Analize și opinii

Jean Maurer: “Pe 29 Martie 2004 România intră efectiv în NATO”

Pe 29 Martie 2004 România intră efectiv în NATO.
Condiții istorice:
1. România a dorit dintotdeauna să între în ceva. În rahat se cheamă că intri, în NATO se cheamă că aderi, pe pantofi rămâne însă același lucru cleios maroniu.
2. Prin eliminare, cum nu mai era nimic unde să putem intra, că abia ieșisem din Pactul de la Varșovia, am ales NATO. Mai bine intram în ceea știe românul să între cel mai bine…, că poartă și noroc!
3. Filmele de la Hollywood au avut un impact determinant asupra acestei decizii! Actori carismatici, militari eroici, lupta pentru democrație și dreptate, binele învinge răul, și în final totul se termină în pat unde personajul feminin, o bunăciune răpitoare, stă capră, iar în fundal steagul american!
4. Filmele cu cowboy au făcut ravagii în mentalul colectiv românesc. La nivelul conducerii de stat și de partide de după 89, toți au fost în tinerețe cowboy, cu pistoale cu apă călărind un băț.
5. Mirajul invincibilității…! Soldatul american este indestructibil și vorbește engleza, limbă cu mult mai ușoară decât rusa, de care am fugiți cu toții de la școală. În pauza dintre lupte, mesteca ciungă, își cosea singur rana, și fuma Marlboro, ceea ce la noi existau doar în Shop.
Deci am întrat în NATO!
Ce ne-a adus nouă NATO?
1. Sentimentul de protecție, zic unii, dar eu zic că ne-a adus mult noroc…, pentru că în 20 de ani nu ne-a atacat nimeni!
2. Ne-am distrus armata pentru că aveau ei una și pentru noi.
3. Am cumpărat tehnică militară de tip “fier vechi” vorba lui Petrică Roman, care acum este elvețian, frate cu Wilhelm Tell, sau Bercovici cum dracu’ l-o chema și pe ăsta, că nici pe Roman nu îl cheamă așa.
4. Avem trupe americane de ocupație, că tot scăpasem cu bine de ruși, și vom avea ce mai mare bază NATO din Europa, ceea ce ne pune pe hărțile militare ale rușilor ca țintă prioritară. Ehei…, așa mai merge, i-am umilit pe ruși!
5. Distracția cu NATO ne-a costat deja miliarde de Dolari și încă mai avem de plătit. Ne spun ei cât…, și până când!
6. Cei ca. 10.000 de militari americani de la Kogălniceanu se vor împerechea cel mai probabil cu localnicele dobrogene, din care vor rezulta copii cu cetățenie direct americană. În Dobrogea se va vorbi prioritar engleza…, “give me a fucking mititel and a beer, you mother fucker…!”
Un reprezentat al minorității locale dobroamericane va întra în Parlamentul Romaniei.
El Comandante.