Analize și opinii

Klaus Iohannis si-o cauta cu lumanarea!

Deocamdată, mişcările de protest din România sunt controlate din umbră de servicii. Controlate prin liderii de sindicat avuţi la mână şi şantajaţi după bunele obiceiuri ale casei, prin mahării diverselor sectoare private care doar simulează indignarea, ei în realitate fiind la adăpost pentru 100 de ani de-acum încolo de dezastrele produse de lockdown, prin toate slugile infiltrate la vârful diverselor structuri ce au în subordine mari mase de cetăţeni uşor de făcut din vorbe.

Protestele actuale din Piaţa Victoriei sau din alte câteva mari pieţe administrative, care abia adună câteva sute de ameţiţi care nu înţeleg nimic din ce li se întâmplă, au o caracteristică aparent paradoxală: sunt ca un fel de rugi abstracte, cu privirea ridicată spre cer, de parcă de-acolo ar veni răul oamenilor şi rezolvarea lui, şi nu de undeva din orizontul imediat, dintr-un loc cât se poate de concret care îi adăposteşte pe prea puternicii zilei.

Orice nemulţumire populară autentică trebuie să aibă o ţintă. Pe cel sau pe cei care o generează. Ori noi ce observăm? Că organizatorii aşa ziselor manifestaţii de protest împotriva restricţiilor, a închiderii ţării, a sărăcirii galopante a populaţiei se feresc ca dracu’ de tămâie să-i supere pe dragii lor guvernanţi. Nu veţi vedea, în aceste jalnice şi manipulate ieşiri în stradă, pancarte care să afişeze sloganuri împotriva guvernului Orban ori a preşedintelui Iohannis. Ele, protestele acestea blegi, sunt folosite doar ca nişte supape de siguranţă, să nu care cumva dea boborul în clocot.

Auziţi şi dumneavoastră, stimaţi cititori, “strigături” de oameni batjocoriţi ieşiţi cu vuvuzelele pe caldarâm, care se pretind disperaţi şi, chipurile, vor să schimbe lucrurile:

“Avem drepturi, nu doar obligaţii”, “Vrem să fim retribuiţi pentru activitatea prestată”, “Meniul zilei FALIMENT”, “Ne-a epuizat grija de ceilalţi”, “Vrem să muncim”, “Muncim pe datorie”, “Vrem la şcoală”, “Suntem epuizaţi”, “Nu faceţi din erou zerou”, “Fiţi corecţi, nu abuzivi”, “Cinste şi dreptate”…

Ceai cu bromură, de la popotă!

Cu sloganuri precum cele de mai sus vor ei să câştige, să-şi facă dreptate???!!! Caraghioşii!

Nu ai cum să-i compătimeşti pe oamenii ăştia. Poate doar puţin, pentru cât sunt de naivi şi de uşor de dus de nas. Deşi mulţi, catastrofal de mulţi, nu sunt nici naivi, nici proşti, ci doar laşi.

Deci un preşedinte şi guvernul “său” te nenorocesc. Te mint cu neruşinare, te lasă fără loc de muncă, îţi falimentează micile afaceri, condamnă cadrele medicale la sacrificii ca în vremuri de război, îi transformă pe artişti în cerşetori ieşiţi cu flaşneta la marginea drumului pentru vreun rest sleit de merdenea  sau vreun chiştoc de ţigară abandonat prematur, îi calcă în picioare pe micii producători agricoli dimpreună cu produsele lor de strictă supravieţuire, împing de la spate o ţară întreagă spre îmbolnăvire galopantă, organizând alegeri criminale care, în plus, vor fi şi furate, deci mincinoase.

Oamenii ăştia care conduc România azi nu au Dumnezeu, nu au scrupule, nu au milă. Sunt trufaşi, incompetenţi, imorali, cinici, agresivi, mincinoşi şi ar trebui alungaţi de la putere fără amânare. Imediat! Până când răul pe care-l fac nu va deveni ireversibil.

Ei ştiu doar de frică! Cine-şi închipuie că vor fi impresionaţi de drame umane, că vor fi sensibilizaţi cu smiorcăieli de genul “murim de foame”, “suntem epuizaţi” şi alte asemenea suspine de milogi pupincurişti, nu doar că se înşeală amarnic , dar e un prost şi un laş care-şi merită soarta.

La protestele din 2011 împotriva lui Traian Băsescu mai ţineţi minte cam ce se striga? Şi cu ce furie?

“Jos regimul Băsescu”, “Jos guvernul, anticipate”, “Un guvern de mafioţi, ne-au furat banii la toţi”, “Băsescu, ia elicopterul”, “Băsescu, la puşcărie”.

Şi, ce să vezi? Durul Băsescu, inflexibilul Băsescu a cedat! L-a debarcat pe Boc!

Mai aproape, la protestele din 2015 împotriva lui Ponta, s-a scandat asurzitor:

“Demisia”, “Corupţia ucide”, “PSD groparul României”, “Reset România”, “Plecaţi acasă, nu vă mai vrem”.

Şi Ponta, cu tot guvernul lui, şi-a luat tălpăşiţa!

Ce să mai vorbim de protestele din 2018 împotriva “ciumei roşii”? Ai fi zis că pe lângă Dragnea şi ai lui Ceauşescu fusese un biet vânzător de Scânteia.

Luaţi aminte! Jivinele acestea din marile palate, de la Victoria şi de la Cotroceni, ştiu doar de frică. Necerându-le imperativ, repetat, într-un număr cât mai mare, cu voci cât mai tunătoare plecarea de la putere, nu-i veţi abate nici măcar un milimetru pe prea forţoşii ţării de la delirul lor electoralist şi de la habarnismul lor cu morgă.

Abia când în stradă se va striga “Jos Iohannis”, “jos Orban” ori alte variaţiuni pe această temă, va putea miji speranţa unor schimbări în bine. Până atunci, îmbătare cu apă chioară!

Cel mai bun semn că serviciile controlează în acest moment protestele (deci Iohannis şi Orban pot să stea, încă, liniştiţi) sunt sloganurile debile ale manifestanţilor şi explicaţiile idioate ale acestora că ei nu vor să-şi politizeze nemulţumirile. Dar atunci ce vreţi? Nu de la politicieni vi se trag toate? Visaţi ca aceşti hrăpăreţi să se înduioşeze brusc de jelaniile voastre blânde şi să se metamorfozeze din şmenari în patrioţi?

Când vor dispărea somnolenţa, surdina şi camuflajul, când în stradă se va auzi din mii de gâtlejuri “Jos Iohannis” şi “jos Orban”, abia atunci vom putea spune că serviciile au scăpat protestele de sub control şi că informările strict secrete privind starea naţiunii, ce sunt depuse în fiecare dimineată pe birourile marilor demnitari, vor începe să le dea fiori reci acestora.

O mică dovadă a acestui mare adevăr, că doar frica de situaţii pe care nu le mai pot controla îi ţine la respect, ne-a dat-o recenta închidere a pieţelor. Valul de revolte spontane, în toată ţara, l-a obligat pe Iohannis să facă un pas înapoi. Tarabele au fost scoase în aer liber, s-a mai dărâmat un zid, s-au mai scos nişte geamuri de la agroalimentare, s-au mai inchis ochii la unele excepţii dubioase şi astfel proletariatul agricol a mai înghiţit un sedativ cât să-l ţină până dimineaţă.

A doua zi, în completare, preşedintele s-a grăbit să iasă şi să dea veşti bune naţiunii: vreo 30 de miliarde de euro, blana ursului din pădure, vor da năvală uite-aşa, peste ţărişoară, să o scoată din nevoi. E drept, nu chiar acum, imediat, ci mai spre Paştele viitor (al cailor?), şi nu chiar sigur, doar să căscăm teşchereaua, ci dacă… dacă… dacă!!!

În rest, preşedintele e consecvent cu ideile sale fixe şi cu lipsa lui de imaginaţie. “Pandemia şi PSD-ul sunt marile noastre probleme”.

Un lucru mi se pare indubitabil: Klaus Iohannis se afundă cu fiecare ieşire publică. Klaus Iohannis şi-o caută cu lumânarea!

Sursa: https://www.conteledesaintgermain.ro/