxelles, acolo unde mă duc eu cam des, că nu am încotro, de o vreme nu mai există Crăciun, sărbătorile nu sunt de Crăciun, sunt de iarnă. De ce? Ca să nu jignim religios pe tot felul de alte națiuni care au alte religii și care vin, nu știu de ce vin, poate că nici ei nu știu de ce vin. Păi domnule am și eu o întrebare. Europa este un spațiu creștin e clar chestia asta? Așa s-a născut. Toate țările din Europa…suntem creștini și nu trebuie să agresezi pe nimeni cu asta. Se practică un fel de autoflagelare, un fel de extirpare a bunului din noi. Bunul din noi este scos, este negat. Este foarte periculos ce se întâmplă.

E vorba despre iubirea aproapelui, de acceptare a celuilalt, așa sunt religiile. Și atunci care e problema? Eu cred în ceva, eu respect credința ta, eu respect credința mea, dar de o vreme e un fel de modă, un fel de cool european”, a declarat Mircea Diaconu.

Autor: Vlad Manolache

Sursa: dcnews.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ce cauta Romania in compania dusmanilor sai de moarte,adica fostele tari colonialiste care formeaza nefasta uniune europeana?Ce cauta Romania,tara majoritar ortodoxa,in compania homosexualilor care conduc acele tari?Cred ca este cazul sa ne luam soarta in propriile mainisa ne dezvoltam tara in folosul nostru,nu al strainilor!

  • Totusi, de ce romanilor le plac dictaturile? De ce nu stiu ce sa faca cu libertatea? De ce imitam tot in educatia tinerilor si nu numai? A venit vremea sa gandim cu capul nostru si sa ne luam soarta in propriile maini.

Abonează-te la newsletter