Analize și opinii

Jeff Thomas: CARE AR FI CONSECINȚELE UNUI EȘEC GLOBALIST?

Într-un articol anterior, Will Globalism Succeed? (Va reuși globalismul?), am descris care este probabilitatea succesului planului globalist de a ocupa lumea. Răspunsul meu la întrebare este că planul va eșua. Dar de ce ar trebui să se întâmple asta? Ei bine, să aruncăm o privire.
În primul rând, ar trebui să recunoaștem că în orice societate aproximativ 4% dintre oameni sunt sociopați și 1% probabil să fie psihopati. Nu voi intra în definițiile acestor doi termeni, dar simptomele primare ale ambelor categorii sunt următoarele:
• Lipsa de empatie pentru ceilalți
• Comportament impulsiv
• Încercarea de a-i controla pe alții prin amenințări sau agresivitate
• Folosirea inteligenței, farmecului sau carismei pentru a manipula
• Nu învață din greșelile istoriei
• Mint pentru câștig personal
• Arată o înclinație spre violență.
Sociopații se ridică întotdeauna pentru a popula guvernele în perioadele în care oamenii au devenit înstăriți, apoi mulțumiți de sine, pasivi.
Acest lucru a avut loc în Prima Lume de ceva vreme, iar guvernele sale (SUA, Marea Britanie, UE, Canada, Australia, Japonia, Noua Zeelandă) sunt acum infestate de sociopați.
Dar, în ciuda succesului mondialiștilor în Prima Lume de a crea dominație asupra slujitorilor lor, aceștia nu au reușit să se apropie de alte națiuni. Națiunile din Lumea a Treia au căutat să beneficieze de bunurile și tehnologiile din Prima Lume, în timp ce, altfel, caută să fie lăsate în pace. Se tem de globalişti, dar nu doresc să li se alăture.
A doua lume este o altă chestiune. China și Rusia, în special, au fost curtate de globaliști, dar locul la masă care le-a fost oferit a fost mult prea mic pentru a le atrage să se alăture ca parteneri secundari.
În schimb, Rusia și China s-au unit într-un parteneriat cândva puțin probabil și l-au extins pentru a include tot mai multe țări din Lumea a Treia.
Este important de remarcat că, în prezent, lumea, în ansamblu, stă în mare măsură pe gard, temându-se de globalişti, dar ştiind sigur că Occidentul se va autodistruge în curând. Scopul lor colectiv este de a evita conflictul pe cât posibil până când acest lucru se întâmplă.
Dar de ce iau ei această poziție?
Ei bine, din moment ce Lumea a Doua nu a ajuns la bord, globaliştii au început să creeze o dominaţie totală asupra propriilor naţiuni – pentru a-şi subjuga pe deplin popoarele şi a crea o nouă formă de iobăgie. Noul iobag are un telefon inteligent și un televizor cu ecran plat, dar este totuși iobag.
Pentru a realiza acest lucru, globaliștii au creat datorii masive și în continuă creștere, au lucrat la distrugerea moralității și a credinței, la distrugerea familiei, la distrugerea ambiției personale în cadrul populației și duc un război inutil și costisitor.
Cu siguranță va urma un colaps al națiunilor din Prima Lume. Dar de ce este acest lucru de interes pentru lumea a doua? Ei bine, conceptul pe care l-au urmat globaliştii este că, odată ce oamenii lor sunt total subjugaţi, ei vor prelua restul lumii.
Acum, să spunem că ar fi încercat acest lucru cu câteva decenii mai devreme. Dacă ar fi făcut o mișcare în China la sfârșitul anilor 1970, când „era Mao” s-a încheiat, ar fi putut avea un succes considerabil.
În mod similar, dacă ar fi încercat să mențină un capac asupra economiei Rusiei imediat după prăbușirea sovietică din 1991, ar fi putut, de asemenea, să aibă succes.
Dar acum este o altă poveste. Din punct de vedere economic, viitorul nu a fost niciodată mai luminos atât pentru Rusia, cât și pentru China. Sancțiunile occidentale s-au inversat, iar lumea se mișcă acum într-o direcție asiatică. Rusia furnizează resursele, iar China furnizează produsele manufacturate, fiind lideri detașați în lume în acest sens.
SUA au făcut eroarea monumentală de a confisca bunurile private rusești pentru a lovi Rusia – o tactică care face restul lumii să se retragă de teama că ar putea fi următorii.
Cu siguranță, lumea încă se teme de mânia SUA, dar aceasta ocupă locul al doilea în privința alegerii partenerilor de afaceri și lumea se îndepărtează în liniște de cabala țărilor occidentale.
Deci, aici ne aflăm astăzi. Dar viitorul?
Cabala globalistă este falită. Datoria țărilor ei depășește cu mult ceea ce poate fi plătit vreodată. Ei supraviețuiesc doar cu laurii din trecut. Dacă atacă China, așa cum amenință acum, nu numai că vor fi rupți de țara care îi hrănește cu produse esențiale, ci vor declanșa și un dumping al datoriei SUA înapoi în SUA.
Asta ar prăbuși dolarul. Și ar trebui să ținem cont de faptul că o SUA fără putere de cumpărare este o SUA fără o altă putere. A încetat de mult să mai producă bunuri. O încetare a importului de produse asiatice ar crea un colaps al comerțului, ducând la șomaj dramatic într-o țară în care șomajul este deja în creștere. Și un popor destul de leneș și de îndreptățit la a avea, care nu dorește să se ridice la nivelul nevoilor.
Aceasta nu este o populație care este capabilă să-și sufle brusc mânecile și să reconstruiască o economie prăbușită.
Cu incapacitatea de a vinde datorii către alte țări, SUA ar trebui să se îndrepte spre interior pentru venituri. Nivelurile impozitelor ar crește vertiginos, dar veniturile ar scădea. SUA nu vor mai putea să-și finanțeze numeroasele agenții, cu atât mai puțin să continue războiul. Și într-adevăr, sistemele sale învechite ar fi incapabile de vreun nivel serios de agresiune.
Și în acest moment, am putea dori să aruncăm o a doua privire asupra listei de trăsături de mai sus. Astfel de trăsături înseamnă că cei din conducere vor fi foarte tentați să vină cu planuri grandioase care nu sunt bine gândite. Ei vor presupune, dincolo de rațiune, că vor reuși. Nu vor avea compasiune pentru pagubele pe care le-au făcut, ceea ce va duce la dispreț la nivel mondial.
SUA nu se vor autodistruge doar, ci o vor face într-o măsură atât de mare încât vor crea o problemă pentru restul lumii. Colapsul intern poate fi, fără îndoială, o modalitate bună de a introduce un regim totalitar în SUA, dar nu este un mijloc viabil de a rămâne un lider global după aceea.
Și chiar și țările mai mici, care au fost anterior subjugate de SUA, îi vor da cu piciorul din plin odată ce va fi jos. Aceste condiții sugerează că SUA ar putea aluneca într-un somn colectivist prelungit, care ar putea dura o generație sau mai mult.
Dar istoria urăște vidul. Din punct de vedere istoric, atunci când un imperiu moare, spațiul care a rămas este rapid ocupat. Oportunitățile create de vid fac ca restul lumii să se mobilizeze și să ia prada… și viitorul.
Globaliștii mai au timp, în cel mai bun caz, până la sfârșitul deceniului înainte de a-și finaliza autodistrugerea. Până atunci, restul lumii va tăia deja plăcinta.
Dacă această presupunere este corectă, vom vedea liderii – Rusia, China, India, Brazilia, Iran și alții ieșind în prim-plan în noi alianțe.
Ca și înainte, multe dintre țările din Lumea a Treia vor rămâne jucători mici, dar sub noi stăpâni. Dar, ca în cazul oricărui imperiu, lumea va continua. Sarcina noastră este așadar să o înțelegem și să ne asigurăm propriul loc în ea.
Pe parcurs, este probabil ca Rusia și China să se extindă în imperii, dar acesta va fi un proces lung. În anii intermediari, vor exista oportunități sporite și, foarte posibil, libertăți mai mari. Tot ceea ce se va schimba vor fi locațiile geografice ale bogăției și oportunităților.
Este clar că există unele tendințe sociale, politice, culturale și economice de rău augur. Multe dintre acestea par să indice un declin nefericit al Occidentului. Tocmai de aceea, legendarul speculator Doug Casey și echipa sa tocmai au lansat acest raport gratuit, care vă arată exact ce se întâmplă și ce puteți face în acest sens.
(Am să-l postez – n.m.)
După cum s-a văzut, nu postez decât articole scrise de analiști americani. Recunoscuți în lumea și media americane. Ce fac dobi? În loc să analizeze argumentele, să facă ei înșiși exegeză logică, îi cataloghează ca rusofili, putiniști. E plină America de putiniști. Plătiți gras.  Ei au impresia că toți americanii sunt orbi, nu văd cum națiunea lor se prăbușește sub efectul ideologiilor totalitare.

Autor: Jeff Thomas

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu