Analize și opinii

Jean Maurer: “Războiul va continua pe termen lung și nedefinit în Ucraina, susținut de o Administrație Americană decrepită și iresponsabilă”

Nu vroiam să comentez evenimentul, dar este apoteotic, cosmic, unic în istoria societăților moderne: Pelosi dă să-i sărute mâna comicarului Zelenski, de la tribuna Senatului, cu ocazia vizitei acestuia în SUA. Vădit jenat, acesta își retrage mâna și o pupă pe Președinta Camerei Reprezentanților, al treilea om în America, pe obraz.
Absolut penibil, ridicol, și circ de cea mai proastă calitate.
Urmează apoi discursul lui Zelenski care l-a citit cu degetul pe hârtie, în uralele audienței și cu Standing Ovations.
Scopul acestei vizite a comicarului în America, la invitația unui Președinte decuplat temporar de la masca cu Oxigen, Biden, a avut un scop principal și anume, războiul continuă și America va susține acest război atât cât este nevoie, cu arme moderne și bani.
În subsidiar, membrii Congresului trebuiau să-l vadă pe războinicul răgușit și pițigăiat în carne și oase, îmbrăcat tot în verde de la Zara, ca pe un exponat exotic, luptător pentru libertatea Europei, și beneficiar direct al bugetului american de război pentru Ucraina. Adică banii și armele ajung cumva la o persoană reală, nu imaginară.
Pentru mine are valoare o singură concluzie, din multele evidente: războiul va continua pe termen lung și nedefinit în Ucraina, susținut de o Administrație Americană decrepită și iresponsabilă. Pacea nu intră în discuție!
Cred că de abia acum Rusia va declanșa cu adevărat lovituri nimicitoare care vor paraliza masiv întreaga Ucraină, evident cu efecte tragice asupra populației. Un fel de Jugoslavie lovită de americani, dar cu o miză mult mai mare și mai națională pentru Rusia.
România este în această încleștare teribilă în cea mai proastă poziție geo-strategică posibilă, că tot ne mândream noi cu ea, dar care are și un revers de tot rahatul.
Sper ca Schiorul să înțeleagă că nu trebuie să împingă lucrurile acolo, unde să fie nevoie să fim apărați de NATO.
Ce blestem pe români…!
Probabil că crima colectivă din Decembrie ’89 asupra Președintelui României, nu a convenit Divinității…!
El Comandante.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu