Analize și opinii

Jean Maurer: “Războaie, dictaturi mai mult sau mai puțin mascate…”

Războaie, dictaturi mai mult sau mai puțin mascate, pandemii artificiale, minciuni și manipulare la nivel de politică de stat, furturi mondiale de resurse, corupție și hoție la toate palierele sociale, imoralitate, crimă organizată, droguri și prostituție infantilă, și câte altele, răspândite pe tot globul!
O decădere și o degradare masivă a societății umane.
Ce fac toate bisericile și toate religiile existente, toți capii religioși, de la catolici și ortodocși până la musulmani și hinduși, și care or mai fi, pentru a face lumea asta mai bună și mai acceptabilă, și mai sigură, și mai sănătoasă? Ce angajament social au aceste religii, respectiv reprezentanții diferiților Dumnezei pe Pământ, care au în spate miliarde de credincioși și o doctrină a binelui incontestabilă?
Doar cu acte de caritate și cu îndemnuri la speranța de apoi, cu încurajări și alinări pasate credincioșilor, nu cred că ajunge!
Când oamenii nu mai înțeleg nimic din lumea asta nebună, și sunt disperați, vii tu cu texte de tipul “necunoscute sunt căile Domnului..” și că dacă ești smerit și te căiești sincer, și dacă urmezi învățăturile Domnului vei fi iertat de toate pacatele? Păi, tot pe promisiuni merge și chestia asta, ca în politică…?
Credința este una și cu totul alta este Instituția Religioasă. Ori această instituție pare a fi total autistă la problemele reale ale vieții. Se ocupă exclusiv de problemele de după moarte, și nu ale omenirii în ansamblul ei, ci la nivel individual, între omul în cauză și Dumnezeu.
Când pe fond omenirea cere ajutor, ce răspund Bisericile?
Ne răspund ca Papa Francisc că LGBTQ nu este o crimă, adică un păcat? Așa o fi, dar eu nu am probleme de sex, genuri și alte căcaturi similare, eu am probleme de existență majore, de cum vor trăi copiii mei, și bătrânii mei.
Ceva este greșit…!
El Comandante.

Autor: Jean Maurer

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu