Analize și opinii

Jean Maurer: Teza cum că “frica păzește bostănăria” este valabilă doar la pepeni, nu și în politică

Faptul că evit să fac prea multe comentarii despre politică internă și internațională, și mă concentrez pe texte ce se vor vesele, nu mă face din start un prost cu capul, că prost dacă sunt, este din cu totul alte motive…, și asta o știu de la diversele soții și soacre aferente, cu mare expertiză, care mi-au frecat creierii de mi s-au făcut ochii ca cepele, pentru că aveau nevoie de două cepe la ciorbă.
Și totuși doresc cu timiditate feciorelnică să fac afirmația că “Pacea Lumii nu se apară cu pregătiri de război sau înarmare!” Armele duc inevitabil, mai devreme sau mai târziu, la confruntări militare, la război!
Teza cum că “frica păzește bostănăria” este valabilă doar la pepeni, nu și în politică.
De ce specia umană este atât de războinică, chiar că nu înțeleg! La animale ar fi explicația că trebuie să cucerească noi teritorii pentru hrană, pentru supraviețuire, pentru că le este foame, dar la Americani care sunt toți umflați de Burgeri, și ăștia sunt flămânzi?
În ultima sută de ani nu a existat aproape niciun război pe Planetă fără participarea Americii, și se pare că această boală se transmite în Lume mai rău decât o pandemie!
Nu este numai America, mai sunt și alte națiuni și țări care preferă un “dialog constructiv cu bombe, unui război nimicitor din vorbe..!”
Ajung la concluzia nedorită că am fost creați de la bun început defecți, și lăsați-mă cu tâmpenia “liberului arbitru” dată de Creator, că mi se face rău din nimic! Dacă tot ne-a creat, de ce nu ne-a făcut buni din start, oameni de pace și înțelegere, oameni cu iubire de oameni, morali și etici?
Adică ne-a făcut defecți dar ne-a dat cele Zece Porunci (Decalogul), un fel de prospect de utilizare a vieții, care să ne ghideze…!
Ce s-a întâmplat în final?
Oamenii au inventat un principiu exprimat în 3 cuvinte: “gheață ceai mâncare”, care în engleză este: “ice tea food” și citit repede de un moldovean din Vaslui sună exact a ceea ce se întâmplă astăzi în Lume.
El Comandante.

Autor: Jean Maurer