Analize și opinii

Judecătoarea Camelia Bogdan denunță: ”SRI și SIE dețin mai multe offshore-uri!”

Judecătorul suspendat din magistratură Camelia Bogdan susține că a identificat în cariera sa firme off-shore deținute de SRI și SIE, indentificate ca atare în Senegal, dar susține că în România nu există voință politică pentru a se aduce înapoi banii furați de la poporul român.



”Pretinzi că iei un împrumut de la bancă, fără să acorzi garanții satisfăcătoare. În fapt, tu ai acești bani la o bancă corespondentă aflată într-un offshore, care are o relație de corespondență cu banca care îți acordă împrumutul. Dar banca nu este niciodată interesată să-ți acorde în mod real împrumutul, deoarece obține sumele de bani din offshore. Practic, banca nu este un împrumutător, ci un aranjor între tine și banca unde ai disimulat banii în străinătate, astfel că ți-i pune la dispoziție. S-au pus mai mulți bani la dispoziție din fosta Bancă Română de Comerț Exterior anumitor persoane și, atunci, am cerut investigarea destinației acestor sume de bani. Nici în acest dosar nu s-a întâmplat nimic. Bineînțeles, mai sunt offshore-uri controlate de Ovidiu Tender în Africa, despre care s-a spus că ar fi controlate de structuri, eu identificându-le ca atare prin comisii rogatorii efectuate în Senegal.

La servicii secrete, la SRISIE etc. Ca problemă de drept, poate există curiozitatea să verificăm de ce de 25 de ani nu există această voință sau capacitatea de a aduce la bugetul statului bunurile furate poporului român, care se găsesc în offshore-uri. Există țări ca Ucraina, dată ca exemplu de bune practici, unde au fost angajați investigatori FBI pentru a recupera acești bani la bugetul de stat. În România nu se dorește promovarea unor exemple de bune practici în acest sens”, a declarat Camelia Bogdan, într-un interviu pentru Revista 22.

Autor: Lucian Negrea

Sursa: Stiri pe surse

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu