Analize și opinii

Jean Maurer: “Probabil că Gaza va fi ștearsă de pe fața Pământului, cu enorme victime civile”

Armata și Serviciile de Informații israeliene știu cu precizie unde se află cele mai mici baze de teroriști și le bombardează (spitale, moschei..) în Gaza, dar nu au știut nimic de plănuitul atac Hamas…!
Ce înțelegem noi de aici?
Că autoritățile israeliene au fost complici cu această lovitură pentru a justifica în opinia publică măcelul de pedeapsă care va urma!
Mai mult, graba cu care SUA au dislocat două portavioane în zonă demonstrează frica față de o reacție solidară a statelor Arabe la vehemența loviturilor de pedeapsă israeliene.
Probabil că Gaza va fi ștearsă de pe fața Pământului, cu enorme victime civile.
Se cheamă chestia asta terorism de stat, genocid, sau exercitarea dreptului la apărare?
Când Rusia își apară rușii din Ucraina cum se numește, invazie într-un stat suveran? Sau când NATO dorește să creeze baze militare în Ucraina, nu s-ar putea numi prevenție, după modelul american al apărării suveranității naționale pe teritoriu străin?
Problema nu este că suntem mințiți cu nerușinare, ci că suntem luați de proști cu un tupeu greu de imaginat, iar limitele prostiei noastre au fost testate cu experimentul global “Pandemia”!
Anterior, experimentul 9/11 din America a demonstrat exact același lucru: suntem proști făcuți grămadă și “capii la lumea” Occidentală nu au niciun motiv de teamă.
El Comandante.